12 Μαρτίου 2010

21:33
1
Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια θα είναι η βασική πηγή κίνησης των οχημάτων
Oι εφευρέτες του λένε ότι είναι το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών και πράγματι ήταν δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς βλέποντας το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στους δρόμους της Σεούλ. Η δημόσια επίδειξη του Δικτυωμένου Ηλεκτρικού Οχήματος (Οlev) είχε να κάνει τόσο με τον δρόμο πάνω στον οποίο κινούνταν όσο και με το ίδιο το λεωφορείο. Σε βάθος 30 εκατοστών κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος βρίσκονται θαμμένες ταινίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειες οι οποίες συνδέονται με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αυτές παρέχουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στο όχημα με ασύρ ματο τρόπο, φορτίζοντας την μπαταρία του και τροφοδοτώντας το ηλεκτρικό μοτέρ του.

Οι δημιουργοί του συστήματος από το Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας της Νότιας Κορέας λένε ότι η τεχνολογία του όχι μόνο εξαλείφει τον παράγοντα «μόλυνση», αλλά αποσοβεί και προβλήματα που συνήθως συνδέονται με τα υβριδικά οχήματα, όπως είναι οι βαριές μπαταρίες, η μακρόχρονη περίοδος φόρτισης και η περιορισμένη αυτονομία. Πιστεύουν ότι αν η χρήση αυτής της τεχνολογίας επεκταθεί και στα αυτοκίνητα, η ενέργεια που παράγεται από δύο πυρηνικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή το ισοδύναμό της θα αρκούσε για να κινείται επ΄ άπειρο κάθε όχημα της Νότιας Κορέας. Το Ινστιτούτο ελπίζει ότι το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί εμπορικά το 2013.
ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά με πολλά ερωτηματικά για την εφαρμογή της σε εκτεταμένα δίκτυα όπως αυτό της Αθήνας. Τι κόστος εφαρμογής συνεπάγεται; Τι ευελιξία προσφέρει στην κίνηση των οχημάτων; Το χάμηλό ύψος των οχημάτων (ΣΣ Το μισό απο το σημερινό) πως επιδρά σε ανωμαλέιες του οδοστρόματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.