13 Μαρτίου 2010

22:24
1
Το τελευταίο καιρό ζούμε σε μια οικονομική δίνη.
Προβληματίστηκα όχι τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά το ότι δε υπάρχει μια υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση .
Συνάδελφοι επειδή η εργασία μας είναι μέσα στη καθημερινότητα θα ήταν τουλάχιστον αδικία να μη γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματικότητα.
Θα προσπαθήσω παρακάτω απλά αποφεύγοντας οικονομικούς όρους να εξηγήσω τι συμβαίνει σήμερα.
Αυτό το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα λέγεται υποτίμηση του νομίσματος με άλλα λόγια μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας η οποία η κάθε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να στηρίξει.
Άξιον απορίας είναι αφού είμαστε στη ζώνη του ευρώ και το εθνικό μας νόμισμα -η δραχμή - την υποτιμήσησαμε τουλάχιστον 3 φορές για να ενταχθούμε στο ΕΚΙΟΥ (ECU) εάν θυμάστε και στη συνέχεια στο ευρώ, και όσοι παλαιοί συνάδελφοι θυμούνται μας έλεγαν ότι το ευρώ θα είναι ένα τοίχος το οποίο θα μας προστάτευε από οποιαδήποτε μελλοντική διολίσθηση.
΄Ελα όμως που η τότε κυβέρνηση υπέγραψε τη ένταξη αποφεύγοντας να διαβάσει τα ψιλά γράμματα .
Το άμεσο μέτρο που πήρε η δικιά μας κυβέρνηση είναι μείωση μισθών .
Ακούμε τη λέξη κερδοσκόπους. Σιγά να μην είναι και μαυραγορίτες. Είναι επενδυτές συνάδελφοι όπου ζητούν μεγάλα επιτόκια για να καλύψουν τον πληθωρισμό.
Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί γίνεται αυτή η υποτίμηση.
Είναι φυσιολογική. Όταν οι υπηρεσίες που παράγουμε είναι ακριβές σε σχέση με τη ποιότητα.
Πάρτε για παράδειγμα τη συγκοινωνία που εργαζόμαστε όλοι εμείς σήμερα και είναι ένας από τους κύριους μοχλός ανάπτυξης .
Αύξησε τη τιμή του εισιτηρίου αλλά ταυτόχρονα μείωσε τα διαθέσιμα οχήματα ,συρμούς αιχμής προφασιζόμενοι έλλειψη οδηγών, και ανανέωση σιδηροδρομικής γραμμής.
Αποτέλεσμα περιορισμός διαθέσιμου χώρου ανα επιβάτη άρα κακή ποιότητα υπηρεσίας.
Στο παρελθόν 1990 λοιπόν είχαμε τη σκληρή δραχμή με τα υψηλά επιτόκια της . Συνάλλαγμα ερχόταν στη Ελλάδα διότι αγόραζαν τη δραχμή γιατί έδινε υψηλό επιτόκιο. Αυτό βέβαια ήταν προσωρινό διότι η Ελλάς δεν έχει βιομηχανική παραγωγή και η Ναυτιλία και ο Τουρισμός δε μπόρεσαν να μας κρατήσουν .
Σήμερα οι ισχυρές οικονομίες Ιαπωνία, Κίνα , Ινδία έχουν σκόπιμα υποτιμημένο νόμισμα για να κάνουν εξαγωγές και φυσικά τη χασούρα από τη ισοτιμία τη κερδίζουν από το χρηματιστήριο των εμπορευμάτων και μετάλλων.
Όταν λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι το νόμισμα μας έστω και εικονικά πήγαινε καλά η χώρα ήταν πρόσφορο έδαφος για λειτουργία οφ σορ εταιρειών στα ελληνικά ο όρος είναι υπεράκτια ενώ αρκετές ΔΕΚΟ προχωρούσαν σε δημιουργία θυγατρικών εταιρειών.
Μη ξεχνάμε μέχρι και οι συγκοινωνίες προσπάθησαν να φτιάξουν θυγατρική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας !
Η υποτίμηση θα φέρει ενοποίησή εταιρειών , ενώ εταιρείες που δεν πληρούν κάποιους δείκτες θα μπει λουκέτο. Φυσικά θα γίνονται υποχωρήσεις στα λεγόμενα εργασιακά κεκτημένα.
Όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά θα πρέπει να γέλαγαν πικρά από τη μίνι περιοδεία του πρωθυπουργού. Πήγε στη Ρωσία όπου πριν 20 χρόνια πέρασε μια τέτοια δίνη και στα πλαίσια της Περεστρόϊκας έχασε εδάφη (έγιναν ανεξάρτητα κράτη) ενώ εμάς μας ζητάνε σήμερα κάποια νησάκια , πήγε στη Γερμανία όπου η χώρα έχει αποβιομηχανοποίηθη , στη Γαλλία με τις γνωστές ιδιωτικοποιήσεις που οδήγησαν αρκετούς εργαζόμενους να αυτοκτονήσουν και στη Αμερική που χρεοκοπούν τράπεζες αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι εκδίδει συνεχώς στη κυκλοφορία το νόμισμα της.
Τι θα γίνει μετά ;
Το έλλειμμα είναι περίπου στο 12 και εάν μπορέσουν να το ελέγξουν καταρχήν ίσως πέσει στο 9 με 8 τη επόμενη πενταετία. Είναι αδιανόητο μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα να πέσει στο 3,5 με 4.
Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά. Εκτός εάν σχεδιάζονται τίποτε πογκρόμ με τη λεγόμενη καταναγκαστική εργασία, ή μας δοθεί το δικαίωμα κοπής νομίσματος. Στο εξωτερικό γίνεται π.χ Γερμανία και Γαλλία εάν θέλεις να πάρεις προαγωγή ή να έχεις ένα καλύτερο πόστο στη εργασία θα πρέπει να χαρίζεις 1 μισθό και να έρχεσαι νωρίτερα και να αποχωρείς αργότερα από το ωράριο σου χωρίς αμοιβή φυσικά.!
Συμβουλή μου. Αποφεύγεται να υποθηκεύεται τα μελλοντικά σας εισοδήματα κοινώς δάνεια ,
περιορίστε τη κατανάλωση ,αυξήστε τη παραγωγή σας διότι οι οικονομικές αναταράξεις που θα συμβαίνουν θα πλήττουν ναι μεν όλους ανεξαρτήτους εισοδήματος αλλά τους ασθενέστερους θα τους οδηγούν στη Πτώχευση.

