22 Μαρτίου 2011

22:10
41
Χθες το απόγευμα (21/03/2011).

Ήμουν επιβάτης στη λεωφοριακή γραμμή 852 που συνδέει το Αιγάλεω με την Νεάπολη της Νίκαιας. Στο ύψος του γενικού κρατικού μπήκε στο λεωφορείο ελεγκτής της εθέλ. Του έδειξα το μηνιαίο εισιτήριο που κατείχα και συνέχισε τον έλεγχο.

Στις πίσω θέσεις του λεωφορείου καθότανε μια παρέα παιδιών, μαθητών λυκείου υποθέτω, οι οποίοι δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο. Η συνέχεια γνωστή: απειλές και λεκτικοί προπηλακισμοί από το ''όργανο'' και τα παιδιά να παρακαλούν να μην κοπεί το πρόστιμο. Σε μια στιγμή απείλησε ότι θα τους πάει στο αστυνομικό τμήμα...

Ως εκεί καλά... εγώ ωστόσο περίμενα να πει την μαγική πρόταση: ''οδηγέ, κλείσε τις πόρτες''. Και φυσικά την είπε. Και τότε μίλησα: '' σας ενημερώνω ότι μόλις πράξατε το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης. Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση. Στο αστυνομικό τμήμα θα έρθω και εγώ μαζί με τα παιδιά για να ζητήσω την ποινική σας δίωξη από τις αρμόδιες αρχές.'' Μου απάντησε: '' δεν είπα να κλείσει τις πόρτες, είπα να κατέβουν οι παραβάτες στην επόμενη στάση και να ειδοποιηθεί η αστυνομία''. Εγώ συνέχισα: '' θα διαπράξετε και το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, αφού οι επιβάτες θα δηλώσουν απερίφραστα ότι τους εγκλωβίσατε στο λεωφορείο. Προσωπικά θα σας καταθέσω μήνυση για το αδίκημα αυτό και χαλάλι το κατοστάρικο του παραβόλου''.

Για να μην πολυλογώ, τα παιδιά κατέβηκαν από το λεωφορείο και πήγαν στην ευχή του Θεού, χωρίς πρόστιμο. Ο ελεγκτής ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει, αφού αν έκοβε 7 κλήσεις, προς 80 πάνω-κάτω ευρώ η καθεμία, σύνολο 560 ευρώ, βάσει κανονισμού θα καρπωνόταν το 50% του ποσού, ήτοι 280 ευρώ. Έτσι άλλωστε εξηγείται και η μανία του να βεβαιώσει τα πρόστιμα σώνει και καλά.

Είμαι αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό και παίρνω 1100 ευρω το μήνα... Είναι ελεγκτής, απόφοιτος δημοτικού που μπήκε με κομματικό βύσμα και παίρνει 2,5 με 3 χιλιάρικα.... Και πήγε να βγάλει λεφτά από τους μαθητές..... Συμμαζευτείτε ''κύριοι''. Θα έρθει η ώρα που θα σας πετάνε από τα λεωφορεία εν κινήσει και καλά θα σας κάνουν.

Το κείμενο αυτό το αφιερώνω στον ακατανόμαστο χοντρό ελεγκτή (με φάτσα νταβατζή) που ''συχνάζει'' στις γραμμές 3, 13 και 10 του τρόλλευ στην κηφισίας, ο οποίος εδώ και κάτι μήνες μου έκοψε πρόστιμο επειδή το εβδομαδιαίο εισιτήριο που κατείχα, είχε λήξει 10 λεπτά πριν τον έλεγχο. Τότε δεν ήξερα τη νομοθεσία και τα περί παράνομης κατακράτησης. Τώρα όμως ξέρω. Και τώρα ξέρετε και εσείς φίλοι αναγνώστες.

Αναγνώστης

Πηγή

41 σχόλια:

