3 Δεκεμβρίου 2012

23:28

( Ότι γίνεται και με τα αστικά του ΟΑΣΑ ... )

 Αγαπητό taxalia,

θα το εκτιμούσα αν βάζατε την επιστολή μου, που δεν είναι κανένα λογοτεχνικό κείμενο από τα καλά που γράφουν οι εξαίρετοι αρθρογράφοι σας, είναι όμως μια κατάθεση ψυχής με μπόλικα νεύρα (ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων).

Εργάζομαι στη Τσιμισκή και μένω στην Κηφισιά. Επιστρέφω με το αστικό 39 του ΟΑΣΘ, κι αυτό γίνεται εδώ και 8 χρόνια. Κάθε μέρα.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ, ραγδαία αλλαγή του κόσμου που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Μιλάμε για ό,τι πιό λέσι κυκλοφορεί στον πλανήτη!

Πού στο διάολο βρέθηκαν όλοι αυτοί; Τα λεωφορεία, στις 10 το βράδυ που το παίρνω από Μητροπόλεως, αλλά και το μεσημέρι που κατεβαίνω, είναι γεμάτα με παράξενες φάτσες, που βρωμάνε ξεπεσμό.

Ξεδοντιασμένοι, ναρκομανείς, πιθηκομούρηδες, μαχαιροβγάλτες, αλκοολικοί, βρωμιάρηδες. υπόκοσμος. Ό,τι σκατά ξεβράζει το ανθρώπινο είδος, έχουν μαζευτεί στη Θεσσαλονίκη ρε γαμώτο;

Κάθε φορά που μπαίνω σε λεωφορείο, αναρωτιέμαι αν θα φτάσω σπίτι μου. Τι χρωστάω, τι χρωστάμε να ζούμε με το φόβο, μήπως ο διπλανός χασίκλας με το αγελαδίσιο βλέμμα, σαλτάρει ή ο εμφανώς ψυχάκιας βγάλει κανένα σουγιά;

Περικλής Σπ.

Υ.Γ. Για όποιον με χαρακτηρίσει "ρατσιστή" ή άλλες μαλακίες, να προλάβω να απαντήσω: στα αρχ....α μου, οι χαρακτηρισμοί του κάθε μαλάκα (που δεν παίρνει κιόλας αστικό, αλλά έχει άποψη!).

Απαιτώ να ζω με αξιοπρέπεια σε μια ανθρώπινη πόλη, στην οποία εργάζομαι και φορολογούμαι 15 χρόνια. Τόσο πολλά ζητάω; Και για τους ακόμη πιό μαλάκες, που θα μου πούνε ότι αν γουστάρω να πάρω ταξί κι άλλες πίπες, ξαναπρολαβαίνω να σχολιάσω ότι είμαι μεροκαματιάρης και δεν εννοώ να συμβιβάζομαι με το χειρότερο που μου έρχεται στη μάπα, αλλά θέλω να το κάνω καλύτερο. Να πάνε οι βρωμιάρηδες με τα πόδια, όχι να πάρω εγώ ταξί !

Πηγή