15 Δεκεμβρίου 2013

09:13

Ένα φιλόδοξο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα εξέλιξης νέων μορφών για τα οχήματα των αστικών συγκοινωνιών του 2020 προωθεί η MAN σε συνεργασία με φοιτητές πανεπιστημίων.
Στόχος του προγράμματος «Vision for 2020» είναι η εξερεύνηση νέων υπηρεσιών και προτάσεων για τις αστικές συγκοινωνίες του μέλλοντος.



Πως θα σας φαίνονταν αν στο μέλλον μπορούσατε να καλέσετε ένα αυτόματο (χωρίς οδηγό) λεωφορείο μέσω του κινητού σας τηλεφώνου; Υπάρχει η δυνατότητα τα αστικά λεωφορεία του μέλλοντος να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και να προσφέρουν ακόμα και ειδικά κουβούκλια που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ενός κινητού γραφείου για τους πολυάσχολους επιχειρηματίες κατά τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης; Τέλος πόσο εφικτή είναι η χρήση ειδικά τροποποιημένων λεωφορείων για την πραγματοποίηση εκδρομών ακόμα και εκτός δρόμου για ολιγομελείς ομάδες ατόμων ή οικογένειες;

Όλες τις παραπάνω πιθανότητες και το κατά πόσο αυτές είναι υλοποιήσιμες μέσα στα επόμενα χρόνια εξετάζει το τμήμα έρευνας και εξέλιξης των εταιρειών MAN και Neoplan σε συνεργασία με φοιτητές πανεπιστημίων. 


Σε δηλώσεις του, ο Stephan Schonherr, επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος των MAN και Neoplan αναφέρει πως στόχος της γερμανικής εταιρειών είναι η συνεχής εξέλιξη νέων μορφών για τα οχήματα τους καθώς και το πώς αυτές μπορούν να συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις αλλά και την χρήση για την οποία τα οχήματα προορίζονται. Η συνεργασία με νέους ανθρώπους προσφέρει στους ειδικούς των MAN και Neoplan την δυνατότητα να εξερευνήσουν νέα… μονοπάτια αναφορικά με σχεδίαση, την χρήση αλλά και τις υπηρεσίες που θα είναι σε θέση να προσφέρουν τα μελλοντικά λεωφορεία.
Το κατά πόσο κάποιες από τις ευφάνταστες ιδέες του προγράμματος «Vsion for 2020» θα τεθεί τελικά σε ισχύ δεν είναι ακόμη γνωστό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον…

http://www.autotritipro.gr/