  1. ΕΠΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΥΤΟ ΤΟ 852 ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΟΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΩΝ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ,ΜΑΣ ΑΝΗΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΟ ΤΩΝ ΛΕΟΦΩΡΕΙΩΝ ΕΝ ΚΙΝΗΣΙ,ΜΑΣ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ.ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΠΗΣΗ; ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:http://www.youtube.com/watch?v=8bQMsTdybjE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βασικα αυτον τον πειραξε ο χοντρος που τον εγραψε αν και ηταν παραβατης και αφου αυτη τη φορα δεν ηταν παραβατης πηγε να υποστηρηξη τα καλοπαιδα που τα χαρτζιλικια τους τα περνουνε μπυρες και τσιγαρα και χασισια και βγαινουν παγανια για ζημιες και τρομοκρατια στους γεροντους.του ειπε καποιος τους νομους και εχει να λεει αμα ομως ειναι μαγκας ας ειναι παραβατης και να πεσει σε μενα η στον χοντρο με την φατσα του δηθεν (νταβατζη)αλλα ολοι οι παρανομη που κλεβετε ο καθενας με τον τροπο του το κρατος και αυτο βεβαια εμας με την σειρα του για κοιταχτητε να δειτε τη φατσα εχετε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ-η αναπληρωτή εκπαιδευτικέ. Δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη παρέα παιδιών, ούτε και σε εσάς προσωπικά. Επιτρέψατε μου να διαφωνήσω με τον τρόπο σκέψης σας. Δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε με ασάφεια και αοριστολογίες σε πράγματα που αφορούν το μέλλον αυτής της χώρας, δηλαδή τους νέους μας. Δικαιολογημένη η αγανάκτηση σας, για το παράλογο ( αν κάνατε σωστή περιγραφή) πρόστιμο που σας επιβλήθηκε. Από εκεί όμως έως του να συνηγορούμε στην ασυδοσία, έχει μεγάλη απόσταση. Ασυδοσία, δεν είναι σίγουρα το γεγονός ότι μια παρέα παιδιών δεν ακύρωσε εισιτήριο. Ασυδοσία είναι ότι αυτό θεωρείται δεδομένο. Ασυδοσία είναι επίσης το γεγονός, ότι ο άνθρωπος που έπρεπε να έχει διδάξει την τήρηση της νομιμότητας, στρέφει τους μαθητευόμενους στην «παρανομία». Δεν θα φταίνε οι νέοι, που θα μάθουν άψογα τα δικαιώματα τους και δεν θα ασχοληθούν ποτέ με τις υποχρεώσεις τους. Κακοπροαίρετα και αναληθώς (όπως εσείς κάνατε) θα ασχοληθώ με την μισθοδοσία σας. Τα 1100 που αμείβεσαι, είναι τεράστιο ποσό για εργαζόμενο των 5 ωρών ημερησίως. Η δική σας ώρα παρεμπιπτόντως έχει 45 λεπτά, έναντι 60, που έχει για όλους τους υπολοίπους. 14 μισθοί μέχρι πρότινος, 13 σήμερα και ίσως 12 αύριο, είναι αδικαιολόγητοι για 8 μήνες εργασίας. Εάν αυτό σας ενοχλεί, συγγνώμη, αλλά εσείς το ξεκινήσατε. Η άψογη γνώση της νομικης,από μέρους σας, με κάνει να διακρίνω ένα απωθημένο. Πρέπει να ήταν δύσκολο να περάσεις στην νομική. Στις παιδαγωγικές όμως, και η κουτσή Μαρία. Και μετά απεργίες από τους αδιόριστους. Κάθε χρόνο φεύγουν 500 με σύνταξη, και βγαίνουν 1000. Δικαίωμα στο εύκολο χρήμα. Αυτό το τελευταίο αναγνωρίζω ότι ήταν κακία. Ζητώ και πάλι συγγνώμη. Ονειρεύεστε την ώρα, που θα πετάξουν το ΄΄οργανο΄΄ από τα παράθυρα. Τους ΄΄λειτουργους΄΄ από πού νομίζετε ότι θα τους πετάξουν;. Αφιερωμένο στον ψηλό και αδύνατο καθηγητή, που έκανε ιδιαίτερα στον αδύνατο μαθητή του, τις απογευματινές ώρες, έναντι αδρας αμοιβής. Από που βρήκε να βγάλει λεφτά ο αθεόφοβος, από τα παιδιά. Τι να κάνει ο άνθρωπος; 1100 τον μήνα έπαιρνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα θα κανει ο δασκαλακος να εκπαιδευσει τα παιδακια σωστα να τα κανει σωστους πολιτες κ να πληρωνουν για την μεταφορα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ.Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΗΡΞΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ ΓΙΑΤΙ "ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ" (ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ). ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ?
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (Ή ΚΑΛΙΤΕΡΟ) ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΠΟΥ ΩΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ 50% ΜΕΙΩΜΕΝΟ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΣΤΕ (ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ) ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ?
    Α ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 17 ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την καλημέρα μου. Είμαι ο εκπαιδευτικός που έγραψε την πρώτη ανάρτηση στο τρομακτικό και διαπίστωσα ότι ήδη έχει γίνει αναφορά σε πολλά και διαφορετικά blogs. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα, ορισμένοι συμφωνούν, ορισμένοι διαφωνούν. Αυτή άλλωστε είναι και η πλουραλιστική ιδιότητα του διαδυκτίου.... Κύριοι της εθέλ που -προφανώς- διαφωνείτε, σας παρακαλώ να ξαναδιαβάσετε την αρχική μου τοποθέτηση. Πουθενά δεν προάγω το τζαμπατζιλίκι, η αναφορά μου σχετίζεται μόνο με την συμπεριφορά του ελεγκτή. Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί, από οδηγούς, επιβάτες και ελεγκτές. Ο ρόλος του ελεγκτή είναι δυστυχώς εκφοβιστικός και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους απαίδευτους και άξεστους συναδέλφους σας. Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι και στο δικό μου επάγγελμα.... Καθήκον όλων μας είναι να στηλιτεύουμε τέτοιες συμπεριφορές.
    Σχετικά με το ωράριο του εκπαιδευτικού: είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ότι μία διδακτική ώρα ισοδυναμεί με τρείς ώρες εργασία γραφείου. Αυτό κάποιος το αντιλαμβάνεται μόνο όταν εισέλθει σε σχολική τάξη και έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα συμπεριφοράς, λεκτική και ενίοτε φυσική βία και άλλα διάφορα.
    Αναφέρθηκε ότι έχω απωθημένο που δεν πέρασα στην νομική. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η νομική τον καιρό εκείνο (1994) ανήκε στην 3η δέσμη ενώ εγώ ήμουν πρωτοδεσμίτης. Οπότε αγαπητέ φίλε (το κείμενό σου κατά τα άλλα είναι άρτιο) πρόκειται για επιχείρημα χωρίς βάση,αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και περιαυτολογήσω λίγο, σου αναφέρω ότι πέρασα στη σχολή μου δεύτερος πανελλαδικά και πήρα το μεταπτυχιακό μου με άριστα. Προφανώς θα μπορούσα να περάσω και νομική, αν αυτό είναι το θέμα που σε απασχολεί. Και οι παιδαγωγικές σχολές πλέον έχουν βάση εισαγωγής 18500 με 19000 μόριο. Ας προσέχουμε λοιπόν τι γράφουμε...
    Και φυσικά ανέφερες το γνωστό τροπάριο με τα ιδιαίτερα. Αυτό είναι φοβερά σύνθετο θέμα για να αναλυθεί και δεν είναι της παρούσης. Είναι θέμα υπαρκτό και το γνωρίζουμε όλοι. Τονίζω όμως ότι η βασική του αιτία είναι η βαθμοθηρία των γονέων και η προσδοκία που έχουν για τα παιδιά τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είμαστε η χώρα με τους περισσότερους (άνεργους) πτυχιούχους.
    Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα ανορθόγραφα και ασύντακτα posts που έγραψαν οι συνάδελφοί σας. Το να είσαι ανορθόγραφος δεν είναι ντροπή, το να είσαι αμόρφωτος είναι. Και φυσικά δεν υπονοώ ότι πτυχιούχος=μορφωμένος. Κάθε άλλο.
