31 Μαρτίου 2012

21:27
1
Σήμερα το πρωϊ στο MEGA, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος είπε πως, αν μπει κάποιος που έχει φυματίωση μέσα σε ένα λεωφορείο, θα κολλήσουν όλοι που είναι εκείνη τη στιγμή στο λεωφορείο. Αυτοί οι άνθρωποι (λέμε εμείς) στη συνέχεια θα πάνε στα σπίτια τους και θα κολλήσουν τα παιδιά τους κ.ο.κ.

Όσοι δεν έχουν κάνει το δρομολόγιο Ομόνοια – Πατήσια, με τις εξαθλιωμένες δημόσιες συγκοινωνίες, δεν έχουν αισθανθεί τι σημαίνει εξαθλίωση, δεν έχουν αισθανθεί τι σημαίνουν τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης, δεν γνωρίζουν σε τι κατάσταση έχει φτάσει η λαθρομετανάστευση στη χώρα και ειδικά στην Αθήνα. Δεν έχουν αντιληφθεί σε τι κίνδυνο μπαίνει πλέον η ίδια η υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό που καθιστά το συγκεκριμένο δρομολόγιο θανατηφόρο, είναι οι ασθένειες που μεταδίδονται από αυτόν τον απαράδεκτο συγχρωτισμό. Είναι γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι λαθρομετανάστες σε πολλά, ουσιαστικά γκέτο, των Αθηνών και ειδικά στα Πατήσια. Αυτές οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση ασθενειών ανεξέλεγκτα. Ταυτόχρονα η παράνομη και φθηνή πορνεία οργιάζει στην Αθήνα και ειδικότερα στην Πατησίων.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της συγκεκριμένης γραμμής να είναι υγειονομικές βόμβες. Δερματοπάθειας από ασθενείς που πιάνονται από τις χειρολαβές, ψώρα, νοσήματα που μεταδίδονται με τον αέρα, AIDS, αφροδίσια νοσήματα κ.λ.π. μεταφέρονται καθημερινά με αυτές τις συγκοινωνίες. Πολλές από τις ασθένειες αυτές που είναι μεταδιδόμενες με απλή επαφή ή με τον αέρα, μεταφέρονται στη συνέχεια στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών και κινδυνεύουν τα παιδιά τους.

Ταυτόχρονα, οι κλοπές των πολιτών μέσα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν γίνει πια καθεστώς. Σπάνια οι Έλληνες ανεβοκατεβαίνουν από τις μεσαίες και τις πίσω πόρτες. Συνήθως συνωστίζονται όλοι στις μπροστινές, προκειμένου να αποφύγουν τις κλοπές, αισθανόμενοι κάποια ασφάλεια κοντά στον οδηγό.

Ταυτόχρονα, το 70% και πλέον του ΜΜΜ γεμίζει με αλλοδαπούς, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν εισιτήρια ή κάρτες και παρόλα αυτά καταλαμβάνουν τα καθίσματα, αφήνοντας τους Έλληνες που έχουν πληρώσει κανονικά εισιτήριο όρθιους, ενώ πάντοτε τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της συγκεκριμένης διαδρομής είναι ασφυκτικά γεμάτα, σε σημείο που δυσκολεύονται να κλείσουν οι πόρτες. Ελεγκτές εισιτηρίων δεν μπαίνουν ποτέ για να σταματήσει αυτή η κατάσταση και όταν ρωτήσαμε κάποια στιγμή έναν ελεγκτή γιατί δεν μπαίνει σ’ αυτό το δρομολόγιο, μας απάντησε πως «έχει οικογένεια». Αφού όμως έχει οικογένεια, οφείλει να αφήσει αυτή την εργασία και να κάνει κάποια άλλη.

Τόσα χρόνια κανείς πολιτικός δεν κάνει τίποτα και ξαφνικά προεκλογικά, ολόκληρο το πολιτικό σύστημα παριστάνει θεατρικά πως ενδιαφέρεται, προκειμένου προφανώς να γυρίσουν τα πρόβατα στα μαντριά, να νομιμοποιηθούν οι πολιτικοί στις καράκλες τους, μέσω της εκλογικής διαδικασίας, για να ξεχαστεί φυσικά και πάλι το θέμα αμέσως μετά τις εκλογές.
Αυτό το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να τιμωρηθεί από τους νοήμονες πολίτες στις κάλπες.

Πέτρος Χασάπης

Πηγή

1 σχόλια:

  1. AIDS, αφροδίσια νοσήματα κ.λ.π. μεταφέρονται καθημερινά με αυτές τις συγκοινωνίες

    γκάου γκάου γκάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.