2 Ιουνίου 2010

13:36
2
“Κλείδωσαν” οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό όπου καταργούνται 35ετία και 37ετια και μέχρι το 2015 σύνταξη θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια.

Όσοι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πριν συμπληρώσουν τα σαράντα χρόνια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ετών και για κάθε χρόνο που θα βγαίνουν νωρίτερα θα χάνουν 6% από τη σύνταξη που θα έπαιρναν κανονικά.

Το μόνο... καλό είναι ότι στα 40 έτη μπορούν να υπολογιστούν η θητεία στο Στρατό, ο χρόνος σπουδών και ο χρόνος ανατροφής των παιδιών, αρκεί όπου προβλέπεται ο εργαζόμενος να έχει εξαγοράσει τον χρόνο αυτό.

Χωρίς εξαγορά θα συνυπολογίζεται η ασφάλιση σε άλλα Ταμεία.

Αυτό που μένει ακόμα να διευκρινιστεί είναι το πόση θα είναι τελικά η σύνταξη. Αν ισχύσει αυτό που έχει υπογραφεί στο μνημόνιο (και αυτό μοιάζει μονόδρομος) τότε μιλάμε για μείωση στο μισό των συντάξεων.

Παράδειγμα:
Σήμερα ένας ασφαλισμένος που βγαίνει σε σύνταξη έχοντας μισθό 2.000 ευρώ παίρνει ένα ποσό περίπου 1.600 ευρώ. Με το νόμο Ρέππα η σύνταξη πέφτει στα 1.400, όμως με ποσοστό αναπλήρωσης στο 1,2 όπως ζητάει η τρόικα η σύνταξη θα πάει στα 950 ευρώ.
Η Κυβέρνηση λέει ότι δίνει μάχη με την τρόικα η σύνταξη να μην πέσει κάτω απ' τα 1.300 ευρώ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα θιγούν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι 31/12/2010.
Εκείνες που θίγονται κυρίως είναι οι γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο.


Τι προβλέπεται στο νέο ασφαλιστικό για τις εργαζόμενες γυναίκες?


Για όσες έχουν προσληφθεί πριν τις 31/12/82.

Οι μητέρες με τρία παιδιά θα χρειάζονται 21 έτη υπηρεσίας από το 2011, 23 έτη από το 2012 και 25 έτη από το 2013.

20 έτη θα απαιτούνται από το 2012 για έγγαμες, χήρες και όσες υπηρετούν στο Στρατό και 25 έτη από το 2013.

Γυναίκες που έχουν τρία παιδιά και υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις θα χρειαστούν 21 έτη από το 2011, 23 έτη από το 2012 και 25 έτη από το 2013.

Όσες έχουν προσληφθεί από το 1983 μέχρι και 31/12/92 και είναι μητέρες ανηλίκων θα πρέπει από το 2011 να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος, το 60ο έτος από το 2012 και το 65ο έτος το 2013.

Οι μητέρες τριών παιδιών θα βγαίνουν σε σύνταξη στα 50 από το 2011, στα 63 από το 2012 και στα 65 από το 2013.

Για τις υπόλοιπες γυναίκες τα όρια είναι στα 60, τα 63 και τα 65 έτη αντίστοιχα μέχρι το 2013.

Όσες γυναίκες επιθυμούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη θα πρέπει από του χρόνου να έχουν συμπληρώσει το 56ο έτος, από το 2012 το 58ο έτος, ενώ από το 2013 το 60ο έτος.



Πηγή: NewsIt.gr

2 σχόλια:

  1. Καλό μήνα!!! Και καλός σας ξανά βρίσκω!!!
    Αν και με όχι καλές ειδήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αργία μήτηρ πάσης κακίας. Καί οπως λέει κι ο Πεταλωτής, ο νέος Αντώναρος, άν δέν ανοίγανε το θέμα σε λίγο καιρό δεν θα υπήρχαν συντάξεις.... να τους χρωστάμε και υποχρέωση δηλαδή που οι συντάξεις θα γίνουν επίδομα αλληλεγγύης!!! οσο για τις επικουρικές θυμόσαστε πως ορυόντουσαν με το νόμο Πετραλιά που θα τις μείωνε από το 2013 στο 20%. Τώρα που πάνε για πλήρη κατάργηση πού ειναι όλοι εκείνοι οι μεγαλοσυνδικαλισταράδες της γσεε που έπιαναν στασίδι στα παράθυρα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ.? ως φαίνεται πράσινη νάναι η χατζάρα κι ο,τι θέλει άς κόβει.... αλλά τουλάχιστον μαθαμε ποιοί φταίνε για την κρίση και το χρέος. Το σπίτι του Ακη, ο μπατζανάκης τους σαμαρά, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης αντε και καμμιά δεκαριά άλλοι που θα προκύψουν από τις θεατρικές παραστάσεις των εξεταστικών. Θέαμα άνευ άρτου γιατί ο άρτος παχαίνει!! εχετε σκεφτεί πόσα κέντρα αδυνατίσματος θα κλείσουν αφού οι πολίτες θα αδυνατίζουν θέλοντας και μή?? έτσι θα κάνουμε και οικονομία. Τι τίς θέλουμε τις διακοπές? ίσα κι όμοια γίναμε με τους έχοντες της Μυ΄κόνου και τα ιδιωτικά νησιά? Κάτσε σπίτι σου κυρά μου να κάνεις και καμμιά γενική καθαριότητα που δέν προλαβαίνεις τον καιρό που δουλεύεις (άν δουλεύεις). Ενα ακόμα καλό που προκύπτει ειναι η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Μάς βγάζει από μεγάλους μπελάδες που είχαμε κάθε χρόνο. Αγωνία, κακό, τρέξιμο, άσε κι εκείνος ο ΟΜΕΔ . Καλά του κάνουνε και τον καταργούνε. Ευτυχώς που χάρις σε αυτή την υπεύθυνη κυβέρνηση του χέρι-χέρι ΄πρυτάνευσε η λογική και η αγάπη για την πατρίδα, αυτός ο νέος πατριωτισμός που ειναι όντως συγκηνιτικός. ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΝΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΑΡΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΘΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, κλπ.κλπ.
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.