    Πάντως την επόμενη φορά που θα τύχω ελεγκτή-οδηγό κτλ να απειλεί επιβάτες, να είναι σίγουρος ότι θα τον στείλω στον εισαγγελέα. Ευτυχώς έχω βαθιά γνώση των δικαιωμάτων μου και θα την εφαρμόσω καταλλήλως.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, για την ευαισθησία που σας διακρίνει αγαπητέ, συμπολίτη, εκπαιδευτικέ. Τόσο η τοποθέτηση σας, όσο και η παραδοχή επί των κακώς κειμένων, που αναφέρατε, με κάνει να πιστεύω ότι ίσως και να υπάρχει κάποια ελπίδα. Κακώς σας έθιξε η αναφορά μου, τόνισα από την αρχή, ότι δεν είστε στόχος, ούτε εσείς αλλά ούτε η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών, στην οποία αναφερθήκατε. Εάν παρόλα αυτά αισθάνεστε προσβεβλημένος, δεχτείτε την τρίτη κατά σειρά, ταπεινή συγγνώμη μου. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να επιτεθώ προσωπικά σε κάποιον συγκεκριμένα. Προσπάθησα να καυτηριάσω νοοτροπίες και συμπεριφορές, υπεύθυνες κατά την άποψη μου, για το σημερινό μας χάλι ή κατάντημα. Δεν είναι ούτε φρόνιμο, ούτε λογικό, να ανοίγουμε μέτωπο αναμεταξύ μας. Αυτό είναι το ζητούμενο των πολιτικάντηδων και η πρακτική την οποία εφαρμόζουν. Το γνωστό διαιρει και βασίλευε. Ανέφερα ότι μέρος των στοιχείων είναι αναληθή, τα άκουσα από εντολοδόχους δημοσιογράφους, την εποχή των κινητοποιήσεων σας. Τότε αντιμετώπιζα το πρόβλημα της φύλαξης των παιδιών, προκειμένου να παρευρεθώ στην εργασία μου. Είναι πράγματι τραγικό, το γεγονός, ότι το σχολείο λειτουργεί σαν parking. Τότε όσα άκουσα με διευκόλυναν και ταυτόχρονα δυναμίτιζαν την οργή μου. Άκουσα αυτά που ήθελαν να ακούσω, σε υπερβολικό και πολλές φορές εξοργιστικό βαθμό. Το ίδιο συνέβη και σε εσάς, την εποχή των δικών μας κινητοποιήσεων. Δεν σας είπαν όλη την αλήθεια, αγαπητέ μου, σας είπαν την μισή, και αυτό είναι χειρότερο ακόμη και από το ψέμα. Πολύ απλά, είπαν και σε εσάς, αυτό που σας διευκόλυνε να ακούσετε και να εξοργιστείτε. Δεν είναι οι μισθοί μας αυτοί που αναφέρετε, όπως δεν είναι η εργασία σας, αυτή που ανέφερα εγώ. Ας μην τους κάνουμε την χάρη, να αλληλοεξοντωθούμε. Η σωστή αντιμετώπιση, είναι το γιατρικό. Τα δικαιώματα όλων είναι σεβαστά, αρκεί βεβαίως να μην καταπαυτούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων. Οι νόμοι τους είναι για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας. Χρόνια πολλά, για την εθνική επέτειο και καλό τριήμερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Χρήστο, αρχικά να σου δώσω τα συγχαρητήριά μου για το άψογο -από όλες τις απόψεις- κείμενό σου. Γραμματική, συντακτικό και το σημαντικότερο ουσία στα γραφόμενά σου. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήσουν εργαζόμενος στην εθέλ θα μπορούσες να είσαι ένας εξαιρετικός δάσκαλος... Σίγουρα πολύ καλύτερος από πολλούς ''συναδέλφους'' μου (τους οποίους αποκαλώ ''μοσχάρια'', πολλές φορές και κατά πρόσωπο-είμαι αιρετικός, τι να κάνουμε...).
    Δεν αισθάνομαι προσβεβλημένος με το αρχικό σου κείμενο, κάθε άλλο. Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη, απόψεις παραθέτουμε και οι δύο, οι οποίες είναι λογικό και πολλές φορές επιβεβλημένο να είναι αντικρουόμενες.
    Divide and conquer, διαίρει και βασίλευε.... Δυστυχώς οι άχρηστοι πολιτικοί μας με τη ακατάπαυστη βοήθεια από τα πουλημένα ΜΜΕ, έχουν καταφέρει να διχάσουν το λαό, να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, να κομματικοποιήσουν τον πάλαι ποτέ κραταιό και παντοδύναμο συνδικαλισμό...
    Θα σου αναφέρω λεγόμενα της ακατανόμαστης υπουργού παιδείας. Όταν ανέλαβε, μας χαρακτήρισε ως ''κονέ'', ''βυσματίες'', ''βολεψάκηδες'' και πολλά άλλα που τώρα δεν θυμάμαι. Και στη συνέχεια, αφού έπεισε το πολύ κόσμο (με τη βοήθεια των γνωστών παπαγαλακίων) ότι για τα δεινά της παιδείας ευθύνεται εξ'ολοκλήρου ο κακός εκπαιδευτικός, ψήφισε το νέο επαίσχυντο νόμο για την παιδεία, που τόση αναστάτωση μας έχει προκαλέσει. Ο κλάδος μου αντιμετώπισε την ακατανόμαστη με μεγάλη ραθυμία, για να καταλάβεις τα ποσοστά συμμετοχής της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ κυμαίνονται στο 20-30%... Έτσι η ''κυρία'' αλωνίζει στο υπουργείο και κάνει του κεφαλιού της. (Να σημειώσω ότι συμμετείχα, συμμετέχω και θα συμμετάσχω σε όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου μου, είτε μιλάμε για απεργίες, είτε διαδηλώσεις, είτε στάσεις εργασίας).
    Προφανώς το ίδιο έχει συμβεί και στη δική σας περίπτωση. Ωστόσο, ακόμα και αν ο μισθός σας είναι αυτός που έγραψα παραπάνω (που δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι δεν είναι τελικά αυτός, βάσει των γραφομένων σου), στόχος της κάθε κοινωνικής ομάδας πρέπει να είναι η αύξηση μισθών και όχι η μείωση των μισθών μιας άλλης κοινωνικής ομάδας. Πολλές φορές έχω ακούσει, και εσύ φαντάζομαι, ''καλά σας έκαναν και σας έκοψαν λεφτά'' κτλ. Καταλαβαίνεις ότι με διασπαστικές κινήσεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πετύχουμε κάτι συλλογικό.
    Τελειώνοντας εδώ , να σου ευχηθώ και εγώ καλό τριήμερο με τη σειρά μου και χρόνια πολλά. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα και από εμένα. Θα μου επιτρέψετε, να χαρακτηρίσω, τον διάλογο μας χρησιμοποιώντας μια λαϊκή ρήση, τελικά αγαπητέ « βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Δεν έχουμε διαφορές και οι ομοιότητες μας είναι πάρα πολλές. Ενδεικτικά, είμαστε και οι δυο εργαζόμενοι, αυτό πιστεύω ότι αρκεί. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και ανταποδίδω. Ήμουν και συνεχίζω να είμαι σύμμαχος στον αγώνα της κάθε επαγγελματικής ομάδας. Ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για εσάς. Όσο για τον εισαγγελέα, και τις μηνύσεις, θα ήθελα να σας αποτρέψω. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Αναφέρω, μόνο, ότι υπάρχει στον ΚΟΚ άρθρο σχετικά με τις υποχρεώσεις, των χρηστών των ΜΜΜ. Υπάρχουν υποχρεώσεις, που με την είσοδο σας στο μέσο, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Ραντεβού, λοιπόν, σε κάποια πορεία ή σε κάποια διαδρομή σαν οδηγός και επιβάτης. Εγώ πάντα χαιρετώ τους δασκάλους των παιδιών μου, και ενιοτε συνομιλώ μαζί τους. Αλήθεια κάνετε το ίδιο, με τον άνθρωπο που φροντίζει να σας μεταφέρει με ασφάλεια; Πρώτα και πάνω από όλα, είμαστε άνθρωποι. Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία και τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και πάλι. Αφού σε ευχαριστήσω και συνταχθώ απόλυτα με τις απόψεις περί συλλογικότητας του αγώνα όλων των εργαζομένων (ουτοπικό μεν, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...), θα σταθώ στο τελευταίο σημείο του κειμένου σου. Έχω συναντήσει εξαιρετικούς εργαζομένους στα ΜΜΜ, η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές έχω συζητήσει μαζί τους, ωστόσο να ξέρεις ότι αν μου δοθεί ποτέ η αφορμή για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους, να είσαι σίγουρος ότι θα το πράξω. Αυτή την Τετάρτη ο κλάδος μου (καθηγητές και δάσκαλοι) έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία. Ευελπιστώ σε μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων μου, αν και τα προηγούμενα στοιχεία, όπως προανέφερα, είναι απογοητευτικά. Σε ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη ο κυριος εκπαιδευτικος δεν τα ξερει καλα τα πραγματα, ας μαθει πρωτα πως ο επιβατης ειναι υποχρεωμενος να δωσει τα στοιχεια του σε καθε αρμοδιο οργανο που πραγματοποιει ελενχο. Οποτε και οι μαθητες ή οποιοσδηποτε αλλος παραβατης πρεπει χωρις να βριζει να φωναζει ή ολα αυτα που ακουμε και βλεπουμε μεσα στα τρολλευ- λεωφορεια, να συμωρφονεται αμμεσα. Και να σταματησουν οι - δικοιγοροι- να επεμβενουν στη δουλεια των αλλων. Τωρα εαν σε πειραξε η ορθογραφια μου ή το συντακτικο μου προβλημα σου, και περιμενω να πεσεις σε εμενα που κανω ελενχο και να μην εχεις εισητηριο ακυρωμενο, να δουμε πας στο τμημα ή οχι, μαγκες σαν και εσενα βλεπω καθε μερα δεκαδες, στο τελος ομως ειναι κοτες και πληρωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπορεις δασκαλε να πεταξεις τον υπαληλο απο το παραθυρο (εαν μπορεις) αλλα το μονο που με στναχωρει ειναι οτι κατι κομπλεξικοι σαν εσενα διδασκουν τα παιδια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στους παραπάνω δύο...

