2 Ιανουαρίου 2016

11:37
Με τους... συνήθεις περιορισμούς και την τήρηση του κανόνα «μία προς πέντε» (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), ο οποίος ισχύει επί σειρά ετών λόγω των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών, θα υπολογιστούν οι προσλήψεις για το 2016 - αποτέλεσμα της παράτασης ισχύος της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006 έως την 31η Δεκεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει μια αντίφαση συγκριτικά με τις κυβερνητικές προθέσεις που έχουν εκφραστεί για προσλήψειςστο Δημόσιο. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η παράταση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τους σχεδιασμούς και τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης για προσλήψεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων το 2016, για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης.

Οι προσλήψεις, σύμφωνα με το υπουργείο, θα είναι εμπροσθοβαρείς καθώς από το 2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας «μία προς μία», ως προς την αναλογία αποχωρήσεων-προσλήψεων.

Οι κυβερνητικοί υπολογισμοί μιλάνε για 20.000 προσλήψεις, με τις 10.000 να αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια μίνι διαπραγμάτευση αναμένεται να ακολουθήσει για τον τελικό αριθμό προσλήψεων, με το «κουαρτέτο» να επιμένει σε μικρότερους αριθμούς προσληφθέντων - κοντά στις 15.000.

Την ίδια στιγμή, η «συρρίκνωση» του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίστηκε και το περασμένο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου, σε 14.943 ανήλθαν οι συνταξιοδοτήσεις-αποχωρήσεις τακτικών υπαλλήλων (εκτός ΝΠΙΔ) μεταξύ Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, ενώ οι προσλήψεις και οι μετακινήσεις από τον ευρύτερο στον στενό δημόσιο τομέα, στο ίδιο διάστημα, ήταν 4.002.

efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.