18 Φεβρουαρίου 2010

22:22
2
Όπως καταλάβατε τα ΗΛΠΑΠ σκοπεύουν να μεταφέρουν την αφετηρία της γραμμής 15 από τον σταθμό σε κάποιο άλλο σημείο και να επεκταθεί η γραμμή . Ο σχεδιασμός για μένα είναι εντελώς πρόχειρος για δυο βασικούς λόγους :
1. Οχήματα 13 μέτρων κινούνται σε στενούς δρόμους και καλούνται να εκτελούν κλειστές στροφές 90 μοιρών σε διασταυρώσεις όπου ο σχεδιασμός τους μόνο σοκάκια θυμίζουν . Από την πλατεία Μερκούρη μέχρι τον σταθμό Πετραλώνων και πίσω στην πλατεία κάθε μέρα γίνεται αγώνας δρόμου από τους γερανούς του ΟΑΣΑ για να είναι ανοικτές οι στροφές για να μπορούν να στρίβουν τα τρόλεϊ . Δεν έφτανε αυτό προσθέτονται άλλες δυο κλειστές στροφές με τον καινούργιο σχεδιασμό με ότι συνεπάγεται αυτό !!! Εδώ θα υπενθυμίσω ότι στην στροφή Καλλισθένους και Κυκλώπων είχαμε δυο ΠΟΛΥ σοβαρά περιστατικά με τρόλεϊ που μπήκαν μέσα στα σπίτια . Κανενός δεν ιδρώνει το αυτάκι του απο οτι βλεπω μέχρι να έρθουν τα χειρότερα ...... Και δυστυχώς έρχονται.............
2. Από ότι φαίνεται όμως τα ΗΛΠΑΠ δεν υπολογίζουν ούτε τους επιβάτες . Διότι όλοι οι επιβάτες που πηγαίνουν στο τέρμα το κάνουν αυτό γιατί θέλουν να πάνε στο σταθμό . Και εννοείται ότι δεν θέλουν να περπατούν 100 μέτρα μέχρι το σταθμό ( ιδιαιτέρως αν μεταφέρουν βαλίτσες ) ούτε να κάνουν κύκλο 1000 μέτρα για να τους μεταφέρει το τρόλεϊ τελικά έξω από τον σταθμό .
Οι μωβ κύκλοι είναι τα υφιστάμενα δύσκολα σημεία της γραμμής 15 και οι πράσινοι κύκλοι είναι τα δυο καινούργια . Με μπλε διαγράμμιση είναι μάλλον η προτεινόμενη διαδρομή για την καινούργια αφετηρία και η κόκκινη από την αφετηρία προς τον σταθμό και συνέχεια ως έχει . Η στάση στην Κυκλώπων βρίσκεται ανάμεσα στους δυο πράσινους κύκλους και όποιος έχει μάτια βλέπει και που είναι και ο σταθμός .

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ,ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ.ΑΡΕ ΑΓΓΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai min xexnate oti ekei einai to terma tou mini bus tis e8el.... fantastite oti to mini bus ta vriskei skoura na doume ti exei na ginei me ta 12metra ta dika mas kai me 90 moires gwnia.... kala i8ela naxera poios vgazei ton sxediasmo grammhs? odigos pantos den prepei na einai.... oute gia papaki den prepei na exei diplwma..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.