    Δεν ξέρω αν είστε οδηγοί εθελ η ηλπαπ, και δεν ξέρω και αν έχετε κάρτα ελεγκτή...

    Εάν έχετε πάντως, είστε σίγουρα αυτοί που πρέπει να γίνονται ρεζίλι δημόσια απο τους επιβάτες, για το 50% της κλήσης... Κάτι τέτοιοι είναι κομπλεξικοί φίλτατε, και όχι ο εκπαιδευτικός παραπάνω.. Εγώ θα του έβγαζα το καπέλο.. πραγματικά.

    Αλήθεια, το ξέρατε οτι πολλοί συνάδελφοί σας, ακόμα και οδηγοί εν ώρα δρομολογίου (μου εχει τυχει σε δρομολόγιο Ραλλη) ζητάνε εισιτήρια και "κόβουν" πρόστιμα στον αέρα χωρίς μπλοκ; Μήπως ανήκετε σε τέτοιους;

    Έχω να χτυπήσω εισιτήριο από τις 1/2 (τότε που άλλαξαν οι τιμές) σε λεωφορεία, ηλεκτρικό και τρόλλεϋ. Πρίν τις αυξήσεις, χτύπαγα εισιτήριο ακόμα και για 1 στάση με το λεωφορείο, ΧΤΥΠΑΓΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ. Πρίν τις 1/3/2009 αν θυμάμαι καλά, χτύπαγα και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, γιατί το σχολείο μας δεν μας δίνει πάσα ΟΑΣΑ.

    Με κάθε απεργία που κάνατε για το πετσόκομμα τον μισθών σας, είμαι μαζί σας.. Έβγαζα μηνιαία κάρτα (για τα παντα), σαν το μ....α, για μήνες στους οποίους το ξεσκίσατε στις απεργίες...

    Βάλτε τα 1,00 και τα 50λεπτα να χτυπάω όσα εισιτήρια θέλετε... Μέχρι τότε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Χαρακτηρήστε με κωλοπαιδάκι, αλλά ας έρθει ελεγκτής σαν τους 2 από πάνω να μου ζητήσει τον λόγο.. Το ξέρουμε όλοι πως εάν δεν έχει αστυνομία το λεωφορείο απ' έξω, δεν κόβεις κλήση.. Να κλείσεις τις πόρτες, δεν μπορείς, οπότε .... τζάμπα μαγκιά και κόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό που παίρνει 1100 ευρω το μήνα είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΣ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ" οταν ο ελεγκτής λειτουργεί στα πλαίσια του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και προσπαθει να επιδόσει πρόστιμο σύμφωνα με την διάταξη 391 του ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

    Για να το καταλάβει ο βλάκας αυτός έπρεπε κάποιος να του πεί:

    Εαν την ώρα που κάνει αυτός μάθημα στην τάξη του , μπώ μέσα και του πάρω το κινητό του , είναι σαν να μου λέει ότι δεν έχει το δικαίωμα να με εμποδίσει μέχρι να έρθει η αστυνομία. Με τα λεγόμενα του και το κινητό του θα πάρω και θα φύγω και αν προσπαθήσει να με κρατήσει θα τον κάνω μήνυση για παράνομη κατακράτηση.

    Μπείτε στο HODOS CENTER και πάρτε 2 κολώνιες και τρία καλλυντικά. Προσπαθείστε να φύγετε χωρίς να πληρώσετε. Εαν σας σταματήσουν απειλήστε τους ότι θα τους κάνετε μήνυση για παράνομη κατακράτηση.!! Μάλλον θα σας ρημάξουν στο ξύλο...

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Σε 6 πρόσφατα περιστατικά εδώ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όπου κάποιοι κουτοπόνηροι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έσυραν τους συναδέλφους ελεγκτές στην ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ για παράνομη κατακράτηση ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ.

    Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας (διαφορετικός κάθε φορά και έχει μεγάλη σημασία) ΔΙΕΤΑΞΕ να αφεθούν ελεύθεροι οι ελεγκτές ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗΣ επειδή λειτουργούσαν στα πλαίσια του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΎ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και προσπαθούσαν να αποτρέψουν ποινικά κολάσιμη πράξη σύμφωνα με το 391 αρθρο του Ποινικού κώδικα "περί λαθρεπιβίβασης". Οι δε ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ και ρεζίλι έγιναν και το πρόστιμο τους επιβλήθηκε και μηνύθηκαν από τους ελεγκτες για ψευδή καταμήνηση και απειλούνται με δίωξη (3 μήνες φυλάκιση) εάν αποφασίσει ο ΟΑΣΘ να ασκήση εγκληση.

    Ο δε δικηγόρος τους εκλιπαρεί μέχρι σήμερα τον ΟΑΣΘ να μην το κάνει...

    Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ.

    Τέλος υπάρχουν 2 δικαστικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα (έτους 2002 και 2004) με τις οποίες καθαρίζει το τοπίο και δικαστικά.

    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ή ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.

    Φιλικώτατα

    συνάδελφος στις αστικές συγκοινωνίες από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ εκπαιδευτικέ,
    Θα ήθελα πολύ να έρθεις ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και να μην κόψεις εισιτήριο.
    Μα αυτό που θέλω περισσότερο είναι να πέσεις επάνω μου στην βάρδιά μου και να σου ζητήσω το εισιτήριο στον έλεγχο.
    Πίστεψέ με θα το μετανιώσεις που πέρασες τα Τέμπη.
    Μέχρι να συνταξιοδοτηθείς θα έχεις δικαστήρια. ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ έ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την προπαγάνδα σου "εκπαιδευτικέ" αλλού...
    Ο ελεγκτής δεν θα έβγαζε λεφτά εάν ΕΣΥ στο σχολείο και οι ΓΟΝΕΙΣ τους έλεγαν ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των μαθητών και γενικά όλων των επιβατών να κόβουν εισιτήριο.
    Αμφιβάλλω κατά πολύ για το ότι είσαι "εκπαιδευτικός". Μάλλον για τζαμπατζή του κερατά σε κόβω και με μεταπτυχιακό στην προπαγάνδα.
    Αλλιώς θα ήξερες ότι με την ανεργεία που μαστίζει τον κόσμο γύρω σου υπάρχουν ελεγκτές με ΠΤΥΧΙΑ ΑΕΙ και ΤΕΙ και αρκετοι μάλιστα με μεταπτυχιακά.
    Εαν έκανες το δήθεν μεταπτυχιακό σου σε οποισδήποτε πόλη του εκωτερικού θα έπρεπε να ξέρεις ότι σε καμμιά χώρα δεν υπάρχει το ΤΖΑΜΠΑ. Μόνον στην Ελλάδα υπάρχουν κάτι ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ σαν και σένα.
    Θα ήμουν μαζί σου εαν στις αναφορές σου για τον ελεγκτή καυτηρίαζες -με όποιον τρόπο εσύ ήθελες- την συμπεριφόρα του απέναντι στους επιβάτες-μαθητές. Ομως να δικαιολογείς τα ..."καημενα " τα παιδάκια που δεν πλήρωσαν εισιτήριο και να το παίζεις δικηγόρος τους και μάλιστα "αγράμματος" δεν σε τιμάει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ανώνυμος που έγραψε και το 28 Μαρτίου 2011 10:19 μ.μ. είμαι.

