18 Απριλίου 2011

11:00
Σε απόλυτη σύγχυση πρέπει να βρίσκονται στο υπουργείο Εσωτερικών. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι προτείνουν θέσεις εργασίας, για μετάταξη από την ΕΡΓΟΣΕ, σε φορείς που επίσης πρόκειται να διώξουν προσωπικό, λόγω μετάταξης!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει το δημόσιο τομέα και να αξιοποιήσει το πλεονάζον προσωπικό μιας υπηρεσίας σε άλλες θέσεις, κάνοντας μια πιο δίκαιη κατανομή, σκοντάφτει σε λάθη και καθυστερήσεις που κρατούν μήνες. Η περίπτωση του ΟΣΕ είναι χαρακτηριστική.

Παρά το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί να γίνουν σχεδόν 2.500 μετατάξεις, οι φορείς του Δημοσίου που επρόκειτο να μεταφερθούν οι υπάλληλοι του Οργανισμού, έπρεπε να είχαν επιλεγεί από το περασμένο φθινόπωρο. Έστω και με εξάμηνη καθυστέρηση, πριν από λίγες μέρες έγιναν γνωστές στους υπαλλήλους, οι 120 συγκεκριμένες θέσεις που τους περιμένουν για να επιλέξουν οι ίδιοι να μεταφερθούν, αν το επιθυμούν.

Το περίεργο είναι ότι μέσα στις συγκεκριμένες θέσεις υπάρχουν περίπου 15 που είναι θέσεις διοικητικού προσωπικού στην κατασκευαστική Μετρό ΑΕ. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η Μετρό ΑΕ, σύμφωνα με το νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες, που πριν από περίπου δύο μήνες ψηφίστηκε από τη Βουλή, βρίσκεται επίσης στη δυσάρεστη θέση να διώξει υπαλλήλους της με τη μορφή των μετατάξεων! Που σημαίνει, δηλαδή, ότι βρέθηκε πως έχει πλεονάζον προσωπικό, άρα καλό είναι ένα μέρος αυτού να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα. Πώς, λοιπόν, ξαφνικά θα δεχτεί και 15 νέους υπαλλήλους από τον ΕΡΓΟΣΕ, είναι απορίας άξιον.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ένας υπάλληλος της ΕΡΓΟΣΕ για να μεταταχθεί στο ΜΕΤΡΟ, είναι τόσο εξειδικευμένα, που μοιάζει οι θέσεις που έχουν επιλεγεί να είναι εντελώς φωτογραφικές, να απευθύνονται δηλαδή για συγκεκριμένους ανθρώπους…

Θωμάς Μώρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.