19 Οκτωβρίου 2009

19:42
1




Νυκτερινή εργασία

Νυκτερινή είναι η εργασία που προσφέρεται στο διάστημα από τις 10μμ μέχρι τις 6πμ . Η νυκτερινή εργασία αμείβεται με το ημερήσιο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 25%. Για ποιο λόγο ΔΕΝ μας καταβάλλεται το αντίστοιχο ποσό ;;;
Γιατί άμα πληρωνόμασταν σύμφωνα με τον νόμο θα ήταν περισσότερα τα λεφτά από ότι παίρνουμε τώρα . Γιαυτό ισχύει ότι υπογράψαμε στην συλλογική του 1985 ( άρθρο 16)









Είναι σύνηθες φαινόμενο οι νόμοι να μην εφαρμόζονται από τον ΗΛΠΑΠ με την ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη των συνδικα- ΛΗΣΤΩΝ μας . (Κάτι κρύβουν οι τελευταίοι )
Επίσης όποιος δουλεύει νυκτερινή βάρδια στα ΗΛΠΑΠ (υπηρεσιακά - γραμμή 11 πρόσφατα ) η βάρδιες τους είναι 5 1/2 ώρες. Ούτε αυτό μπορώ να το καταλάβω γιατί μερικές υπηρεσίες να είναι τόσο προκλητικά ευνοϊκές.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

ΑΡΘΡΟ 41 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6 KAI 8

Ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο χρόνος παραλαβής του οχήματος ΟΡΙΖΕΤΑΙ σε 10 λεπτά και παράδοσης σε 5 λεπτά . Επίσης ο χρόνος διαλείμματος σε 20 λεπτά .
Μπορείτε να μου πείτε γιατί όταν κάνω διάλειμμα ( 20 λεπτών ) και η βάρδια μου λέει μετά το διάλειμμα να αλλάξω όχημα γιατί δεν μου προσθέτουν + 10 λεπτά όπως ορίζει ο νόμος και με αφήνουν να τα κάνω όλα αυτά ΑΥΣΤΗΡΑ σε 20 λεπτά !!!!! Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για όσες γραμμές δουλεύουν με τηλεματική ( απουσία ρυθμιστή ). Ο χρόνος των 20 λεπτών χωρίζεται ως εξής : 10 λεπτά παραλαβή του οχήματος , 5 λεπτά να συνεννοηθείς τηλεφωνικός με την τηλεματική όταν υπάρχει πρόβλημα ( πείτε μου πότε δεν υπάρχει !!! ) και 5 λεπτά για να πας τουαλέτα ( στα ενδιάμεσα μπορεί και να κατεβάζεις και καμιά κεραία ταυτόχρονα) . Αυτό είναι το πραγματικό διάλειμμα που απολαμβάνουν οι οδηγοί της ΑΤΤΙΚΗΣ και αν συμβεί να καθυστερήσης και σε φτάσει το επόμενο όχημα ( αυτό που παίρνεις μετά από το διάλειμμα ) τότε δεν προλαβαίνεις ΟΥΤΕ για τουαλέτα !!!! Έτσι γίνονται τα διαλείμματα στην ΑΤΤΙΚΗ. Κλέψε από εδώ κλέψε από εκεί έτσι τυχαία νομίζεται έβγαλε την ανακοίνωση ο Καζαντζίδης για να αυτοπροβληθεί - ότι αύξησε την παραγωγικότητα των οδηγών - ή λέτε να είχε το μαγικό ραβδάκι και οι προκάτοχοι του να ήταν εντελώς βλάκες .















Γνωρίζω ότι αναφέρομαι σε γνωστά θέματα τα οποία λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζεται . Επίσης επιγραμματικά αναφέρω για τις βάρδιες στον πίνακα , ενιαίο μισθολόγιο , χορήγηση νωπού γάλακτος , ρούχα κτλ κτλ . Όλα αυτά τα ζητήματα έχουν ΕΝΑ κοινό παρανομαστή .
Για ποιο λόγο όταν πάνε στην εκάστοτε διοίκηση οι συνδικαλιστές μας συνάπτουν συμφωνίες ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ από αυτά που ορίζουν οι νόμοι ;
Τι γνωρίζει η διοίκηση και τους βουλώνει το στόμα ;;
Γιατί τόσα χρόνια ΔΕΝ έχουμε επιλύσει ούτε ένα θέμα και αναφερόμαστε στα ίδια και τα ίδια

Το κακό έχει ξεκινήσει από πολύ παλαιά .
Από την ίδρυση του σωματείου

Μείνετε συντονισμένοι

1 σχόλια:

  1. Συνάδελφε Καλαματιανέ εχεις δίκειο σε αυτά που γράφεις και στην γραμμή 2 το ίδιο συμβαίνει οταν κάνεις διάλημα πρέπει να τραβάς το όχημα να καταβάζεις και να ανεβάζεις κεραίες καί για την (εκτόνωση)του οδηγού μένει ο νόμος!!!! που καταπατάται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.