16 Ιανουαρίου 2012

08:19
Με απεργίες ή στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην 24ωρη παναττική κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Στην κινητοποίηση καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Ωστόσο, προβλήματα θα υπάρξουν κυρίως στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αττικής.

Συγκεκριμένα, το μετρό αναμένεται να παραμείνει ακινητοποιημένο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι στη λειτουργία του μέσου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Με διακοπές και κενά αναμένεται να γίνουν όμως και τα δρομολόγια των υπόλοιπων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ακινητοποιημένος θα παραμείνει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, με τις οριστικές ώρες να ανακοινώνονται σήμερα.

Στο τραμ οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιάς τους μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα μετάσχουν στην κινητοποίηση του ΕΚΑ και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Με δυσκολία θα κινηθεί όμως και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας, καθώς με αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αλλά και των ενώσεων εργαζομένων στην κίνηση των τρένων, δεν θα λειτουργήσει από τις 5 μέχρι τις 7 το πρωί, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 10 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις δεν θα αντιμετωπίσει ο κεντρικός σιδηροδρομικός άξονας Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, με διακοπές τις ώρες των στάσεων θα εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού Πειραιάς - Αεροδρόμιο, Αεροδρόμιο - Κιάτο και Αθήνα - Χαλκίδα.

Το ΕΚΑ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Ακόμα, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συμφώνησαν, κατά τη συνεδρίαση του Διασωματειακού οργάνου τους, να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας (στις 17 και 18/1/2012), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.