24 Ιουνίου 2012

10:36
Η άρση του αδιεξόδου στους 5 αυτοκινητοδρόμους, η υλοποίηση των νέων οργανογραμμάτων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, η συνέχιση της εξυγίανσης του ΟΣΕ και τα έργα επεκτάσεων του Μετρό της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στις 5 προτεραιότητες του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την στενότερη εποπτεία του υπουργείου στον τομέα των υποδομών και των μεταφορών θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλογιάννης επί πεντέμισι χρόνια, από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, διετέλεσε υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενώ τη διετία 2010-2012 διετέλεσε τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών

«Μετά από πέντε χρόνια παραλαμβάνω και πάλι ένα υπουργείο, με το οποίο συνδέθηκα ιδιαίτερα συναισθηματικά. Όμως τώρα πρόκειται για ένα πολύ μεγαλύτερο υπουργείο και μάλιστα σε διαφορετικές περιστάσεις.

Ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι και το υπουργείο Υποδομών (ΥΠΟΜΕΔΙ) θα πρέπει να ενταχθεί σε μια συνολική πολιτική με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το νέο μεγαλύτερο υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Η φύση του παλιού υπουργείου Υποδομών έχει να κάνει με συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο. Δεν αρκούν οι νομοθετικές αλλαγές. Χρειάζονται αλλαγές που να είναι ορατές στα μάτια του πολίτη. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά εδώ σε επιμέρους θέματα. Αυτά θα τα αναλύσω στις προγραμματικές δηλώσεις. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι είναι προτεραιότητές μας:

1. Να ξεμπλοκάρουμε τους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και όλα τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν κολλήσει.

2. Να ολοκληρωθούν τα νέα οργανογράμματα για τις ΔΕΚΟ.

3. Να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του ΟΣΕ με φροντίδα για τον τους φορολογούμενους και έγνοια για τους εργαζομένους.

4. Να προχωρήσει το ΜΕΤΡΟ της Αθήνας χωρίς καθυστερήσεις

5. Να αντιμετωπιστούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τα προβλήματα που είναι ενδεχόμενο να παρουσιαστούν στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλω συμμάχους μου το προσωπικό του Υπουργείου και το προσωπικό των εποπτευόμενων οργανισμών. Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Είμαστε όλοι Έλληνες. Όσο αφορά εμάς, έχουμε απόλυτη επίγνωση των περικοπών και θυσιών που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια. Αντιλαμβάνομαι τη θέση των εργαζομένων και τους υποσχόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να είμαστε απέναντί τους δίκαιοι.

Προϋπόθεση βέβαια για να έρθουν καλύτερες μέρες και να μπορέσουμε να φύγουμε από την ύφεση και να περάσουμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, ώστε από τη μια να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά εργαλεία που διαθέτουμε και από την άλλη να κινητοποιήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε η μηχανή της ελληνικής οικονομίας να πάρει και πάλι μπροστά».

http://www.metaforespress.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.