14 Φεβρουαρίου 2011

01:32
Διήμερο κόντρας απεργών - κυβέρνησης
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 19:30
Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν τόσο το επιβατικό κοινό όσο και οι οδηγοί, καθώς ξεκινά νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, όσον αφορά στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00.Μάλιστα, στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (εισέρχεται το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής), το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, λόγω της μηχανοκίνητης πορείας που προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι, με σημείο συνάντησης την πλατεία Κοτζιά.Ωστόσο, την Τρίτη -ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών- οι εργαζόμενοι στο μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, ενώ την ίδια ημέρα στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, που αναμένεται να προκαλέσει «ασφυξία» στους δρόμους της πρωτεύουσας.Τι υποστηρίζουν τα συνδικάτα Ο κ. Νίκος Κουλουμπαρίτσης, πρόεδρος των εργαζομένων της Ε.Θ.Ε.Λ., μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με αυτό τον νόμο είναι οι συλλογικές συμβάσεις αλλά και οι μετατάξεις. Συγκεκριμένα, δηλώνει πως τα συνδικάτα περιμένουν να ψηφιστεί, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάζουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.
«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και είμαστε αποφασισμένοι» λέει στη zougla.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, κ. Χαράλαμπος Σταθόπουλος. «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παύλος Παπαδόπουλος, μέλος του σωματείου εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Α., κάνει λόγο για περισσότερες κινητοποιήσεις, αλλά εμφανίζεται επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί. «Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν και, αφού συνεδριάσουμε την Τετάρτη, θα λάβουμε τις αποφάσεις μας» επισημαίνει.
Μέσα σε ένα κύμα αντιδράσεων, αύριο τίθενται σε ισχύ οι νέες τιμές στα εισιτήρια του Προαστιακού. Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κινούνται στη λογική των πρόσφατων αυξήσεων στα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Α.. Στο αστικό κομμάτι του Προαστιακού, δηλαδή σε όλες τις περιοχές όπου το απλό εισιτήριο έως σήμερα κοστίζει 1 ευρώ, από τη Δευτέρα η τιμή του διαμορφώνεται στο 1,40 ευρώ (αύξηση 40%). Στην διαδρομή Αθήνα – Κόρινθος, το απλό εισιτήριο από τα 6 ευρώ σήμερα ανεβαίνει στα 9 ευρώ, ενώ το εισιτήριο επιστροφής από τα 10 ευρώ στα 14 ευρώ. Στη διαδρομή Αθήνα - Κιάτο, το απλό εισιτήριο από το 8 ευρώ αυξάνεται στα 12, ενώ το εισιτήριο με επιστροφή από τα 14 ευρώ στα 18. Στη διαδρομή από Αθήνα στους Αγίους Θεοδώρους και την Κινέττα, το απλό εισιτήριο από τα 4 ευρώ ανεβαίνει στα 6, ενώ αυτό με επιστροφή από τα 7 στα 10 ευρώ. Το απλό εισιτήριο για μία διαδρομή από το Αεροδρόμιο στο Κιάτο από τα 10 ευρώ φθάνει τα 14 ευρώ. Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι αυξήσεις που επιβάλλονται στις τιμές των καρτών, καθώς το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας – Κιάτου και Αθήνας – Κορίνθου από τα 120 ευρώ αυξάνεται στα 150, ενώ αντίστοιχα το κόστος της ετήσιας κάρτας από τα 900 ευρώ στα 1.350 ευρώ..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.