18 Δεκεμβρίου 2010

10:10
1
Ασύστολα κυβερνητικά ψεύδη

Την στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για υπεράριθμους υπαλλήλους και πλεονάζον προσωπικό, η έκθεση πεπραγμένων του ΟΑΣΑ για το έτος 2009 αναφέρει ότι η ΕΘΕΛ και ο ΗΛΠΑΠ αναγκάστηκαν λόγο έλλειψης οδηγών να μειώσουν τον αριθμό των προγραμματισμένων δρομολογίων με συνέπεια τη μείωση της συχνότητας εξυπηρέτησης των επιβατών.

Ακόμη, αναφορικά με τις αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι αυτές σε σχέση με το 2008 αυξήθηκαν κατά 8,7%, όμως την ίδια στιγμή οι τόκοι που καταβλήθηκαν για αποπληρωμή παλαιότερων δανείων αυξήθηκαν κατά 13,8%.

Φαίνεται από τα παραπάνω ότι το πραγματικό οικονομικό έλλειμμα των αστικών συγκοινωνιών δεν προέρχεται ούτε επειδή οι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι ούτε εξαιτίας των αμοιβών τους, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και η κυβέρνηση συνολικά.

Οφείλεται ξεκάθαρα στην άρνηση των κυβερνήσεων να επιδοτήσουν όπως οφείλουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ταυτόχρονα αυτή τη νόμιμη επιχορήγηση τη μετατρέπουν σε δάνεια από τις ιδιωτικές τράπεζες. Για παράδειγμα, μόνο το 2009 ο ΟΑΣΑ πήρε δάνειο, ύψους 350.000.000 ευρώ από κοινοπραξία 5 ελληνικών τραπεζών (Εθνικής, Αγροτικής, Εμπορικής, EFG, Eurobank, Alpha Bank) εκ των οποίων τα 29.332.385,93 ευρώ δόθηκαν για την αποπληρωμή παλαιότερων δανειακών υποχρεώσεων και τα υπόλοιπα για την κάλυψη των υπόλοιπων αναγκών του Οργανισμού.

Γενικότερα, τα 2/3 τουλάχιστον της οφειλόμενης από το κράτος επιχορήγησης εδώ και μια δεκαετία καλύπτονται με δάνεια που οι «φίλοι τραπεζίτες» χορηγούν μετά χαράς.

Η άθλια προπαγάνδα περί «χρεών, ελλειμμάτων και υψηλόμισθων υπαλλήλων» στις εταιρίες του ΟΑΣΑ, πρέπει να ξεσκεπαστεί !!!

Το σχέδιο «εξυγίανσης», που ετοιμάζεται να εφαρμόσει, η κυβερνήσηθα επιδεινώσει την ποιότητα και την ασφάλεια των δημόσιων αστικών μεταφορών, θα χτυπήσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα του εργαζόμενου που τις χρησιμοποιεί.

1 σχόλια:

  1. το ψέμα πια αυτης της κυβερνησης δεν εχει ορια. απο το λεφτα υπαρχουν, στο δε θα μειωθουν αλλο οι μισθοί και οι συνταξεις, στο δε θα παρουμε αλλα μετρα και παει λεγοντας. ολόκληρη η κυβερνηση ειναι ενα ΨΕΜΜΑ. ξέρετε την παροιμια για το ψευτη και τον κλέφτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.