26 Φεβρουαρίου 2013

22:34

 

 Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέρχονται, πιθανώς από την Πέμπτη 28-2-2013, οι εργαζόμενοι στο μετρό
Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου να προχωρήσει άμεσα (μετά την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας στον σταθμό Βενιζέλου) σε περίπου 400 απολύσεις.

Η έναρξη κινητοποιήσεων αποφασίστηκε πριν από λίγο, ομόφωνα, στη γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στο μετρό, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας να τούς εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αντιπροτείνουν, αντί να προχωρήσει στις απολύσεις.

 Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Χάρης Κυπριανίδης, ο οποίος υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία επιμένει στις απολύσεις προκειμένου στη συνέχεια να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς, καθώς στην περίπτωση που τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

 "Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό σε τρεις μήνες να έχουμε ανοιχτά σκάμματα τόσο στην Αγία Σοφίας (σ.σ. νότιο τμήμα), όσο και στη Βενιζέλου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (σ.σ. αμαξοστάσιο Πυλαίας). Κατά συνέπεια, η παύση εργασιών είναι προσωρινή και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, χωρίς να χάσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει αμετακίνητη στις απολύσεις" υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης. Κατά τον ίδιο, οι απεργίες θα ξεκινήσουν πιθανώς την Πέμπτη, εάν οι εργαζόμενοι προλάβουν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τον εργοδότη, τηρώντας το προβλεπόμενο, βάσει νόμου, 24ωρο.

ΠηγήΑΠΕ
http://ksipnistere.blogspot.gr/