14 Μαρτίου 2009

15:02
2

Την περασμένη εβδομάδα έγιναν κάποιες μετατάξεις όπως όλοι πληροφορηθήκατε . Την μερίδα του λέοντος την είχε η εναέριος. Κάποιοι ήταν εκεί για χρόνια, άλλος είχε φύγει και γύρισε - γνωστά πράγματα. Αυτό που δεν χωνέψατε ήταν γιατί <<την έκανε>> και ο 98.. μητρώο. Είναι πολύ νέος στην εργασία με ημερομηνία πρόσληψης 12/1/2008. Θα σας πω λίγα πράγματα για τον 98.. μητρώο. Είναι Ναξιώτης και ως είναι γνωστό το ναξιώτικο λόμπι στα ΗΛΠΑΠ έχει ισχυρότατες διασυνδέσεις με την διεύθυνση συντήρησης. Έτσι προωθήθηκε στην τεχνική . ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Ο νόμος δεν ορίζει αν είσαι καινούργιος ή παλαιός. Το θέμα μας είναι να δούμε με ποιες προϋποθέσεις γίνονται οι μετατάξεις. Ο νόμος ορίζει 4 περιπτώσεις όπως βλέπετε 1) Κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Εκεί πατάνε όλοι και γίνονται οι μετατάξεις. Το ότι οι οδηγοί έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ λειτουργικές ανάγκες δεν τους ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ. Οι περιπτώσεις 2 και 3 δεν μας ενδιαφέρουν τώρα (μακρυά από όλους μας!!) 4)Απόκτηση ΝΕΩΝ τυπικών προσόντων που αποκτήθηκαν ΜΕΤΑ την πρόσληψη . Ποιος οδηγός δούλευε στο τιμόνι και παράλληλα σπούδαζε ΚΑΝΕΝΑΣ. Δεν υπάρχει περίπτωση όταν είσαι στους δρόμους 12 ώρες μετά να καθίσεις να διαβάσεις και να πάρεις κανένα δίπλωμα. Κάποιες περιπτώσεις που ήταν στο τέλος για το δίπλωμα με τεράστια προσπάθεια και τεράστια βοήθεια τα κατάφεραν . Είναι ελαχιστότατοι αυτοί . Όλοι οι άλλοι κάηκαν στην προθέρμανση λόγω έλλειψης χρόνου και φυσικά λόγω οικονομικού.....Ο καλύτερος τρόπος είναι: κατεβαίνεις από το τιμόνι, δίχως άγχος διαβάζεις εν ώρα εργασίας (αντί να κοιμάσαι κάνεις και κάτι χρήσιμο - και άσε τους οδηγούς να χτυπιούνται για τις βλακείες που γίνονται με τις υπηρεσίες - καταλαβαίνετε τι λέω) και κάποια ωραία πρωία γίνεσαι και διευθυντής . Έτσι εξελίσσεσαι. Απλά και όμορφα. Έτσι γίνονται οι μετατάξεις στα ΗΛΠΑΠ (δυστυχώς) αγνοώντας κατά κόρο την τέταρτη περίπτωση και δουλεύουμε ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο με την πρώτη περίπτωση. ΣΩΣΤΑ.
ΥΓ 1 Λυπήθηκα πραγματικά για δυο μετατάξεις που δεν έγιναν ακόμα. Ελπίζω ο Κανελλόπουλος μέχρι να φύγει να το τακτοποίηση το θέμα .Είναι αδικία. Η αποθήκη τους έχει τεράστια ανάγκη ( ο ένας είναι ήδη εκεί και ο άλλος είναι εκπαιδευτής - καταλαβαίνετε τι λέω).
ΥΓ 2 Επειδή γέμισαν τα γραφεία με οδηγούς (όλοι με μετάταξη) και όλοι ήταν άσχετοι με τα κομπιούτερ το τμήμα ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων και εκπαίδευσης τσακίστηκε και τους πέρασε από σεμινάρια πληροφορικής ( word, excel κτλ..). Όχι μόνο την έκαναν από το τιμόνι, πληρώσαμε και από πάνω για να τους μάθουμε αυτά που έπρεπε να γνωρίζουν από μόνοι τους -για να πάνε στα γραφεία που τόσο ήθελαν - τώρα προσπαθούν να το παίξουν ότι κάποιοι είναι και αυτοί . ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ. Οι οδηγοί δεν έχουν ανάγκη από σεμινάρια. ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

2 σχόλια:

  1. Εύγε! επιτέλους γράφεται κάτι καλό και για την σπέκουλα που γίνεται με τις σύγχρονες μετατάξεις, μπας και μπει κάποιος φραγμός στην φάμπρικα αυτή. Όχι πως είμαι εναντίον των μετατάξεων προς θεού και εγώ από μετάταξη προέρχομαι πριν 25 χρόνια, αλλά δεν πάει βρε αδελφέ άλλο με αυτό το ξεχείλωμα που γίνεται σε ένα εργαλείο της υπηρεσίας που πρέπει να λειτουργεί με φειδώ και σε πραγματικές ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε, εάν το ψάξεις λίγο, θα βρείς ανθρώπους που έχουν μετεταχθεί σε υπηρεσία μαϊμού και τους πάει ο μισθός στο σπίτι. Όχι και τόσο παλαιοί 6 - 7 χρόνια στον Οργανισμό. Παιρνουν και υπερωρίες σπιτιού. Και δεν κάνω πλάκα. Πίστεψέ με έτσι είναι.

    "Μασίνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.