17 Οκτωβρίου 2010

23:17
1
Από Κανέλλα Καζακοπούλου

Αγαπητέ τρολεατζη, παρακολουθούμε εδώ και μιά βδομάδα πόσο {{προνομιούχοι}} ειναι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών, ποσο τις έχουν χρεώσει με αυτά τα αστρονομικά ποσά που παίρνουν,πόσα ελλείμματα έχουνε δημιουργήσει αυτοί οι υπέρογκοι μισθοί και τα δεκάδες επιδόματα που οι κυβερνήσεις έδιναν ανά ομάδες για να διασπούν τους εργαζόμενους και να μην τους πονοκεφαλιάζουν με διεκδικήσεις μαζικές και να τους έχουν δεδομένους στην κάλπη

Σήμερα ολα αυτά τα πλασσάρουν με τέτοιο τρόπο και μαγειρέματα, ώστε να αγανακτεί η κοινωνία που υποφέρει από την θατσερική πολιτική, ειδικά δέ ο ΄μισθωτός του ιδιωτικού τομέα που ζεί από ευθύνη των κυβερνήσεων και του κυβερνητικού συνδικαλισμού με τα 700 ευρώ (τώρα γίναν 500) και με το φόβο της ανεργίας και της φοβέρας του αφεντικού, να βλέπει ως αιτία του κακού τον {πλούσιο} μισθωτό των ΔΕΚΟ συγκοινωνιών.

Ολοι (πλήν της σημερινής κυβέρνησης.... που δέν ξέρει τίποτα για το φόνο) ξέρουμε οτι η πολιτική του δανεισμού ήταν επιλογή ολων των κυβερνήσεων, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, γιατί και ηθελαν να πουλάνε δηθεν κοινωνικό προσωπείο με χαμηλό κόμιστρο, δωρεάν μετακινήσεις κλπ. αλλά και να μην δίνουν τα αναγκαία κονδύλια από τον προϋπολογισμό, πού ειναι γαλαντόμος σε εξοπλισμούς.... Γιαυτό και εβαζαν τις ΔΕΚΟ να δανείζονται από τις τράπεζες ντόπιες και ξένες, οι οποίες έκαναν μεγάλο τζίρο από αυτό το δανεισμό, ωσπου συσσωρεύτηκαν δάνεια επί δανείων με τόκους . Αυτά ειναι τα δήθεν ελλείμματα.

Καί τώρα στέλνουν το λογαριασμό των πράξεων τους σε ποιόν άλλο? στους εργαζόμενους, ενώ εκείνοι διοικούσαν, κυβερνούσαν και αποφάσιζαν. Αλλα και όσες φορές χτύπησαν καμπανάκι κάποιοι συνδικαλιστές γι αυτό τον ασύμφορο δανεισμό, την κακοδιοίκηση, την έλλειψη αξιοκρατίας, την αδιαφάνεια, την μετατροπή αυτών των οργανισμών σε φέουδα των διοικητών , έστειλαν καταγγελίες προς υπουργούς για κακώς κείμενα, οχι μόνο δέν εισακούσθηκαν αλλά βρήκαν και το μπελά τους . Υπάρχει κανείς που δέν τα ξέρει? Η επειδή δέν μιλάνε οι εργαζόμενοι από φόβο μην βρεθούν να πιάνουν δουλειά σε αμαξοστάσιο 2 ώρες μακρυά από το σπίτι τους για τιμωρία σημαίνει πώς ολα λειτουργούν θαυμάσια??

Δεν ειναι βέβαια η πρώτη φορά που βγάζουν στη σέντρα τις ΔΕΚΟ. Τελευταία ήταν με τον Αλογοσκούφη, αλλά επειδή εκείνη η άλλη {{ένδοξη}} πορεία σταμάτησε για να έρθει ο πατριδοσώστης, επανέρχεται σήμερα γιατί μπαίνει στην τελική ευθέία που οι συνθήκες ευνοούν και κυρίως γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα ελέγχεται κατά κύριο λόγο από τις δυνάμεις του απόλυτου ενδοτισμού.

Η μνήμη μου δέν με αφήνει όμως ν΄αγιάσω και με γυρνάει πίσω σε εποχές οπου ακόμα δέν ειχαν σταματήσει οι πανηγυρισμοί για την πτώση της επάρατης δεξιάς, από τις δυνάμεις της αλλαγής και της προόδου. Ηταν τότε που για πρώτη φορά ακούστηκε ο ορος ρετιρέ από την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και έγινε η πρώτη απόπειρα να περικοπούν κεκτημένα. Πιστεύω οι παληότεροι να θυμούνται την απόπειρα περικοπής του 10λεπτου-15λεπτου και τις κινητοποιήσεις που έγιναν.

