31 Μαΐου 2011

11:17
Πατήστε για μεγέθυνση
Την έγκριση της Βουλής αναμένεται να λάβουν σήμερα οι νέες διοικήσεις των συγχωνευμένων πλέον εταιρειών αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες Α. Ε.» (ΣΤΑΣΥ), που θα προκύψει από τη συγχώνευση των μέσων σταθερής τροχιάς σε μία εταιρεία (ύστερα από την απορρόφηση των ΗΣΑΠ και του Τραμ από την ΑΜΕΛ), θα αναλάβει ο Βασίλειος - Ιωάννης Σπυράκος, μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΜ Α. Ε.

Αντίστοιχα, επικεφαλής της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες Α. Ε.» (ΟΣΥ), που θα προκύψει από την απορρόφηση των ΗΛΠΑΠ από την ΕΘΕΛ, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ Α. Ε. Επικεφαλής του μητροπολιτικού φορέα, στον οποίο μετατρέπεται ο ΟΑΣΑ παραμένει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Δημήτρης Δημητρίου.

Στόχος είναι ο επιμερισμός αρμοδιοτήτων και σε μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών ώστε να εξελιχθεί με μεγαλύτερη ευελιξία το πρόγραμμα εξυγίανσης.

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) η συγχώνευση των πέντε συγκοινωνιακών εταιρειών σε δύο πρόκειται να οδηγήσει σε μείωση λειτουργικού κόστους κατά 10% περίπου.

Συλλογικές συμβάσεις

Στις επόμενες κινήσεις των νέων διοικήσεων περιλαμβάνεται η σύναψη νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κανονισμών εργασίας στα πρότυπα του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να εγκριθούν τα νέα οργανογράμματα των εταιρειών, από τα οποία θα προκύψει η ανάγκη ή μη επιπλέον μετατάξεων προσωπικού.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ορισμένων συγκοινωνιακών εταιρειών, τονίζοντας ότι «τις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών τις εξυγιαίνεις, ούτε να τις κλείσεις μπορείς ούτε θέλεις να τις ιδιωτικοποιήσεις όλες».

http://news.kathimerini.gr/


Δύο νέες εταιρείες αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) θα συµπεριλάβει το Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδροµο και το τραµ, ενώ στην εταιρεία των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) θα ενταχθούν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.Επικεφαλής των δύο εταιρειών,τοποθετούνται οι Γιάννης Σπυράκος (ΣΤΑΣΥ) και Κώστας Καραγιαννόπουλος (ΟΣΥ), που αναµένεται να «περάσουν» σήµερα από την αρµόδια για τις ∆ΕΚΟ επιτροπή της Βουλής. Σε πρώτη φάση, οι κινήσεις που θα γίνουν στις νέες εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών θα αφορούν τρία µέτωπα: 1) Το προσωπικό. Θα προωθηθούν νέα οργανογράµµατα, νέοι κανονισµοί εργασίας και νέες συλλογικές συµβάσεις εργασίας. 2) Το οικονοµικό συµµάζεµα. Επιβάλλεται πλέον τριµηνιαίος οικονοµικός έλεγχος στις νέες ∆ΕΚΟ από ορκωτούς ελεγκτές. 3) Τις υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθεί από τον ΟΑΣΑ ο επανασχεδιασµός των δροµολογίων.
http://www.tanea.gr/


Η απειλή των απολύσεων και στις ΔΕΚΟ, ύστερα από απαίτηση της τρόικας, υποχρεώνει το υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει στην ταχύτατη συγχώνευση των συγκοινωνιακών εταιρειών από πέντε σε δύο.

Η ηγεσία του υπουργείου, η οποία έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι είναι αντίθετη με τις απολύσεις, φιλοδοξεί εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου να έχουν καταρτιστεί τα νέα οργανογράμματα των εταιρειών, έτσι ώστε αν ορισμένοι εργαζόμενοι κριθούν υπεράριθμοι και μετά τις 1.440 μετατάξεις (ήδη έχουν προχωρήσει 620), να προλάβει να προβεί σε δεύτερο κύμα μετατάξεων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ομως, φοβάται -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι δεν θα το επιτρέψει η τρόικα.
http://www.ethnos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.