25 Σεπτεμβρίου 2011

12:03
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Αύξηση της τάξης του 7% εμφανίζουν τα ποσοστά της επιβατικής κίνησης στον ΟΑΣΘ, από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η κρίση πέτυχε ό,τι δεν μπόρεσαν να πετύχουν μέχρι σήμερα οι πολιτικές περιορισμού της χρήσης του ΙΧ και ενίσχυσης της χρήσης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

Οφθαλμοφανή χαρακτηρίζουν οι συγκοινωνιολόγοι τη στροφή των Θεσσαλονικέων, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, στα αστικά λεωφορεία. Τα ταξί, που πλέον θεωρούνται ακριβά, σχηματίζουν ακόμη και τις ώρες αιχμής ουρές στις πιάτσες. Ο αριθμός των κυκλοφορούντων ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ αυξημένος είναι ο αριθμός των επιβατών των αστικών λεωφορείων, που κερδίζουν από τη συνολική πίτα των μετακινήσεων, οι οποίες επίσης περιορίστηκαν.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε στον «Αγγελιοφόρο» ότι «από την έναρξη του 2011 μέχρι σήμερα καταγράφουμε αύξηση των επιβατών σε ποσοστό 6% - 7%. Τα δρομολόγια έχουν παραμείνει τα ίδια, ενώ αυξήθηκε η πληρότητά τους».



*** Σχολιασμός (( Δυστυχώς η κατάσταση με τον ΟΑΣΑ στην Αθήνα είναι χειρότερη . Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί - είναι γνωστό ότι οι γραμμές των τρολλει 11,12,15 ακόμα κυκλοφορούν με καλοκαιρινά δρομολόγια ( Ιουλίου ) ενώ στις υπόλοιπες γραμμές υπάρχει μείωση οχημάτων .

Για τους επιβάτες κάνεις δεν ξέρει τίποτα διότι το ισχύον σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων απλώς μετράει πόσα εισιτήρια ακυρώθηκαν και όχι πόσοι επιβάτες διακινήθηκαν . Τέλος με το θέμα των ελεγκτών κομίστρου που πήγαν στον ΟΑΣΑ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα . Οι μισοί συνταξιοδοτήθηκαν ( έτσι λένε οι ίδιοι οι ελεγκτές ) ενώ μερικοί από τους εναπομείναντες επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους διότι υπάρχουν ελλείψεις .
Κατά τα άλλα μιλάμε για εργασιακή εφεδρεία .
Τι να πει κανείς για τον ΟΑΣΑ !!!!!
Ακόμα δεν έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο τα πεπραγμένα του 2010 !!!! ( για να δούμε τα χάλια τους ))

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.