Αυτά
Ο συνάδελφος σας από τη Κίνηση.

1 σχόλια:

  1. Συνάδελφε οδηγέ ζούμε σε μια οικονομική δίνη που δεν δημιουργήσαμε εμείς οι εργαζόμενοι και δεν υπήρχαν ψιλά γράμματα τα οποία δεν διάβασαν αυτοί που μας έβαλαν στο ECU (ΕΚΙΟΥ). Ήξεραν τι έκαναν και ξέρουν και σήμερα τι κάνουν σαν δουλικά της Ελληνικής και ξένης πλουτοκρατίας που είναι. Έχεις δίκιο να λες πως δεν πρέπει να λέγονται κερδοσκόποι αλλά επενδυτές τα αφεντικά του πλανήτη ΣΟΡΟΣ, ΠΟΛΣΟΝ κτλ. αφού είναι γεγονός πως ο πλανήτης τους δωρίστηκε από τους εργαζόμενους που κάθονται στο καναπέ και απολαμβάνουν την φραπεδιά βλέποντας χρόνια τώρα Ρούλες Σούλες Μούλες, να τον κοιμίζουν με ότι είδους μακακία υπαρχει. 'Ομως δεν έχεις καθόλου δίκιο να λες πως οι συγκοινωνίες είναι μοχλός ανάπτυξης. Ξέρεις και σύ πολύ καλά ότι είναι μαγαζάκια των κομμάτων εξουσίας και όλα τα προβλήματα προέρχονται από αυτό. Επιπλέον έχεις άδικο να λες, εκτός και δεν έχεις σχέση με τον ΗΛΠΑΠ, "αύξηση εισιτηρίου και ταυτόχρονη μείωση διαθέσιμων οχημάτων, προφασιζόμενοι έλλειψη οδηγών..." Δεν βλέπεις την κατάντια του οργανισμού? 140 οδηγοί έχουν φύγει από τον Γενάρη και οι προσλήψεις απαγορεύτηκαν ποιος ξέρει μέχρι πότε από την σοσια-ληστική μας Κυβέρνηση. Τέλος βλέπουμε όλοι τη ρεμούλα και το φαγοπότι που έγινε όλα αυτά τα χρόνια και δεν αντιδρούμε. Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Για σκεφτήτε λίγο μπας και με την σκέψη αυτή μας κάνει "κλικ" το μυαλουδάκι μας και βγούμε επιτέλους όλοι στους δρόμους, όπως έκαναν στην Αργεντινή πριν μερικά χρόνια και τους πήρανε όλους αυτούς τους ελεεινούς με τις πέτρες, παίρνοντας την κατάσταση και τις τύχες στα χέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.