2 Νοεμβρίου 2008

10:10

ΗΛΠΑΠ ΑΕ

Όνομα……..Αναστάσιος

Επώνυμο….Αβραμόπουλος

Ιδιότητα…..Οδηγός

Α.Μ……….9360

Αθήνα…….30 Οκτωβρίου 2008

ΠΡΟΣ

κ. Διευθυντή παραγωγής συγκοινωνιακού έργου

Θέμα…….Δημιουργία φυλακών προσωπικού.

Σχετικά.,...Αναφορές Οδηγών

Κύριε Διευθυντά

Με αφορμή τις τελευταίες ημέρες που γίνεται μια προσπάθεια για ένταξη των βαρδιών προσωπικού σε πίνακες θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής στη προσπάθεια μου πάντα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Οι βάρδιες ως γνωστών δημιουργούνται με βάση τους πίνακες δρομολόγησης των λεωφορείων. Εάν λοιπόν σε μια πετυχημένη βελτιστοποίηση των δρομολογίων λαμβάνονται παράγοντες όπως , προγραμματισμένη συντήρηση λεωφορείων, πρακτική αλλαγής γραμμής λεωφορείων για κάλυψη άλλων κενών γραμμών κλπ θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και τους παράγοντες για αυτούς που επανδρώνουν τα οχήματα ,όπως αυτά είναι η πολυετία του οδηγού στην επιχείρηση, ο τόπος διαμονής, οι επιμέλειες, οι κηδεμονίες κά.

Το Βρετανικό πακέτο προγραμματισμού δρομολόγησης ,το Αμερικάνικο ή και το Καναδέζικο ακόμα μπορεί με μεγάλη επιτυχία να ρυθμίζουν τον υπολογισμό των ωραρίων έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο αριθμός των απαιτούμενων λεωφορείων αλλά ο ορισμός του προσωπικού που στελεχώνει τα οχήματα βασίζεται στην εμπειρία και την μεθοδικότητα του υπαλλήλου που έχει αναλάβει με την κλασική μέθοδο με το χέρι και υποβοηθείται από την χρήση του υπολογιστή.

Λογικό είναι ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε συναδέλφους που εθελοντικά προτιμούν να εργάζονται σε κάποιες γραμμές αφού οι συνθήκες εργασίας για όλους είναι κοινές.

Σε γενικές γραμμές η παρατήρηση μου είναι ότι τα προγράμματα αυτά είναι δύσκολα στη χρήση τους και απαιτούν να προσαρμοστούν στην Ελληνική νομοθεσία κυρίως στα εργατικά θέματα (διευθυντικό δικαίωμα, σύμπραξη κά) στα πιθανός κεκτημένα συλλογικών συμβάσεων (συνθήκες καύσωνα κά ) στις καθημερινές μεταβολές (απεργίες, συλλαλητήρια, συναυλίες ,δημόσια έργα, 17 Νοέμβρη κα) καθώς επίσης και στη επιχειρησιακή συνήθεια (πρακτική). Συμπερασματικά η χρήση τους συνιστάται σε εταιρείας σταθερής τροχιάς ή στα λεωφορεία. Τα τρόλεϊ είναι ημισταθερής τροχιάς και έχουν ιδιαιτερότητες που κανένα πρόγραμμα από αυτά που γνωρίζω(RUCUS, TASC,HASTUS,RAPP,ΝΥΜΤΑ κά ) που κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα δεν είναι επαρκές .

Ο Δηλών

Αβραμόπουλος Αναστάσιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.