14 Μαρτίου 2012

13:30



Να γίνονται έλεγχοι από αστυνομικούς στο Μετρό αλλά και τον Ηλεκτρικό ζητά, με επιστολή της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Ευγενία Τσουμάνη.

Αυτό θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, σύμφωνα με την βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, που εκτιμά ότι «θα τύχει θετικής υποδοχής» από τους πολίτες.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της επιστολής, «η ανάγκη επαρκούς φύλαξης των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ υπαγορεύεται από την ανάγκη πρόληψης και καταστολής όχι μόνο της μικροπαραβατικότητας αλλά και της τρομοκρατίας», αναφερόμενη στο πρόσφατο συμβάν στο σταθμό του Αιγάλεω.

Σημειώνει δε ότι η ένταση της μικροεγκληματικότητας που παρατηρείται σε χώρους γύρω από τους σταθμούς έχει θύματα και ξένους επισκέπτες, γεγονός που πλήττει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ζητεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη να εξετάσει τη δυνατότητα να συγκροτηθεί σώμα ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο στις αποβάθρες και τις εισόδους/εξόδους των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Εκτός του ελέγχου στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό, η κα Τσουμάνη προτείνει ενδεικτικά τη δημιουργία σώματος ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών και τη χρονική επέκταση των περιπολιών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. σε περιοχές αυξημένης παραβατικότητας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.