2 Ιανουαρίου 2011

14:54
1
Πάλι για …νιοστί φορά θα κληθεί το επιβατικό κοινό να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη καθώς αυξάνονται με την έλευση του νέου έτους, τα κόμιστρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Το άσχημο αυτό νέο για τους πολίτες, γίνεται στο πλαίσιο της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων των αντίστοιχων Οργανισμών.
Αν και επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί το ύψος των αυξήσεων, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ότι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής το απλό εισιτήριο αναμένεται να φτάσει στο 1,30 ευρώ, ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.Η ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει ότι θα μειωθεί από το 70% στο 50% η κρατική επιχορήγηση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Θεωρείται βέβαιο, ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο μήνα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.
Σημαντικές αυξήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 70%, αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος, στα εισιτήρια του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της λογικής του Οργανισμού να φτάσουν τα κόμιστρα σε ύψος περίπου αντίστοιχο με εκείνο των ΚΤΕΛ.
Στη νέα χρονιά αλλάζει ριζικά το πλέγμα των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με καταργήσεις δρομολογίων, αλλά και ενίσχυση άλλων κερδοφόρων διαδρομών.

1 σχόλια:

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.