23 Οκτωβρίου 2009

00:27
1
Το 2004 χρονιά των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας ο ΗΛΠΑΠ παράγγειλε δυο ρυμουλκά οχήματα για τις ανάγκες του. Τον διαγωνισμό τον έκανε το Υπουργείο Ανάπτυξης και προμηθευτής αναδείχτηκε η εταιρία "ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ".
Τα οχήματα μετά από πίεση προς τον προμηθευτή, (γιατί άλλος ήταν ο χρόνος παράδοσης τους), ήλθαν λίγες μέρες πριν την έναρξη των αγώνων. Μάλιστα για να προλάβει ο ΗΛΠΑΠ την Ολυμπιάδα έσπευσε και έβγαλε τις άδειες κυκλοφορίας τους πριν εγκρίνει την καταλληλότητά τους η αρμόδια επιτροπή παραλαβής που άμεσα είχε ορισθεί.
Η επιτροπή συνεδριάζοντας και ελέγχοντας τα δύο οχήματα τα έκρινε ακατάλληλα και κάλεσε τον προμηθευτή να διορθώσει τις αστοχίες που διαπιστώθηκαν. Ο προμηθευτής προσπάθησε, μα και πάλι η επιτροπή τα έκρινε ακατάλληλα.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης τότε έδωσε και άλλο χρόνο για να διορθωθούν-επισκευασθούν και όρισε νέα επιτροπή η οποία και αυτή τα έκρινε ακατάλληλα. Ήδη έχουμε φτάσει Δεκέμβρη του 2005!!! Και θα νόμιζε κάποιος ότι τέλος πάντων κάπου εκεί τελείωσε το θέμα.
Έλα όμως που δεν τελείωσε, γιατί το καλό μας Υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε νέα προθεσμία στη προμηθεύτρια εταιρία και αφού πάλι ο ΗΛΠΑΠ αρνήθηκε να τα παραλάβει ως ακατάλληλα, ξανάδωσε και νέα προθεσμία κι από κοντά κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη... μέχρι και σήμερα, όπου χάνουμε από την ζάλη τον αριθμό των προθεσμιών, χωρίς τα ρυμουλκά να διορθώνονται γιατί εξ αρχής όπως προφορικά έλεγαν και λένε στελέχη του ΗΛΠΑΠ, ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ δεν πρόκειται να διορθωθούν.
Όλα αυτά τα χρόνια ο ΗΛΠΑΠ διατρανώνει ότι δεν τα έχει πληρώσει και ούτε πρόκειται να προβεί σε τέτοια ενέργεια εάν δεν κριθούν κατάλληλα, άρα δεν του ανήκουν.
Όμως μέχρι και σήμερα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια αφού οι άδειες κυκλοφορίας είναι στο όνομά του, άρα έχει γίνει έμμεση παραλαβή, δηλαδή του ανήκουν απλά τα χρωστά.
Το 2009 μετά από σχεδόν έξι χρόνια, (τόσο απαραίτητα και επείγοντα ήταν για την Ολυμπιάδα του 2004), φιλοτιμήθηκε να ασχοληθεί ο ΗΛΠΑΠ σοβαρά με τα δύο συγκεκριμένα (δικά του μην ξεχνιόμαστε) οχήματα και ζήτησε από την Θεσσαλονίκη που βρίσκονται σε έναν «υπεργολάβο» να του σταλούν οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες για να προβεί σε απόσυρση τους, ώστε να μην βλάπτετε άλλο από τα «τζάμπα» τέλη και ασφάλεια και έτσι να κλείσει οριστικά αυτή η υπόθεση.
Συνάδελφοι κρατηθείτε, οι δύο άδειες και οι πινακίδες του ενός οχήματος «έπεσαν θύματα κλοπής», ναι-ναι τις ΈΚΛΕΨΑΝ αυτή ήταν η απάντηση.
Βέβαια έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, δήλωση κλοπής κτλ. και για να μην αρχίσω τα καντήλια -Με τις υγείες μας ή εις υγεία των

1 σχόλια:

  1. Πεσ'τα Χρυσοστομε! Γιατι τοσο καιρο που τα λεμε,στου κουφου την πορτα,παρε την πορτα και φυγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.