2 Απριλίου 2011

10:51
1
Την είσοδο των ποδηλατών στις λεωφορειολωρίδες εξετάζει πλέον το υπουργείο Υποδομών, στο πλαίσιο των προτεινόμενων μέτρων για την εξυγίανση του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το υπουργείο μελετά την επισημοποίηση της χρήσης των λεωφορειοδρόμων και για τους ποδηλάτες, οι οποίοι, ούτως ή άλλως εισέρχονται στις εν λόγω λωρίδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πρόταση είναι ότι, προκειμένου να υλοποιηθεί, απαιτείται αλλαγή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το δεύτερο, αν και μικρότερο, ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί για την πιθανή είσοδο των ποδηλατών στον λεωφορειόδρομο είναι η σηματοδότηση και η τοποθέτηση πινακίδων, κάτι που απαιτεί μελέτη και πόρους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) αντιμετωπίζει θετικά την συγκεκριμένη πρόταση και έχει δώσει την έγκρισή του, προκειμένου να προχωρήσει.

Η είσοδος των ποδηλατών στην λεωφορειολωρίδα εντάσσεται σε δέσμη μέτρων που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε όλα τα υπουργεία να καταθέσουν λύσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση του παρηκμασμένου Κέντρου.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλια:

  1. malista. den ftani pou benoun oli i ali mesa stis leoforiolorides, pou mono gia tin siginonia den ine, ala tha benoun ke ta podilata. diladi ana pasa stigmi na ginonte ke atihimata me ta podilata. tote na min tis lene pleon leoforiolorides, ala Γ.Χ.Λ.Κ. ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. ante na ftiaxete ke kenourgies, giati den ftanoun aftes pou idi iparhoun gia parking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.