31 Μαρτίου 2011

01:08
1
Οι γνωστοί μυθοπλάστες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με ένα από τα γνώριμα Δελτία Τύπου που διαστρεβλώνουν την αλήθεια στις 29/3/2011, και αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αφήνουν υπόνοιες ότι δήθεν οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ δεν θέλουν να παταχτεί η διακίνηση πλαστών εισιτηρίων και η εισιτηριοδιαφυγή!!!

Οι εργαζόμενοι των ΗΣΑΠ όχι μόνο δεν αδιαφορούμε αλλά επί πολλά χρόνια απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κομίστρου, την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων που τον τελευταίο καιρό τείνουν να γίνουν μάστιγα.

Το ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ. χρησιμοποιεί σαν άλλοθι ένα υπαρκτό πρόβλημα- αυτό της εισιτηριοδιαφυγής- για το οποίο το ίδιο έχει τεράστιες ευθύνες, όχι για να το αντιμετωπίσει όπως όφειλε, αλλά για να δικαιολογήσει την επιλογή του να εκχωρήσει μια κρίσιμη και ζωτικής σημασίας υπηρεσία των αστικών συγκοινωνιών, όπως είναι το σύστημα κομίστρου, σε εργολάβους αρπακτικά και μάλιστα για 12 χρόνια.

Το ΥΠ.ΜΕ.ΔΙ. επαναλαμβάνεται συνεχώς στο να αντιστρέφει την αλήθεια.

Μετά την ψήφιση του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης περί δήθεν διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα τους, έρχεται η πρώτη εκχώρηση μέσω ΣΔΙΤ υπηρεσιών των εταιριών λειτουργίας, σε ιδιώτες επιχειρηματίες, για να διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της. Την ίδια στιγμή, οι νέες αυξήσεις που Κυβέρνηση και Υπουργείο ετοιμάζουν στην τιμή του εισιτηρίου και η επιπλέον υποβάθμιση του κοινωνικού έργου των αστικών συγκοινωνιών, είναι μονάχα μια γεύση για το τι πρόκειται να επακολουθήσει στις αστικές συγκοινωνίες, ως αποτέλεσμα του εκτρωματικού νόμου και της κυρίαρχης πολιτικής.

Στην επιλεκτική του ανακοίνωση το Υπουργείο, αποφεύγει να σημειώσει ότι τα Σωματεία των εργαζομένων και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαίτησαν από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας να υπάρξει σαφής πρόβλεψη για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στη διαχείριση κομίστρου.

Αντ' αυτού ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σαράντης Μιχαλόπουλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμπεριλάβει αυτά τα ζητήματα στα υπό συζήτηση θέματα και προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη και παράτυπη ενέργεια. Να συνεδριάσει εν κρυπτώ το Δ.Σ. στα γραφεία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος!!!

Έχει άραγε καμία σχέση η πραγματικότητα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου; Αλήθεια, ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων και ποιος είναι εκείνος που χρησιμοποιεί το πρόβλημα υπέρ των εργολαβικών συμφερόντων;


Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ

Τ Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 11:55 μ.μ.

1 σχόλια:

  1. Από ότι φαίνεται το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει και << οικολογικές >> προεκτάσεις . Αλλιώς δεν εξηγείται το τοοοσο μεγάλο ενδιαφέρον του Υπουργείου Περιβάλλοντος ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.