28 Σεπτεμβρίου 2011

12:16
Και μια μέρα ξύπνησε η κυρία Διαμαντοπούλου και είπε αφού είμαι η χειρότερη υπουργός παιδείας που υπήρξε ποτέ, που κανείς από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα... πανεπιστήμια δεν είναι ευχαριστημένος μαζί μου, τι να κάνω για να διατηρήσω τη φήμη μου? και σκέφτηκε να αλλάξει τη διαδικασία χορήγησης πάσο!

Και αφού άλλαξε και ξανάλλαξε τους όρους χορήγησης του, καθιερώνοντας αρχικά και μετά ευτυχώς αποσύροντας, κάτι ρατσιστικά όρια ηλικίας που τιμωρούσαν τους φοιτητές που ήταν λίγο πιο μεγάλοι, δημιούργησε μια απίστευτα χρονοβόρα, πολύπλοκη, δαιδαλώδης και δαπανηρή διαδικασία που έχει τα εξής χαρακτηριστικά :
1) Ο φοιτητής πρέπει να ζητήσει κωδικούς απο τη γραμματεία της σχολής του!
2) Όταν του δοθούν οι κωδικοί θα πρέπει να τους βάλει στο ηλεκτρονικό σύστημα και άρα να έχει υπολογιστή, και σύνδεση στο ίντερνετ
3) Θα πρέπει να δώσει το κινητό του στο σύστημα, που εκεί θα του σταλεί ενας κωδικός!
4) Θα πρέπει να δώσει το e mail του στο σύστημα, οπού εκεί θα του σταλεί άλλος κωδικός!
5) Θα πρέπει να έχει web cam η ακόμα καλύτερα ψηφιακή μηχανή για να βγάλει φωτογραφίες συγκεκριμένων διαστάσεων που θα τις στείλει στο σύστημα!
6) Θα πρέπει να διαβάσει τον οδηγό χρήσης που είναι μόλις 40 σελίδες για να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση.
7) Μέσα σε αυτή την αίτηση θα πρέπει να δώσει όλα τα προσωπικά του στοιχεία - δεδομένα από διευθύνσεις σπιτιών, τηλέφωνα, μέχρι και τι βρακί φοράει.
8) Θα πρέπει η αίτηση του να εγκριθεί από τη γραμματεία της σχολής του και αφού εγκριθεί θα πρέπει να περάσουν 5 ημέρες μετά τις οποίες θα πρέπει να του σταλεί ένα μήνυμα και μετά .....
8) Θα πρέπει μετά να επιλέξει ένα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και μόνο ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να παραλάβει το πασό του.
9) Θα πρέπει να δώσει 2, 5 ευρώ στον Γερμανό για τον κόπο του....
10) Αν μπερδευτεί με όλα αυτά θα πρέπει να επικοινωνήσει με ένα ειδικό γραφείο αρωγής, οπού εκεί θα υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό το οποίο θα ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση!
11) Το νέο πάσο θα είναι σαν πιστωτική κάρτα και θα έχει bar code και οι κατά τόπους ελεγκτές στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα εξοπλιστούν με μηχανήματα που θα ελέγχονται αυτοί οι κωδικοί!

Μέχρι τώρα υπολογίστε τον κύκλο των ανθρώπων που ασχολείται για να εκδοθεί ένα πάσο από γραμματείες σχολών μέχρι ειδικό γραφείο αρωγής χρηστών, υπάλληλοι στα καταστήματα Γερμανός και παραγγελία ειδικών μηχανημάτων για τους ελεγκτές εισιτηρίων.

Όλα αυτά για να αντικατασταθεί η απλούστατη διαδικασία που ο καθένας πήγαινε στη γραμματεία της σχολής του και έβγαζε μέσα σε ένα λεπτό πάσο!

Πείτε μου τώρα όλοι εσείς ποιο μυαλό μπορεί να σκεφτεί όλη την παραπάνω διαδικασία και πως με τέτοια μυαλά μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος!

T Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 10:34 π.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.