    ***Να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι ο εκπαιδευτικός.


    Στον ανώνυμο 29 Μαρτίου 2011 1:02 π.μ.:

    Δεν το γνωρίζω αυτό που λες... Ίσως να έχεις δίκιο, με ενδιαφέρει να ψάξω τα άρθρα στα αντίστοιχα ΦΕΚ για να δώ τί λένε και ίσως να τα ποστάρω εδώ..

    Στον ανώνυμο 29 Μαρτίου 2011 1:04 π.μ.:

    Άν τα πρόστιμα που έκοβες ήταν όσα η μαγκιά που πουλάς, δεν θα είχε έλλειμα η Ελλάδα. Ιδιωτικοποίηση που θέλεις....

    Στον ανώνυμο 29 Μαρτίου 2011 1:20 π.μ.:

    Αν και δεν είμαι ο εκπαιδευτικός, και το προηγούμενο (28 Μαρτίου 2011 10:19 μ.μ.) το έγραψα εγώ, έχω να σου πώ οτι εγώ προσωπικά ήμουν ενάντια των ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ. Μόλις όμως βάλατε το 1,40 στην Αθήνα (γιατι για Θεσ/νίκη δεν ξέρω) και αυξήσατε την μηνιαία κάρτα κατά 10Ε, μαζί με τις απεργίες, είπα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.. Δώστε μου 40% στο μισθό παραπάνω, να τα πληρώσω μετά χαράς. Καταργήσατε και ΘΑ καταργήσετε γραμμές όπως Α/Β2 (αντι ακαδημία, θα πάνε/πάνε μέχρι ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗ) ωστε να παίρνουμε την μηνιαία κάρτα των 45Ε). Καταργήσατε τις μηνιαίες ΗΣΑΠ/ΜΕΤΡΟ, ωστε πάλι να παίρνουμε τις 45άρες... Το συνδικάτο του ΟΑΣΑ (κ.θ.ε.) άλλωστε καλούσε τους επιβάτες (τις ημέρες των απεργιών) να μην χτυπάνε εισιτήριο... Το ξεχνα΄τε αυτό; Τί είστε; Είστε ενάντια στο πετσόκομμα των μισθών ή απλά τα χαμένα θα τα βγάλετε από το 50% των προστίμων; Μήπως θέλετε και ιδιωτικοποίηση;


    Επίσης, για ποιόν λόγο ρίχνεις τους πάντες σε μια γυάλα; τα "καημένα παιδάκια" παραπάνω, δεν πάει να πεί και οτι ΤΑ ΙΔΙΑ κλέβουνε σφυράκια, βάφουνε το λεωφορείο, κτλ.
    Είναι το ίδιο σαν να λέω, οτι ΟΛΟΙ οι οδηγοί ΟΣΥ (πλεον)/ελεγκτές είναι αγενείς, προσβλητικοί, κτλ. Ενώ το ξέρεις και εσύ πολύ καλά, οτι είναι αναλόγως την περίπτωση και τον υπάλληλο που θα πέσεις.. Έχω τύχει σε ευγενέστατο ελεγκτή, και έχω τύχει και σε %#^%#%#^ ο οποίος ούτε καν τον ίδιο τους τον κανονισμό δεν ήξερε!!! (αναφέρομαι στο δεύτερο χτύπημα του εισιτηρίου μετά την 1:25' και πριν περάσει 1:30') και έκοψε πρόστιμο σε συνταξιούχο..


    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επίσης, στο εξωτερικό φίλε, δεν υπάρχουν αγενείς οδηγοί/ελεγκτές. ΠΟΥΘΕΝΑ. Και να υπήρχαν, μία αναφορά στον προϊστάμενό τους, και έχει φύγει σούμπητος..

    Δεν απαντάνε με φαξ εκ μέρους της εκμετάλλευσης δικτύου με copy-paste.

    Άν τα ΜΜΜ εδώ ήταν σαν τα ΜΜΜ σε όλες τις άλλες χώρες, να είσαι σίγουρος οτι όχι 1,40, αλλά και 2-3 ευρώ θα ΑΞΙΖΑΝΕ!!

    Αλλά γιατί να δίνουμε 1,40, την στιγμή που η εταιρία σας κόβει την μία βάρδια μετά την άλλη; (Το ακούσαμε και αυτό, οτι δεν έχετε να δώσετε για τέλη κυκλοφορίας, αλλά για citelis είχατε...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και ένα τελευταίο.. Αυτός που διαπράττει το αδίκημα είναι ο οδηγός του οχήματος, μιας και είναι και χειριστής της πόρτας.. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κομπλεξικοί κηφήνες της ΕΘΕΛ, στο επόμενο ξεσκαρτάρισμα που θα κάνει ο GAP, θα βγείτε πάλι σα γυναικούλες να ζητήσετε κατανόηση από το λαό;.... Πραγματικά, εύχομαι να ιδιωτικοποιηθούν ΟΛΕΣ οι συγκοινωνίες το συντομότερο και να πάρετε πόδι ΟΛΟΙ!!!!!
    Μιλάτε για τζαμπατζιλίκι, ποιοι;;;; Δε μου λέτε, ρε τομάρια, τα 200 ευρώ κερατιάτικα που έδωσα στους ταρίφες με τις κωλοαπεργίες σας, θα μου τα επιστρέψετε;;; Και όσο για τους μικροτσούτσουνους ανώνυμους νταήδες του πληκτρολογίου, ας κάνουν λίγο υπομονή, λίγο ακόμα να σφίξουν οι κώλοι & αντί για 80ευρά θα τρώνε κατσαβίδια & στυλιάρια, σας το υπογράφω!!! Φιλήστε τα παιδάκια σας και τις κυτταριτιδωμένες γυναικούλες σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τομάρια, παχύδερμα τομάρια, βγάζατε δακρύβρεχτες ανακοινώσεις, ότι τάχα μου δήθεν συμπαραστέκεστε στο λαό και στη δίκαιη αγανάκτησή του για τις αυξήσεις, όσο αυτό εξυπηρετούσε τους σκοπούς σας, και τώρα θέλετε να βγάλετε τα χαμένα μεροκάματα από τον κοσμάκη, τόσο άνανδροι είστε. ΤΟΜΑΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ελεγκτής δεν είναι υπάλληλος κατά την έννοια του άρθρου 13 του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με τον Ν.1214/1981, βάση του οποίου οι υπάλληλοι του Ο.Α.Σ.Θ. επιβάλουν το πρόστιμο: «ο καταλαμβανόμενος ως παραβάτης είναι υποχρεωμένος, αν δεν καταβάλλει αμέσως το πρόστιμο στον συντάκτη της πράξης επιβολής του, να επιδείξει στον αρμόδιο για τον έλεγχο και την καταβολή του προστίμου υπάλληλο την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση άρνησης ο υπάλληλος μπορεί να ζητήσει την συνδρομή αστυνομικού οργάνου.»
    Επομένως η συνδρομή αστυνομικού οργάνου θεωρούμε ότι μπορεί να ζητηθεί, μόνο σε περίπτωση άρνησης. Αν ο επιβάτης δώσει τα στοιχεία του, αλλά δηλώσει ότι δεν έχει την ταυτότητα μαζί του, αυτό συνιστά αδυναμία και όχι άρνηση και κατά συνέπεια, είναι αμφίβολο αν δικαιούται ο ελεγκτής να καλέσει την συνδρομή της αστυνομίας, καθώς κανένας νόμος, δεν υποχρεώνει τον πολίτη να φέρει υποχρεωτικά μαζί του ταυτότητα.

