26 Φεβρουαρίου 2010

21:26
Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι η δημοσίευση μιας μελέτης του ΤΕΕ/ΤΚΜ η οποία αφορά τα 52 έργα που έχει τελειώσει η διαδικασία ανάθεσης τους και έχει υπογραφεί σύμβαση με τους ιδιώτες επενδυτές και αφορά το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2006 και Σεπτεμβρίου 2008 .
Σύμφωνα με την μελέτη αυτή : << εκτιμάται ότι το κόστος των μη ανταποδοτικών έργων κοινωνικής υποδομής, που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ στοιχίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,5 φορά περισσότερο απ’ ότι εάν υλοποιούνταν ως δημόσια έργα, με δανεισμό του Δημοσίου. >>
Πολλά και χρήσιμα τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή την μελέτη και για όποιον θέλει να την διαβάσει ολόκληρη μπορεί να την δει ΕΔΩ

Όπως φαντάζομαι γνωρίζεται οτι και ο ΟΑΣΑ - ΗΛΠΑΠ έχει δυο έργα που προτάθηκαν να ενταχθούν στη διαδικασία των ΣΔΙΤ : Τηλεματική και Ηλεκτρονικό Εισιτήριο.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε την 1/9/2008 το ΥΜΕ τα οφέλη που θα προέκυπταν από την εφαρμογή της τηλεματικής είναι:
• Οι θετικές επιπτώσεις στην εικόνα των φορέων ειδικά αλλά και συνολικότερα στην εικόνα του συστήματος μαζικών μεταφορών,
Ποιότητα και ταχύτητα μετακινήσεων, που θα συντελέσει στην παροχή καλύτερου επιπέδου εξυπηρέτησης των επιβατών.
Μικρότερο χρόνο αναμονής στις στάσεις και άμεση πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.
• Τα λεωφορεία / τρόλλεϋ θα διέρχονται από τις στάσεις σύμφωνα με το προκαθορισμένο δρομολόγιο
Παραγωγικότητα του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και αναμενόμενη μείωση του απαιτούμενου αριθμού οχημάτων σε λεωφορειακές γραμμές για την εκτέλεση του ίδιου μεταφορικού έργου, οπότε θα είναι δυνατή η ενίσχυση δρομολογίων σε άλλες γραμμές με την εξοικονόμηση οχημάτων.
Η βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων και επιβατών .
• Δυνατότητα πληροφόρησης επιβατικού κοινού σε πραγματικό χρόνο, μέσω του 185, κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου (από την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ).

Όποιος διαπίστωσε ότι κάτι από τα παραπάνω επιτεύχθηκε με την μέχρι τώρα εφαρμογή της τηλεματικής στα τρόλεϊ να μου το πει και σε εμένα . Γιατί η δικιά μου εμπειρία λέει ότι αν και το σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες δυστυχώς έτσι όπως δουλεύει έχει καταδικαστεί σε αποτυχία. Και είναι πολλά τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν για να δουλέψει η τηλεματική . Από τους χρόνους των δρομολογίων - την αυτοδρομολόγηση οχημάτων - τους λεωφορειόδρομους - μέχρι την εκπαίδευση του προσωπικού. Εκτός από αυτά έχουμε και τα τεχνικά << προβλήματα >> του συστήματος . Τα μέχρι τώρα οφέλη είναι ΜΗΔΑΜΙΝΑ μπροστά στις δυνατότητες και στην φιλοσοφία του συστήματος .
Το ενημερωτικό σημείωμα του ΥΜΕ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.