22 Φεβρουαρίου 2013

15:12

Μανιτάκης: «Το συντομότερο δυνατόν» τα μέτρα για τους επίορκους

Μανιτάκης: «Το συντομότερο δυνατόν» τα μέτρα για τους επίορκους

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Αντώνη Σαμαρά στο πρωθυπουργικό μέγαρο, με το θέμα της τιμωρίας και αποπομπής των επίορκων δημόσιων λειτουργών να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Εξερχόμενος του Μαξίμου ο Αντώνης Μανιτάκης είχε σύντομο διάλογο με τους δημοσιογράφους, στους οποίους τόνισε ότι στην παρούσα φάση η κυβέρνηση προχωρά σε έλεγχο της ακρίβειας των στοιχείων που περιλαμβάνει η σχετική αναλυτική έκθεση από το Σώμα Επιθεωρητών.
Μόλις διαπιστωθούν οι αμέλειες και παραλείψεις που που έχουν γίνει, θα προχωρήσει η άσκηση ποινικών ή πειθαρχικών διώξεων στις περιπτώσεις που αυτό δεν έχει γίνει ήδη, διευκρίνισε ο υπουργός.
Αναλυτικά ο διάλογος Μανιτάκη - δημοσιογράφων:
Δημοσιογράφος: Τι συζητήθηκε μέσα;

Αντώνης Μανιτάκης: Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που έχει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς, είχαμε κι εμείς σήμερα μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, παρουσία του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα, και συζητήσαμε για τον προγραμματισμό τον άμεσο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τα θέματα που συζητήσαμε ήταν κυρίως θέματα συνεργασίας και συντονισμού με τα άλλα υπουργεία, δηλαδή όλες οι συνέργειες, οι συναρμοδιότητες που χρειάζονται να γίνουν, ώστε το έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και γενικότερα του κυβερνητικού έργου να γίνει πιο αποτελεσματικό και πιο συντονισμένο.

Δημοσιογράφος: Θα μας πείτε λίγο τι γίνεται με την απομάκρυνση των επίορκων, ακατάλληλων με αυτό το σχέδιο που ετοιμάζετε; Πώς θα γίνει αυτό;

Αντώνης Μανιτάκης: Όλα αυτά που έχουν ανακοινωθεί ισχύουν, τα συζητήσαμε και κυρίως συζητήσαμε θέματα καλύτερης οργάνωσης και τεχνικής προετοιμασίας. Όλες αυτές οι εξαγγελίες που έχουμε κάνει, δρομολογούνται και κοιτάμε ακριβώς να τα εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μας πείτε κάτι πιο συγκεκριμένο γι' αυτό το σχέδιο; Είναι όντως 7.000 υποθέσεις που έχουν μπει στο στόχαστρο του ελληνικού μηχανισμού;

Αντώνης Μανιτάκης: Έχει γίνει μια έκθεση αναλυτική από το Σώμα Επιθεωρητών. Την έχουμε παραλάβει, τη μελετάμε και θέλουμε να εξακριβώσουμε την ακρίβεια αυτών των στοιχείων που έχουμε. Και με βάση αυτή την έκθεση φυσικά θα προχωρήσουμε, ώστε να διαπιστωθούν εκείνες οι αμέλειες, οι παραλείψεις που έχουν γίνει, για να ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη εκεί που δεν έχει ασκηθεί ακόμα.
 http://www.ethnos.gr/
ΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΠΑΠ;
ΜΠΑΑΑΑΑΑΑ,  Η ΜΗΠΩΣ ΝΑΙ;