18 Φεβρουαρίου 2013

18:00
Την Τετάρτη έχει απεργία και σκέφτομαι.

Να κατέβω, εγώ ο άνεργος στην απεργία; Και μετά την απεργία γυρνώντας σπίτι μου να δω την Τασούλα , την ταμία από το σούπερ μάρκετ να μου λέει

«Γεια σου , δούλεψα σήμερα και πληρώθηκα βλάκα άνεργε και θα βγω το βράδυ να πηδηχτώ με όποιον βρω»

Θα μου πεις βέβαια, επειδή η Τασούλα αγνοεί τις απεργίες  δεν πρέπει να πολεμήσεις να ξεπεράσουμε την κρίση;

Έλα όμως που δεν είναι μόνο η Τασούλα , η βυζαρού που θα δουλέψει εκείνη την μέρα. Είναι 10 εκατομμύρια Τασούλες και Τάσοι που θα πάνε στην δουλειά. Άλλοι από φόβο μιας απόλυσης, αφού κανέναν σωματείο δεν τους καλύπτει στο αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας,και  άλλοι σαν τον φίλο μου τον Κοκοβιό, που δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον στο επόμενο τατουάζ και στην επόμενη nu metal κυκλοφορία δίσκου, παρά για την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει.

Και που καταλήγουμε; Να κατέβω εγώ, ο εδώ και ένα χρόνο άνεργος στην απεργία; Για ποιο λόγο να κατέβω; Για να φαινόμαστε πολλές; Για να δώσουμε ένα ηχηρό παρών; Σε ποιον; Στον υπάλληλο που θα χει ρεπό εκείνη την μέρα και θα πίνει καφέ παίρνοντας μάτι κάτω από την φούστα της σερβιτόρας που θα τον εξυπηρετεί;

«Μα αν δεν αγωνιστείς εσύ και γω τότε πως θα αλλάξει αυτός ο κόσμος», θα μου πεις

Όταν λες να αλλάξει τι εννοείς;

Οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ αύριο που θα ναι στην απεργία θα απαιτήσουν να φύγει αυτή η κακή κυβέρνηση για να αλλάξει ο κόσμος…με μια νέα κυβέρνηση του ζεν πρεμιέ Τσίπρα.

Οι κοινωνιστές αναρχικοί θα ζητήσουν να πυκνώσουν οι δυνάμεις των εργατών στα σωματεία και τις ομάδες τους (τώρα να πυκνώσουν; Τώρα το θυμηθήκανε; Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει το 1990)

Το ΚΚΕ , θα ζητήσει να σπαταλήσουμε όλη μας την ενέργεια στο να πάρει πίσω τα χαμένα του ποσοστά και να βρεθεί η κλεμμένη τζιπάρα της Λιάνας Κανέλλη.

Οι εισοδηματίες θα προτείνουν να καταργηθεί το χα΄ρατσι γιατι…ξεβολεύονται

Οι υπάλληλοι του Μετρο να μην γίνουν μειώσεις στους μισθούς τους και να πα να γαμηθούν οι άνεργοι

Οι αγρότες να πάρουν επιδοτήσεις και να πα να γαμηθούν οι υπάλληλοι του Μετρό….

Πως θα αλλάξει αυτός ο κόσμος;

Όποτε πήγε να αλλάξει αυτός ο κόσμος, φαγώθηκαν μεταξύ τους αυτοί που θα τον άλλαζαν και γέμισαν οι φυλακές και οι εξορίες με μέλη του.

Πρέπει να αλλάξει αυτός ο κόσμος;

Να καεί και να χτιστεί από την αρχή πρέπει αλλά ποιος θα το κάνει;

Οι ένα εκατομμύριο απεργοί της Τετάρτης; Που μεταξύ μας σκατά αλληλεγγύη πρεσβεύουν αφού δεν δίνουν  , όχι στον Άγιο αλλά ούτε στον σύντροφο νερό.

Ποιος σκατά θα αλλάξει αυτόν τον κόσμο, η Τασούλα και ο Κοκοβιός;

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν θα είναι την Τετάρτη στην απεργία.

Δεν ξέρω τελικά κατά πόσον είναι σώφρον να αλλάξει η κυβέρνηση και να έχουμε αριστερά στην εξουσία(θα μπουρδουκλωθούν τα πράματα πολύ σε μια τέτοια περίπτωση, με εργάτες αδιάφορα δεξιούς και κυβέρνηση ηλιθίως αριστερή)

Δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να πιέζεις ντε και καλά να επαναστατήσει ένας λαός που μισεί και γκρινιάζει για την επανάσταση (πως θα επαναστατήσουν από την στιγμή που ακόμα και οι άνεργοι θα γκρινιάξουν την Τετάρτη που το κέντρο της πόλης θα ναι κλειστό)

Μήπως τελικά σε βάθος χρόνου αποδειχτεί πιο σωστή επιλογή να αφήσουμε την δεξιά να κυβερνήσει για τα επόμενα 50 χρόνια;

Να κλείσουμε δηλαδή την χύτρα και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αριστερής κοινωνικής αποσυμπίεσης.  Να γίνουν όχι οι επαναστάσεις αλλά τα χαράτσια , 1,2,3 1000. Να πολλαπλασιαστούν οι φόροι. Να μας πάρουν τα σπίτια και τις δουλειές.

Μετά από 50 χρόνια θα διαμορφωθεί μια νέα γενιά που θα μισήσει την μαμά τότε  Τασούλα που ήταν ανέμελη εργαζόμενη πουτάνα και τον μπαμπά Τάσο που ήταν ματάκιας χαμηλόμισθος Κοκοβιός .

Θα αμφισβητήσει εκείνη η γενιά και την αριστερή προοπτική και όλους.

Θα βγει ενωμένη όχι για να διεκδικήσει το μέλλον της αλλά να το κλέψει με τσαμπουκά από τους κλέφτες της.

Θα κάνει δηλαδή ότι δεν κάνουμε εμείς, ή ότι νομίζουμε πως κάνουμε.

Υπομονή. Τα πρώτα 50 χρόνια είναι δύσκολα

Όσο για τους φτωχούς μέχρι τότε ας βρουν μια πλούσια νύφη και για τις φτωχές έναν πλούσιο γαμπρό, είναι πιο ρεαλιστικό πρόταγμα αυτό από οποιονδήποτε «ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»

Το καλύτερο βέβαια θα ταν να χαρείς την φτώχεια σου βουτηγμένος στην ακολασία και την αμαρτία , αλλά ακόμα και οι επαναστάτες έχουν γίνει τόσο συντηρητικοί που δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην διεκπεραίωση του μεταπτυχιακού τους παρά της ΖΩΗΣ τους.

Τελικά όμως είμαι τόσο μαλάκας που θα ακτέβω την Τετάρτη στην απεργία. Μισώ το φιλότιμο μου. Θέλω να γίνω τομαριστής σαν την Τασούλα, τον Κοκοβιό και τον Τάσο αλλά συνεχώς αποτυγχάνω. Ξέρω πως είναι λάθος από τακτικής άποψης να κατέβει ο άνεργος σε μια υπόθεσςη που αφορά αδιάφορους εργαζόμενους.
Σκατά.
Στο τέλος οι επαναστάτες θα πάρουν πτυχίο και οι εργαζόμενοι αυξήσεις και εγώ θα συνεχίσω να είμαι άνεργος
Θεέ μου γιατί δεν με έκανες κωλόπαιδο και αναίσθητο;
Γιατι με βασανίζεις;

 http://turbowebtv.weebly.com/