    Από καμία όμως νομοθετική διάταξη, δεν προβλέπεται η υποχρέωση του πολίτη να περιμένει την αστυνομία για να τον ελέγξει, αν δεν το επιθυμεί, καθώς δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα.

    Αφού θεωρούμε, ότι δεν υφίσταται κανένα ποινικό αδίκημα, στις ως άνω περιγραφόμενες κινηματικές συμπεριφορές, ο ελεγκτής, ο οδηγός, ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δεσμεύσει, να συλλάβει, να κρατήσει ή να περιορίσει με οποιονδήποτε τρόπο, τον επιβάτη, ούτε βέβαια να κλείσει τις πόρτες του λεωφορείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λοιπόν ελεγκτές της ΕΘΕΛ λύστε μου μια απορία, εγω χρησιμοποιώ τον ηλεκτρικό και εδώ και 20 ημερες έχει χαλάσει ο ανελκυστήρας σ΄το σταθμο ΕΙΡΗΝΗ στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα όσοι κουβαλάμε καρότσια με μικρά παιδιά να τα κουβαλάμε σαν γαιδούρια στα χέρια, ενώ αν βρεθεί κάποιος με αναπηρικό καροτσάκι δεν θα εξυπηρετηθεί. οι απαντήσεις από τους "αρμοδίους" είναι δεν ξέρω,δεν είμαι εγώ αρμόδιος κλπ. δεν είδα κανέναν από εσας να βοηθάει μια μαμά πχ να κατεβάσει το καρότσι απο τις σκάλες.
    εγω από τότε όταν χρησιμοποιώ τη συγκεκριμένη γραμμή δεν πληρώνω και περιμένω να μπει ο ελεγκτής...
    Γιατί να σας πληρώσω για μια επερεσία που δεν μου προσφέρεται.
    Και απο πότε γίνατε αστυνομικοί και ζητάτε τα στοιχεία άλλων πολιτών και από πότε αποκτήσατε το δικαίωμα της προσαγωγής.
    Και επειδή είστε και τόσο μάγκες ρωτήστε τον συνάδελφό σας στη γραμμή 13 στην Πατησίων πως "βγήκε" από το τρόλλευ 'οταν ο αθεόφοβος σε ημέρα απεργίας των ΜΜΜ ήθελε τρομάρα του να κάνει και έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ πάντως θα ντρεπόμουν να κόψω πρόστιμο σε κάποιον που ξέρω ότι θα του λείψουν (μιας και το λεωφορείο δεν το παίρνουν οι οικονομικά εύποροι).Τώρα τι λέει ο νόμος και τι δεν λέει αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα.Γιατί πολύ απλά ξέρετε ότι οι νόμοι δεν τους πιάνουν όλους..Π.χ. λίγο άσχετο αλλά οι βουλευτές έχουν αυτή την απίστευτοι βουλευτική ασυλία.Ας μη μιλάμε για το κατά νόμο και ας μιλάμε για το κατά συνείδηση.Αν το θεωρείς σωστό και το νιώθεις κόψε πρόστιμο,αλλά πολύ μικρόψυχο βρε αδερφέ..άστο να πάει στο διάολο.Ήδη αμείβεσαι πολύ παραπάνω (και μερικές φορές και τα διπλά και τριπλά) από τον οικοδόμο και τον απλό αγρότη.Και καλό είναι να μην συγκρίνουμε ώρες και φόρτο εργασίας εδώ γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες.Και ρε παλικάρια πόσο γελοίο μου φάνηκε το "ας ήμουν εγώ ελεγκτής και θα δεις, θα..θα..."Τι θα γινόταν ρε παλικάρια..ένα χρηματικό πρόστιμο και αν το πήγαινε στα δικαστήρια θα εκδικαζόταν σε 3 το συντομότερο ,χρόνια..Αφήστε το..δεν σας χρειάζονται τα ποσοστά,θα έχετε την υπόληψή σας.Γιατί κανείς, 0%, δεν νομίζω να κόψει πρόστιμο σε κάποιον για δεοντολογία και τήρηση νόμων.Λίγη ειλικρίνεια.Αν ήταν για αυτό θα συμφωνούσα εν μέρη..αλλά υπάρχει και αυτό το ένοχο κίνητρο του ποσοστού που λαμβάνεται.Βγάλτε το αυτό,ζητήστε το να βγει σαν άντρες,αντρίκια πράγματα ντε, και μετά κάντε το σαν σωστή εργαζόμενοι και πολίτες.Αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν θα μπει στη διαδικασία μετά?Ε?Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει και είναι και παχυλό.Λίγη αξιοπρέπεια λοιπόν και ας δράσουμε κατά συνείδηση και όχι επειδή το λένε οι νόμοι που φτιάχτηκαν για εμάς χωρίς εμάς και αλλάζουν κατά βούληση (συμφέρον).Κάν'το χωρίς να σε ντροπιάζει και ας είναι λάθος.Να είσαι τίμιος με εσένα πρώτα και μετά με τους άλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ακριβως, οι βολευτες μπαινουν τζαμπα σε ολα τα μμμ..δεν καταλαβα.ποιοι ειναι αυτοι;ανωτεροι;εγω απτο συνταγμα ξερω οτι ολοι ειμαστε ισοι..οσο για το 50% ειναι ο μονος λογος που κοβουν προστιμο πιστευω.δε μπηκαν εκει για να παιρνουν εναν απλο μισθο..ετσι δεν ειναι κυριοι; θελετε και τα ΜΠΟΝΟΥΣ σας,ε; απο ποιους ρε απτο λαο;λιγο Συνειδηση δεν εχετε;τοσο αναισθητοι ειστε;
    Στις 31/1 στη συνελευση σας δε λεγατε οτι εισαστε μαζι μας και εναντια στην αυξηση των εισιτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο εκπαιδευτικός έχει μείνει πίσω!

    Είναι πλέον ποινικό αδίκημα στις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών το να μην έχεις εισιτήριο. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα παράνομης παρακράτησης.