Ηταν τότε η πρώτη φορά που εφημερίδες της εποχής άρχισαν να δημοσιεύουν μισθολογικές καταστάσεις και να μας θεωρούν προνομιούχους(από τότε είμαστε και δέν το είχαμε καταλάβει...) ήταν η πρώτη φορά που δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες μαζεύονταν στα Χαυτεία και ορυόντουσαν που δέν είχαν συγκοινωνία, να μη θυμηθώ και άλλα με οργανωμένες απεργοσπαστικές κινήσεις γιατί δέν εξυπηρετούν, αλλά το μυαλό μου με σκανδαλίζει. Να μη θυμηθώ καλύτερα τι έγινε 2 μήνες επί Ν.Δ. με το δήθεν πλεονάζον προσωπικό, που θα περιόριζε το έλλειμμα εάν πήγαινε αλλού....

Εχει ξεκινήσει απο πολύ παληά η ιστορία προετοιμασίας για ιδιωτες, με την απαξίωση της τεχνικής βάσης, με τον μη εκσυγχρονισμό της. Τι παριστάνουν τώρα τους κατάπληκτους?? Αλλά ειναι κι αυτό μέσα στο σενάριο συκοφάντισης κάθε κοινωνικής ομάδας που την έχουν βάλει στο μάτι, (εκτός της ανώτερης τάξης που απολαμβάνει κάθε ασυλίας) _ και πλήν των ίδιων βέβαια λευκών περιστερών που διαχειρίστηκαν την εξουσία επί τοσα χρόνια...με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το κόμμα του κ. Ρέππα που σήμερα εμφανίζεται με τη ρομφαία ,καθυβρίζει και συκοφαντεί τους εργαζόμενους πού τους εξασφάλισαν δυστυχώς για άλλη μιά φορά υπουργικο και πρωθυπουργικό θώκο (δέν πήραν το μάθημα φαίνεται από το ασφαλιστικό Ρέππα και άλλους {φιλεργατικούς} νόμους οπως ο 2669/98). Δίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία κατά πώς τον βολεύουν, για να δημιουργήσουν αλγεινή εντύπωση στην κοινωνία, και να την κάνουν να πιστέψει οτι η κακοδαιμονία προέρχεται από αυτούς τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ πού πληρώνονται σάν κροίσσοι!!! περίπου.

Κοντεύει να καταντίσει αμάρτημα το να έχεις ένα καλό μισθό, μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, μετά από κάποιους αγώνες που έχεις κάνει. Πρέπει να σε κάνουν να νοιώθεις ενοχές, εσύ και οχι αυτοί που δημιούργησαν ενα οικοδόμημα σάπιο και σαθρό. Σε αυτή τη χώρα αντί να ειναι οι μοναδικοί δαχτυλοδειχτούμενοι αυτοί που ειχαν και έχουν την εξουσία και αποφασίζουν για τα πάντα, ερήμην των λαών, εχουν το θράσσος να εγκαλούν τα θύματα για πλουτισμό., για διεφθαρμένους ....σε λίγο θα μάς πούν οτι οι άνεργοι δέν ειναι ανεργοι αλλά τεμπέληδες... ολα να τα περιμένει κανείς....

Αφού λοιπόν το θέλουν έτσι , δεν ρωτάτε τον Ρέππα και τους συν αυτώ, πόσο έχουν κοστίσει από το 1996 οι μάνατζερς που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε η Ν.Δ. (πού θα τους καταργούσε δήθεν), μαζί με τα διοικητικά συμβούλια, τους σύμβουλους που κουβαλούσε ο καθένας, τα μπόνους που έδιναν επιλεκτικά..., τις υπερωρίες που έβαζαν στο στενό τους κύκλο, τις τηλεματικές που παράγγελναν, με τα τόσα κουσούρια.... τις αναθέσεις συνταξης κανονισμών και οργανογραμμάτων άχρηστων για τον οργανισμό, μισθολογίων δήθεν, επιχειρησιακών σχεδίων σε εταιρείες, την εκτύπωση φυλλαδίων για να προβληθούν οι ίδιοι, που έφιαξαν το προφίλ τους και πήγαν κάπου καλύτερα, τα νομικά γραφεία που έπαιρναν απέξω λές και δέν είχαμε 3-4 δικηγόρους, κλπ.κλπ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς? Αλλά ούτε και οι πολιτικοί διάδοχοι του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν τίποτα, απλά συνέχισαν στην ίδια ρότα προσθέτοντας και αυτοί το δικό τους λιθαράκι.....

