18 Ιουνίου 2012

22:43
Πρίν διαβάσουμε την είδηση, ας θυμηθούμε κάτι παρόμοιο που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2008.
Το γράψαμε στις 17/03/09 Δύο διαγωνισμοί του ΟΑΣΑ για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων

ME δύο ανοιχτούς διαγωνισμούς που αφορούν την προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, διεξάγει ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος των «Πράσινων Μεταφορών».
Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει την προμήθεια και κυκλοφορία συνολικά 20 ηλεκτρικών Midi και Mini Buses στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και μιας ακόμα πόλης της Νότιας Ελλάδας, η οποία θα επιλεγεί στην πορεία.
Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός 2/2008 έχει αντικείμενο την Προμήθεια 11 Ηλεκτρικών Λεωφορείων Μεσαίου Μεγέθους (Midi) μαζί με τον συναφής εξοπλισμό φόρτισης και του αντίστοιχου πρόσθετου εξοπλισμού-υπηρεσιών. Ο διαγωνισμός 3/2009 έχει αντικείμενο την Προμήθεια 9 Ηλεκτρικών Λεωφορείων Μικρού Μεγέθους (Mini) μαζί με τον συναφή εξοπλισμό φόρτισης και του αντίστοιχου πρόσθετου εξοπλισμού-υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 26 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μελετηθεί η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μαζικά για την κάλυψη μεταφορικών αναγκών, στο πλαίσιο της προώθησης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον.
Μάλιστα στις προθέσεις του Yπουργείου Μεταφορών είναι να γίνει προμήθεια ενός υβριδικού λεωφορείου και ενός λεωφορείου υδρογόνου προκειμένου να δοκιμαστούν οι τεχνολογίες αυτές.



Και τώρα διαβάστε την είδηση...

Ηλεκτρικά λεωφορεία με μπαταρία που φορτίζει σε τριάντα μόλις λεπτά θα κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγες ημέρες στους δρόμους της Βρετανίας...


Τα τρία πρώτα οχήματα που θα βγουν στους δρόμους της κοινότητας του Coventry κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Travel De Courcey και το έργο χρηματοδοτήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Coventry.

Το έργο στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες όμως σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα οχήματα αναμένεται να γλιτώνουν περίπου 120 λίρες από τα καύσιμα την ημέρα.

Η φόρτιση της μπαταρίας σε τόσο λίγη ώρα είναι αποτέλεσμα χρήσης της "τελευταίας λέξης" της τεχνολογίας, όπως είπε και ο ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας, Mike De Courcey.

Τα οχήματα μπορούν να μεταφέρουν έως και 40 επιβάτες τη φορά.
http://etheldrivers.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.