    Η ΕΘΕΛ να ενημερώσει άμεσα τους ελεγκτές της για την ισχύουσα νομοθεσία. Τα νομικά παραθυράκια του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν έχουν εφαρμογή στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πως τα καταφέρατε, και μετατρέψατε μια πολιτισμένη συζήτηση, σε ανταλλαγή ύβρεων και απειλών, ένας θεός και εσείς το ξέρετε. Τι έχετε να μοιράσετε; Φίλοι επιβάτες, γιατί βλέπετε σαν εχθρό, τον ελεγκτή ή τον οδηγό; Συνάδελφοι, ο επιβάτης είναι αντίπαλος μας; Γιατί τόση κουβέντα, για αυτονόητα πράγματα. Ο εκπαιδευτικός που έκανε την πρώτη δημοσίευση, μέσα από ένα πολιτισμένο διάλογο, εξέφρασε τις αντιλήψεις του και μέσω εμού, προσπάθησε να δει και την απέναντι πλευρά. Ούτε βρισιές, ούτε απειλές, ούτε τίποτα. Τα γραφόμενα του συναδέλφου από την Θεσσαλονίκη, είναι απολύτως ακριβή. Με την είσοδο σας στο ΜΜΜ που επιλέγεται, αποδέχεστε τον Κανονισμό Μεταφοράς επιβατών. Είστε υποχρεωμένοι να δώσετε τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στοιχεία στο αρμόδιο όργανο. Έτσι γράφει ο κανονισμός. Αλλά, αλλοίμονο αν για 1.20 τρέχουμε σε δικαστήρια και σε μηνύσεις, ή και για 1.40, το ίδιο είναι. Ο σκοπός της αύξησης, είναι ένα μέτρο ώθησης, ώστε η πλειοψηφία των επιβατών, να έχει κάρτα απεριορίστων διαδρομών. Αν το εξετάσετε, θα δείτε, ότι η τιμή του εισιτηρίου μειώνεται κοντά στο 50%. Μην κοιτάζετε ο ένας τον άλλο με μισό μάτι, μόνο σε κακό μπορεί να βγάλει αυτός ο δρόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αγαπητέ Christos
    Είμαι καθημερινός χρήστης των ΜΜΜ και συστηματικός κάτοχος κάρτας απεριορίστων.
    Από 01/02/2011 είμαι και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ "τζαμπατζής", όπως ο υπουργός σου ευαρέσκεται να με αποκαλεί. Και δεν είναι τόσο για λόγους οικονομίας, άλλωστε κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει αμελητέο το +5€ που πιστώνομαι, όσο για λόγους ιδεολογίας και αγανάκτησης. Αγανάκτησης, λέω, για τους δακρύβρεκτους θουρίους που μας τοιχοκολούσατε επί τριμήνου & με τους οποίους μας καλούσατε σε συμπαράσταση & κατανόηση, παράλληλα με τη δήλωση αντίθεσής σας στις απειλούμενες αυξήσεις εισητηρίων..
    Και τώρα, που το show τελείωσε, δείχνετε το αληθινό πρόσωπό σας, με τη λυσσαλέα επίθεσή σας στο επιβατικό κοινό, προκειμένου να αποσβέσετε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τα χαμένα μεροκάματα των απεργιών πλιατσικολογώντας επί του φτωχού λαουτζίκου.
    Φίλε μου, έχασα γύρω στα 150€ το τρίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου στα ταξί που ΕΣΥ με ανάγκασες να χρησιμοποιήσω. Δώσε μου τα πίσω και μετά μπορεί ν' αρχίσουμε κουβέντα περί εννόμου συμπεριφοράς...
    Για μένα, είσαι πλέον όργανο του συστήματος, και δη στυγνό, και ταξικός εχθρός· θα σε πολεμήσω, με όποιο τρόπο μπορώ.

    Υ.Γ. Όσο για τον φουκαράκο από το Βορρά, που γρυλλίζει, σαν καλό γουρουνάκι, και απειλεί, μάλλον αυτός θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται να κατέβει από τα Τέμπη προσεχώς, προς εύρεση εργασίας, αν λάβουμε υπόψη τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σὐμβουλος του ΟΑΣΘ για τη νίλα που έχουν υποστεί εκεί από τους "Δεν πληρώνω". Βλέπετε, οι μικρές κοινωνίες έχουν ακόμη το ευτύχημα της άμεσης συννενόησης, οργάνωσης και αλληλοϋποστήριξης και αυτό είναι που σας τρομάζει, καλοπληρωμένοι ρουφιάνοι του κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Θ. ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΤΗ. ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ Α.Τ. Η ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΓΡΑΜΜΗΣ, ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΊ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Στον προϊστάμενο τμήματος ελέγχου ΟΑΣΘ,

    Θα με ενδιέφερε εγκυκλοπαιδικά να μου πείτε σε ποιά άρθρα του νόμου αναγράφεται οτι η κατακράτηση δεν είναι παράνομη.

    Φιλικά πάντα,

    Απ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ. ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΝ, ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΑΚΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΗΛΥΣΙΩΝ(ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ). ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ CAFE & CROISSANTS, ΑΝ ΘΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 'Η ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΛΙΑΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δεν υπάρχεις.... μακρυα πεφτει...
    χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Christos
    "Ο εκπαιδευτικός που έκανε την πρώτη δημοσίευση, μέσα από ένα πολιτισμένο διάλογο, εξέφρασε τις αντιλήψεις του και μέσω εμού, προσπάθησε να δει και την απέναντι πλευρά. Ούτε βρισιές, ούτε απειλές, ούτε τίποτα."

    Καλά, είσαι απίστευτη γυναικούλα...
    Πρώτα εκτόξευσες όλη τη συμπλεγματική χολή σου, μάλλον κρίνοντας εξ ιδίων, μιλώντας για Νομικές, Παιδαγωγικές & λοιπές σαχλαμάρες και στη συνέχεια, μας αυτοσυστήνεσαι ως προαγωγός του πολιτισμένου διαλόγου!.. Το μόνο που καταφέραμε να δούμε "μέσω εσού"(sic), καλοπληρωμένε κεφαλοκυνηγέ, ήταν το απροσμέτρητο μέγεθος του νοσηρού κομπλεξισμού που χαρακτηρίζει το συνάφι σου, πράγμα που, άλλωστε, εξ αρχής υποπτευόμασταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΣΥΡΙΖΑΔΕΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ?
    ΠΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΛΟΤΩΦ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ποιός σου είπε εσένα ρε καθηστεριμένε αγράμματε κομμουνιστή οτι είμαστε του συριζα;;

    Ό,τι νάναι ώρες ώρες...

    Άν είσαι ελεγκτής πες μου που δουλεύεις να σου έρθω να δείς αν πιάνει ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΕΣΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...
    ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ...

