16 Ιουνίου 2010

20:14
Επί σειρά ετών οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (Συγκοινωνίες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.α) δέχονται συστηματικά κύμματα αρνητικής διαφήμισης-πλύση εγκεφάλου, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως (ελλειματικές) και αυτό αναπαράγεται με ιδιαίτερη θέρμη από το δημοσιογραφικό κατεστημένο, πού ανακαλύπτει τα αίτια των (ελλειμμάτων) στους δήθεν προνομιούχους υπαλλήλους, τα ρετιρέ οπως τα αποκαλούν.

Η πραγματικότητα όμως, που επιμελώς και σκοπίμως αποκρύπτουν οι κυβερνήσεις, ειναι ότι επειδή ασκούν διαχρονικά πολιτική υπέρ του κεφαλαίου ποικιλοτρόπως, δέν διαθέτουν τα αναγκαία κονδύλια για κοινωνική πολιτική (αλλά θέλουν και να {πουλάνε} κοινωνικό προσωπείο) και δέν επιδοτούν οσο θα έπρεπε τον δημόσιο και κοινωνικό τομέα, αντίθετα σπρώχνουν σε συνεχή δανεισμό για κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων και αυτά τα συσσωρευμένα δάνεια με τους τόκους, τα βαφτίζουν σκοπίμως (ελλείμματα). ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ και επί της ουσίας αντικατοπτρίζουν το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ο στόχος όλης αυτής της δυσφημιστικής καμπάνιας ειναι αφενός να αφαιρέσουν δικαιώματα από τους εργαζόμενους,δηθεν για σωθούν οι επιχειρήσεις αυτές και αφετέρου ο εθισμός της κοινωνίας (πού δέν γνωρίζει πως ακριβώς δημιουργήθηκαν τα {ελλείμματα}), στην ιδέα της ιδιωτικοποίησης των πάντων (κοινώς ξεπούλημα), που πλασσάρεται ως ανακούφιση των φορολογουμένων΄....οι οποίοι θα ειναι και οι ίδιοι θύματα των ακριβών υπηρεσιών που θα πουλάνε οι ιδιώτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για να αυγατήσουν τον πλούτο τους. Πάρτε για παράδειγμα το δημόσιο σύστημα υγείας, που έχει αποδυναμωθεί αργά αλλά σταθερά, για χάρη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τα οποία έχουν θησαυρίσει και περιμένουν το κύκνειο άσμα του ΕΣΥ για να εισβάλλουν παντού. Πάρτε την παιδεία, που έχει αποδυναμωθεί για χάρη της παραπαιδείας (φροντιστηρια).

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι που παραχωρήσανε δικαιώματά τους, πειθόμενοι από τον κυβερνητικό -εργοδοτικό συνδικαλισμό στο όνομα της εξυγίανσης των δημόσιων επιχειρήσεων, τη μόνη εξυγίανση που διαπίστωσαν ήταν οι αποδοχές των ακριβοπληρωμένων μάνατζερς (που καθιερώθηκαν από το 1996 )και της ακολουθίας τους... αφού τα αίτια βρίσκονται στον ιδεολογικό πυρήνα των πολιτικών που ασκούνται όλα τα χρόνια, δηλαδή κέρδη για τους λίγους αντί για την ωφέλεια των πολλών.

Το παράδειγμα της Ολυμπιακής ειναι κραυγαλέο. Αφού {εξυγιάνθηκε} δυό τρείς φορές και με εισαγώμενο μάνατζερ μάλιστα, ΄με θυσίες των εργαζόμενων, οχι μόνο δέν {διεσώθη}, αλλά πουλήθηκε, αφού προηγουμένως ειχε φιαχτεί στα μέτρα του ιδιώτη, δηλαδή λιγότεροι εργαζόμενοι με μικρότερες αποδοχές.

Κάτι παρόμοιο κυοφορείται και για τις Α/Σ με τον υπό κατάρτιση ΜΗΤΡΟΠΟΛΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ συμπεριλαμβανομένων των ΚΤΕΛ , που αποσκοπεί στην περικοπή κατά 10% των λειτουργικών εξόδων μόνο για το 2010, ενώ θα παραχωρηθούν τομείς του συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες (καλή αρχή) του τομέα των εισιτηρίων, της τηλεματικής.(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΕΠΠΑ στις 9/6/2010) . Δυστυχώς και οι συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό έχουνε μπεί στη λογική του ανταγωνισμού (βλεπε 2669/98) από τον οποίο οι εργαζόμενοι στις Α/Σ έχουν πικρή εμπειρία, ενώ άρχισαν τα όργανα από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ... ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ? ΟΛΗ Η ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ, αλλιώς θάναι ολοι χαμένοι. Εργαζόμενοι και χρήστες.

Με αφορμή λοιπόν την κρίση, επιχειρείται εκτός από την οικονομική, εργασιακή, ασφαλιστική ισοπέδωση της κοινωνίας των μη προνομιούχων, το ολοκληρωτικό χτυπημα του λεγόμενου κοινωνικού κράτους και του δημόσιου τομέα της οικονομίας, που προσφέρονται βορρά στο αδηφάγο κέρδος, το οποίο ειναι και το αποκλειστικά υπεύθυνο και για τη σημερινή οικονομική κρίση, πράγμα το οποίο αποσιωπάται σκόπιμα από τις πολιτικές δυνάμεις εξουσίας, οι οποίες ενώ γνωρίζουν το αίτιο της κρίσης, προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ρίχνοντας το ανάθεμα σε κάποιους μιζαδόρους, κομπιναδόρους, αρπαχτικά, golden boys, τα οποία γεννάει το ίδιο το σύστημα ,γιατί απλούστατα βολεύει να υπάρχει παντού ενας ΜΥΘΟΣ.... Καί όταν πιά θά τάχουν οικονομήσει οι ιδιώτες θα τις ξαναπαραδώσουν στο δημόσιο καταχρεωμένες, σαν τις 300 προβληματικές του 1981 που τις ξεχρέωσε ποιός άλλος? ο συνήθης θυσιαζόμενος για το καλό της πα(ρ)τίδας....

Ποιά ειναι η λύση? Οι λαοί ολης της Ευρώπης και οχι μόνο ,εναντίον των οποίων εξαπολύεται η βάρβαρη αυτή επίθεση (περικοπές, ανατροπές,ιδιωτικοποιήσεις) με ή χωρίς το φερετζέ του ΔΝΤ, πίσω από τον οποίο κρύβονται ορισμένοι....πρέπει να ενωθούν σε ενα πανευρωπαϊκό μέτωπο αντίστασης κατά της κρατικής τρομοκρατίας και ληστείας του μόχθου τους, κατά της κατάργησης του κοινωνικού τομέα και της επιστροφής σε φεουδαρχικές μορφές διακυβέρνησης και σε εποχές όπου η ανθρώπινη ύπαρξη δικαιολογείται μόνο ως παραγωγός κέρδους, εξ ού και οι συντάξεις ευθανασίας και οι αξίες υποχωρούν σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιτρέπεται ακόμα και η μετατροπή ιστορικών μνημείων πεσόντων για την πατρίδα, σε κέντρο διασκέδασης της υψηλής κοινωνίας....

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.