30 Ιουνίου 2009

01:49
Ένα πολύ ωραίο σχόλιο για τα Αμυντικά Ελληνικά Συστήματα σ’ ένα παλιό περιοδικό, για να δείξει το μπάχαλο που επικρατούσε σ' αυτή την εταιρία, έκανε λόγο για κάποιον κωπηλατικό αγώνα μεταξύ Ελλάδος και Ιαπωνίας στον οποίο η ελληνική ομάδα έχανε συνεχώς.

Ζητήθηκε από εταιρεία συμβούλων να μελετήσει το πρόβλημα και αυτή βρήκε το λόγο της ήττας της ομάδος μας.
Η ιαπωνική λέμβος είχε επτά κωπηλάτες και έναν αρχηγό πληρώματος, ενώ η ελληνική επτά αρχηγούς και έναν κωπηλάτη.

Θεώρησα καλό να το «μετατρέψω-μεταφέρω» στα καθ’ ημάς.
[Το όνομα... της ελληνικής λέμβου θα το μαντέψατε: ΗΛΠΑΠ Α.Ε.].
Πόσα διευθυντικά στελέχη έχει η εταιρεία μας?
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Έναν πρόεδρο, έναν διευθύνοντα σύμβουλο (προ ολίγου ενοποιημένων), πέντε συμβούλους, δεκατρείς διευθυντές και υποδιευθυντές, δύο-τρεις ντουζίνες -(και βάλε)- τμηματάρχες και ομαδάρχες, άλλες τόσες -(ντουζίνες πάντα)- επιθεωρητές και επόπτες και κάπου…μια μούντζα υπευθύνους. Δηλαδή σύνολο καμιά εκατοστή (100). Αν υπολογίσουμε αριστερά και δεξιά βολεμένους σε διάφορα πόστα και τους υπεράνω της διοίκησης κομματικούς κομισάριους το αποτέλεσμα βέβαια γίνεται φαιδρό.

Πώς γίνεται λοιπόν μία μόνιμα (αδίκως) χρεωμένη εταιρεία με μόλις 1.450 εργαζόμενους να έχει τόσα πολλά στελέχη και τόσους πολλούς τεμπελχανάδες;
Απλά!! Κάθε διοίκηση που έρχεται, δημιουργεί μια θέση συμβούλου, διευθυντού, υποδιευθυντή ή στην χειρότερη περίπτωση τμηματάρχη και… γενικά με μια θέση ευνοεί τους δικούς της.
Το αποτέλεσμα είναι, κατά πρόχειρες «εκτιμήσεις», η σχέση μεταξύ... κωπηλατών και αρχηγών πληρώματος, (ατόμων δηλαδή εργαζομένων στην παραγωγή και στη διοίκηση), να είναι… περίπου ένα προς δέκα τέσσερις (1:14)!
Το 1:14 καμία σχέση δεν έχει με το ηρωικό 114 της δεκαετίας του ’60, αλλά με έναν στο κουπί και δεκατέσσερις να κάάάθονται, το μέλλον της λέμβου ΗΛΠΑΠ είναι προδιαγεγραμμένο ή μάλλον γραμμένο στα υποδήματα αυτών που υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη της.
Επειδή όμως κάπου βάρυνε η δουλειά και ίσως έγινα δυσάρεστος να κλείσω ευχάριστα; με ένα κουΐζ:
Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κάποιος στην εταιρεία όταν, αλλάζει κομματική τοποθέτηση όπως αλλάζει τα πουκάμισα και από τραμβαγέρης γίνετε σφουγγοκωλάριος της διοίκησης και των ανεγκέφαλων κομματικών κομισάριων;
Η απάντηση!!! «Πιο πάνω κι από τον διευθύνοντα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.