22 Μαΐου 2009

19:56
Κύριοι υπεύθυνοι(Διευθυντές , Συνδικαλιστές κ.α.)γνωρίζεται ότι:Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση της συσκευής του κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό?
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ επίσης το ενσύρματο Χανς φρι .
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ είναι η χρησιμοποίηση από τον οδηγό της τεχνολογίας Βluetooth, όπου το ακουστικό συνδέεται ασύρματα με τη συσκευή?
ΣΥΜΦΩΝΑ με τον νόμο, ο οδηγός που παραβιάζει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κάνοντας απαγορευμένη χρήση κινητού τηλεφώνου, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για 30 ημέρες. (Κ.Ο.Κ. αρθρ. 40 παρ.1 ζ ).
Και αναρωτιέμαι εάν το γνωρίζεται για τους εξής απλούς λόγους:
Γιατί άμα σας ήταν γνωστό κύριοι(κ. Δρογώση, Επόπτες , Επιθεωρητές, κ.α.) αφότου είχε ενημερωθεί πρώτα από όλα η υπηρεσία από εσάς , για το ότι είναι τουλάχιστον νομοθετικά απαραίτητο ,θα έπρεπε αντί να στέλνετε αναφορές προς τους οδηγούς (για την χρήση του κινητού τηλεφώνου) , να τους στέλνατε κανένα πακετάκι με περιεχόμενο ένα Bluetooth Headset, διότι από την στιγμή που δίνει κινητά τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση όλων μας, και κυρίως του Οργανισμού, η υπηρεσία θα έπρεπε να μας είχε ξανά διαθέσει και συσκευή BluetoothHeadset.
Αν δεν το γνωρίζετε? Πρέπει να στείλετε αναφορές ο ένας στον άλλον, διότι στην θέση αυτή στην οποία βρίσκεστε οφείλατε να γνωρίζατε τη νομοθεσία.
Εσείς οι εκπρόσωποι των οδηγών (κοινός και ως Συνδικαλιστές) έχετε ακούσει κάτι γι αυτό τον νόμο? Αμφιβάλω… Γιατί αν τον ξέρατε θα έπρεπε να είχατε κάνει ήδη κίνηση για την παροχή τέτοιας νέας συσκευής BluetoothHeadset ώστε να είναι καλυμμένοι οι συνάδελφοι και ως προς την υπηρεσία, αλλά κυρίως ως προς την νομοθεσία.
Αλλά μην σας κουράζω άλλο , διότι η υπηρεσία κύριοι γνωρίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνουμε χρήση του κινητού τηλεφώνου μόνο όταν χρησιμοποιούμε ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας και όχι με απλό ενσύρματο ακουστικό που μας χορήγησε η ίδια με τα νέα τηλέφωνα. (βλέπε το βιβλιαράκι Οδηγώ Υπεύθυνα ,κεφάλαιο Κατά την οδήγηση σελίδα 10 -11 , που έχει τυπώσει και διαθέσει σε εμάς η ίδια η υπηρεσία).
Αλλά???
Υ.Γ. Ως πότε θα είμαστε εκτεθειμένοι στις ορέξεις οποιονδήποτε? Μην ξεχνάτε ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου θα πρέπει να γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και πάντα με ασύρματο ακουστικό (όπως λέει και ο Κ.Ο.Κ) που θα μας διαθέσει η υπηρεσία λίαν συντόμος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.