    Υ.Γ. ΑΠ' ΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΝΤΑΗΛΙΚΙ ΣΕ ΓΕΡΟΥΣ & 16ΧΡΟΝΑ ΩΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΑΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Anticristos
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Πριν σχηματίσεις γνώμη περί κόμπλεξ, ξαναδιάβασε προσεκτικά τι έχω γράψει. Εάν ακόμη πιστεύεις ότι είμαι κυνηγός κεφαλών και γυναικούλα, είσαι απίστευτα έξυπνος και αδικήσαι αναμεσά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ HARVSPEX
    Σίγουρα ο σκοπός είναι ο ιδιώτης. Ο χαμένος δεν θα είναι όμως εγώ ή εσύ. Θα γεμίσει ένας ημέτερος, το πορτοφόλι του από την δική μας περιουσία. Το λεωφορείο που οδηγώ, στην βάρδια μου, δεν μου ανήκει. Μάλλον μου ανήκει, όσο ανήκει και σε εσένα και σε όποιον άλλο. Όλοι μας το έχουμε πληρώσει, όπως και όλοι μας έχουμε πληρώσει όλα αυτά που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν οι κηφήνες του συστήματος. Αν υπήρχε μόνο αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, θα μπορούσες να θεωρείς ότι φταίνε οι εργαζόμενοι. Αν υπήρχε μόνο μείωση στις αποδοχές μου, θα μπορούσα να θεωρώ ότι φταίνε αυτοί που δεν ακυρώνουν εισιτήριο. Από την στιγμή, όμως , που συμβαίνουν και τα δυο ταυτόχρονα, ας αφήσουμε τις θεωρίες και ας κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα. Η συγκοινωνία εντάσσεται στα κοινωνικά αγαθά, όπως και η υγεία και η παιδεία κ.α. γνωρίζεις φαντάζομαι ότι τα κοινωνικά αγαθά, προσφέρονται δωρεάν. Καλύτερα προπληρώνονται, μέσω των φόρων και στη συνέχεια παρέχονται δωρεάν. Εμείς έχουμε την πρωτοτυπία, να τα προπληρώνουμε και να τα ξαναπληρωνουμε και να τα ξαναματαπληρώνουμε. Δεν είμαστε εχθροί, και αν εσύ χαρείς να με δεις στον ιδιώτη, θα πρέπει και εγώ να χαίρομαι, που θα περιμένεις το λεωφορείο με το διευρω στο χέρι; Δηλαδή αν κάποιος σου πάρει το αυτοκίνητο σου, θα του πληρώνεις την διαδρομή για να σε πηγαίνει στη δουλειά σου, και θα χαίρεσαι και από πάνω;. Έχεις χρησιμοποιήσει το ΚΤΕΛ; Σε ικανοποιεί αυτός ο τρόπος; Όσο για τον κύριο που έθιξε το θέμα των απεργιών, θα πω μόνο ότι καταλαβαίνω την αγανάκτηση και τον θυμό του. Το ενδεχόμενο αγαπητέ, ο σκοπός αυτών των απεργιών, να ήταν η αγανάκτηση και ο θυμός το σκεφτήκατε; Δεν είμαι εγώ φίλε μου ο ταξικός εχθρός σου. Μπορείς να με βλέπεις έτσι αν θέλεις, αλλά δεν είμαι. Βγήκε ο άλλος και με πέρασε γενεές δεκατέσσερις, γυναικούλα, υποκριτή, κομπλεξικό και τι δεν είπε. Έβγαλα λέει χολή. Έγραψα ότι απάντησα με ψέματα, στα στα ψέματα του πρώτου συνομιλητή. Όχι για να συγκρουστώ, αλλά για να του δείξω, ότι αυτή είναι η πρακτική τους. Διαρροή αναληθειών από την μια κοινωνική ομάδα για την άλλη. Ο σκοπός ένας. Ο θυμός και η αγανάκτηση, σήμερα η δική μου, αύριο η δική σου, και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απάντηση στον απ2, τους συναδέλφους του Ο.Α.Σ.Α. και κάθε πικραμένο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ: Επισκεφτείτε την σελ << ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ>> και εκεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΛΕΓΚΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ.

    Χθες Σαββάτο 2.4.2011 στην Θεσσαλονίκη δύο γυναίκες ελεγκτές του Ο.Α.Σ.Θ ξεφτίλισαν στην κυριολεξία 25 περίπου άτομα του κινήματος ΕΠΙΒΑΤΕΣ Θεσσαλονίκης (της γνωστής ομάδας αναρχικών) που εισβάλλουν στα λεωφορεία και δημιουργούν αναίτια επεισόδια τον τελευταίο καιρό στην πόλη.
    Οι τζαμπατζήδες όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτή τη φορά ούτε η αστυνομία , ούτε η security του Οργανισμού , ούτε οι οδηγοί ή άλλοι αγανακτισμένοι επιβάτες από τις παράνομες αυτές δράσεις πήραν πρωτοβουλία. Πρωταγωνιστές στην όλη ιστορία ήταν δύο γυναίκες, μάλιστα δύο νεαρές γυναίκες του σώματος ελεγκτών των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη της Θεσσαλονίκης .
    Συγκεκριμένα:
    Σε δύο λεωφορειακές γραμμές (Καλαμαριάς και Άνω Τούμπας) γύρω στις 15.00 επιβιβάστηκαν δύο ομάδες των 15 ατόμων από τους γνωστούς ταραξίες της πόλης της Θεσσαλονίκης που επιμένουν να μην κάνουν το αυτονόητο. Δηλαδή να κόβουν εισιτήριο παρόλο που εδώ και δύο μήνες η λαθροεπιβίβαση αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα. Για κακή τους τύχη και στα δύο λεωφορεία επιβιβάστηκαν μόνες τους 2 κοπέλες ελέγκτριες οι οποίες ευγενέστατα προσπάθησαν να κόψουν πρόστιμα στους παραβάτες για μη κατοχή εισιτηρίου στα πλαίσια της εργασίας τους. Αυτοί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους και έτσι οι δύο γυναίκες επικοινωνώντας με τα οικεία αστυνομικά τμήματα οδήγησαν τις ομάδες των τζαμπατζήδων στα αστυνομικά τμήματα Τούμπας και Νέας Κρήνης στην Καλαμαριά αντίστοιχα για εξακρίβωση στοιχείων.
    Παρόλο που οι ταραξίες απειλούσαν θεούς και δαίμονες (με μηνύσεις κ.λ.π.) έβαλαν τελικά την ουρά στα σκέλια και ρεζιλεμένοι απεχώρησαν από τα αστυνομικά τμήματα μετά από τρείς περίπου ώρες, με τα πρόστιμα στο χέρι και με την απειλή δίωξης για ποινικό αδίκημα κατ’ εξακολούθηση (μερικοί από αυτούς), με τα κεφάλια κατεβασμένα και παραδομένοι στις φρούδες υποσχέσεις «κάποιων» για δήθεν νομικές καλύψεις και υποστήριξη. Οι παραβάτες (φοιτητές στην πλειοψηφία) αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον νόμο εφόσον ο Οργανισμός ασκήσει έγκληση σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες για διευθέτηση του ζητήματος και λήξη των παραπάνω περιστατικών με την πληρωμή των προστίμων. Όμως η λογική επιβάλλει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι οι οποίοι εξωθούν σε έκνομες ενέργειες τέτοιου τύπου τα παιδιά αυτά τα οποία σε μερικές περιπτώσεις είναι και ανήλικα.
    Το θέαμα και στα δύο αστυνομικά τμήματα ήταν πράγματι τραγικό να βλέπεις νέα παιδιά που παρασυρόμενα και υποκινούμενα από κάποιους έχουν μπλέξει σε νομικές και δικαστικές περιπέτειες.
    Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις ο εισαγγελέας υπηρεσίας δεν έλαβε καθόλου υπ όψη του τις απειλές για παράνομη κατακράτηση των τζαμπατζήδων αφού όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις ,των περασμένων εβδομάδων, έκρινε ότι σαφώς δεν μπορεί μια κοπέλα η οποία ασκεί την εργασία της, να κατακρατήσει και μάλιστα παράνομα 15-20 άτομα. Απεναντίας μάλιστα στο ένα περιστατικό σημειώθηκε πρόβλημα με τον οδηγό (ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο) από την ταραχή που υπέστη κατά την διάρκεια του συμβάντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.