Ας κάνει λοιπόν ενα λογαριασμό ο κ.Ρέππας που τώρα πέφτεί από τα σύννεφα, οπως και ο πρωθυπουργός βέβαια που από ό,τι φαίνεται σε άλλο κόμμα ήταν τόσα χρόνια και θα δούμε πόσο χρέωσαν τις ΔΕΚΟ ολα αυτά, και πολλά άλλα , τι αποτέλεσμα έφεραν ολες αυτές οι κουστωδίες πολυπράγμωνων μάνατζερς και μετά τα λέμε. Αλλά βολεύει να ασχολείται μόνο με το κομμάτι μισθοί γιατί έτσι νομίζει πώς θα κάνει τη δουλειά του.

Να πάνε λοιπόν να ζητήσουν οι συνδικαλιστές τα στοιχεία ολων αυτών και να τα δημοσιεύσουν, δημοσιεύοντας παράλληλα οτι την ίδια περίοδο κόπηκαν 14 αναπαύσεις, από το προσωπικό κίνησης και τεχνικής, μειώθηκε η ανάπαυση, εντατικοποιήθηκε η εργασία με τις σπαστές και τα πολλαπλά, η περίθαλψη αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε από έλλειψη γιατρών. Το προσωπικό μειώνεται διαρκώς, η εργασία εντατικοποιείται κι άλλο αλλά τα ελλείμματα τραβάνε την ανηφόρα. Τόξεραν , το άφηναν επίτηδες για να βρούν την κατάλληλη στιγμή να καταφέρουν το πλήγμα σε ακόμα ένα κοινωνικό αγαθό. Καί έπεται και συνέχεια. Ορύονται για κυκλώματα στο φάρμακο, στα νοσοκομεία. Κι αυτό μόλις τώρα τόμαθαν. Και πάνω σε αυτό θα πατήσουν για να κόψουν κονδύλια και από την υγεία. Καταργήστε και τα νοσοκομεία, απαγορεύστε την ασθένεια με κάποιο προεδρικό διάταγμα, για να μην μπαίνουν μέσα οπως λέτε.

Γιά να μάς πεί λοιπόν ο κ. Ρέππας που τα ξέρει όλα και βγαίνει με το γνωστό αυταρχισμό του στα κανάλια, από τη ζέστη της καρέκλας του, θάθελε να ειναι οδηγός ειδικά του τρόλλεϋ που βολοδέρνει μέσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο και τρώει ολο το καυσαέριο, και πάσχει από καρδιές, μέσες, νεφρά, πλάτες, νευρικό σύστημα σμπαράλια, και να του λένε ότι ειναι και προνομιούχος???? Τα κακώς κείμενα αυτοί τα φιάξανε για να έχουνε πελάτες και τώρα που δέν τους χρειάζονται γιατί θα μπούνε παντού ιδιώτες τους έχουν ετοιμάσει και το σάβανο.

ΝΤΡΟΠΗ. ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΕΊΤΕ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Υ.Γ. 1.Κι από ο,τι διαβάζω και από τη σελίδα σου αγαπητέ τρολεατζή, οι προαγωγές μάς μάραναν.... Ζητάω συγγνώμη για το πολύ οργισμένο ύφος μου αλλά με πνίγει η αγανάκτηση και το οτι δέν βγαίνουν τα σωματεία σας να δόσουν μιά συνέντευξη τύπου με τα στοιχεία που έχουν,ωστε να αντιστρέψουν το κλίμα. Ειδικά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΠΑΠ θάπρεπε να το είχε κάνει εδώ και καιρό έστω και με ένα δελτίο τύπου έστω και άν κανένα άλλο σωματείο δέν ήθελε και να τους καταγγείλει κιόλας.... ΑΥΤΗ Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ....

Υ.Γ.2 Με καθυστερηση 20 ετων η πολιτικη Μητσοτακη εφαρμοζεται απο το ΠΑΣΟΚ, που τοτε αντιδρούσε δυναμικά και καλώς αντιδρούσε . Το να έγινε ΠΑΣΟΚ ο Μητσοτάκης χλωμό . Μάλλον το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στις ιδεολογικές απόψεις Μητσοτάκη.... και γι αυτό ο επίτιμος παρέχει αμέριστη στήριξη....

1 σχόλια:

  1. πολυ σωστα αυτα που γραφεις ,να δουμε αν θα υπαρξει και αντιδραση απο τους αμεσα θυγωμενους αν και νομιζω πως εχουν δρομολογηθει καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.