21 Μαρτίου 2009

00:43
ME δύο ανοιχτούς διαγωνισμούς που αφορούν την προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, διεξάγει ο ΟΑΣΑ στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος των «Πράσινων Μεταφορών».
Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει την προμήθεια και κυκλοφορία συνολικά 20 ηλεκτρικών Midi και Mini Buses στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και μιας ακόμα πόλης της Νότιας Ελλάδας, η οποία θα επιλεγεί στην πορεία.
Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός 2/2008 έχει αντικείμενο την Προμήθεια 11 Ηλεκτρικών Λεωφορείων Μεσαίου Μεγέθους (Midi) μαζί με τον συναφής εξοπλισμό φόρτισης και του αντίστοιχου πρόσθετου εξοπλισμού-υπηρεσιών. Ο διαγωνισμός 3/2009 έχει αντικείμενο την Προμήθεια 9 Ηλεκτρικών Λεωφορείων Μικρού Μεγέθους (Mini) μαζί με τον συναφή εξοπλισμό φόρτισης και του αντίστοιχου πρόσθετου εξοπλισμού-υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενες εταιρίες θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 26 Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να μελετηθεί η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μαζικά για την κάλυψη μεταφορικών αναγκών, στο πλαίσιο της προώθησης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον.
Μάλιστα στις προθέσεις του Yπουργείου Μεταφορών είναι να γίνει προμήθεια ενός υβριδικού λεωφορείου και ενός λεωφορείου υδρογόνου προκειμένου να δοκιμαστούν οι τεχνολογίες αυτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.