22 Ιανουαρίου 2011

11:40
3
Έχει παρατηρηθεί εδώ και πολύ καιρό η μη τοποθέτηση των ειδικών καρφιών σήμανσης κυρίως σε Διακόπτες, καθώς και η λάθος τοποθέτησή τους, όπως για παράδειγμα στο Ψαλίδι όπου διενεργούν οι οδηγοί των τρόλλεϋ αλλαγή πορείας για εισαγωγή στο Αμαξοστάσιο του Κόκκινου Μύλου, όπου τα ειδικά καρφιά είναι περίπου 1 μέτρο ποιο πίσω από ότι θα έπρεπε να είναι.

Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από αυτού του είδους την παράληψη ή και την μη σωστή τοποθέτηση είναι πολλά και σίγουρα πολύ μεγάλης σημασίας.

Γνωρίζοντας λοιπών ότι οι Οδηγοί των τρόλλεϋ οδηγούν σε "δύο δρόμους" καθώς θα πρέπει να ελέγχουν το κοινό σε όλους μας οδικό δίκτυο, αλλά και το εναέριο δίκτυο, όπου υπάρχουν πολλά εξαρτήματα και εργαλεία σε διάφορα σημεία, όπου ο οδηγός του τρόλλεϋ πραγματοποιεί διάφορες ειδικές ενέργειες για την ασφαλή και σωστή εκτέλεση του δρομολογίου του, όπως αλλαγές πορείας, η διατήρησης αυτής στα ειδικά ψαλίδια, να πηγαίνει αργά σε S και σε εισόδους - εξόδους, να μην πατάει ρεύμα στους ειδικούς διακόπτες του εναέριου δικτύου και πολλά άλλα...
Ένα από τα βασικά στοιχεία που βοηθούν λοιπόν τον οδηγό του τρόλλεϋ για να αντιληφθεί το που ακριβώς βρίσκονται τα παραπάνω εξαρτήματα του εναέριου δικτύου είναι τα ειδικά καρφιά τοποθέτησης στο οδόστρωμα και η μη ύπαρξη αυτών μπορεί να προκαλέσει από μία απλή αναταραχή στους επιβάτες από το γνωστό σε όλους μας πάτημα του διακόπτη(μέχρι και πτώση αυτών), την πρόκληση βλαβών στα οχήματα(αν δεν κάνω λάθος κυρίως ηλεκτρολογικής και ηλεκρονικής φύσης), καθώς και εκτροχιάσεις των κεραιών από το εναέριο δίκτυο, με ότι αυτό μπορεί να επιφέρει(κυρίως βλάβες στο εναέριο δίκτυο).
Εδώ θα ήθελα να παρατηρήσω και το φαινόμενο να αφήνονται τέτοια καρφιά σε σημεία που πλέον δεν χρειάζεται η ύπαρξή τους καθώς έχουν αφαιρεθεί π.χ. οι διακόπτες από το εναέριο δίκτυο ή έχουν μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε άλλο σημείο του εναέριου δικτύου.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε οι υπεύθυνοι το πόσο σημαντική είναι η τοποθέτηση τέτοιων καρφιών και όχι μόνο η απλή, αλλά και η σωστή τοποθέτηση τους στο οδόστρωμα, διότι η μη ύπαρξη αυτών μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα και να βάλει σε μπελάδες τον οδηγό του οχήματος, καθώς δεν μπορεί να εκτελέσει ένα άκρος ομαλό και χωρίς (μεγάλα ή μικρά) προβλήματα δρομολόγιο, με ότι αυτό συνεπάγεται...

ΥΓ. Παρακαλώ τους υπευθύνους όπως επιληφθούν επί αυτού του πολύ σοβαρού θέματος.

3 σχόλια:

  1. αχ τι λετε ρε παιδια εδω εχουν να ασχοληθουν με πολυ σοβαροτερα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τμημα που εκανε αυτη τη δουλεια υπολειτουργει
    ο διευθυντης που ειναι υπευθυνος ειναι στον κοσμο του
    ο ομαδαρχης που ειναι υπευθυνος εχει αλλα να ασχοληθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. edo ehoun afisi tin pinakida pou ihe bi otan eftiahnan ton dromo, ston kokino milo,"prosorini poria trolei..." pou tha borousan na ehoun vgali otan ksanaenergopiisan to psalidi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.