3 Δεκεμβρίου 2012

12:51
Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί, αλλά και θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο στον καλλιτεχνικό αλλά ακόμη και στον πολιτικό κόσμο.
Ας ξεκινήσουμε με κάτι επίκαιρο...
πως σας φαίνονται τα πράγματα βάση των τελευταίων εξελίξεων στο πολιτικό παρασκήνιο; Το τελευταίο διάστημα τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα γενικότερα στον κόσμο με όσα βλέπουμε. Αν κάποιος είναι σαδιστικός απέναντί σου και του επιτρέπεις να ασελγεί επάνω σου, τόσο περισσότερο θα το κάνει και κάποια στιγμή θα φτάσει, γιατί ο σαδιστής τέτοιες τάσεις έχει, να σε θανατώσει, να σε σκοτώσει, αυτός είναι ο βαθύτερός του στόχος. Υπάρχει εξωγήινη ζωή και υπάρχουν αποδείξεις, για όντα νοήμονα, τα οποία υπάρχουν και έχουν κάνει επισκέψεις. Αυτά τα γνωρίζουμε, διότι έχουν αφήσει τα χνάρια τους...

Ο Παρθενών δεν γίνεται να είναι δημιούργημα από άνθρωπο, όπως και οι πυραμίδες. Στην προηγούμενη συνέντευξη μας είχε αναφερθεί πως τα πράγματα δεν είναι καλά και πάμε από το κακό στο χειρότερο και τελικά το χειρότερο ήρθε! Τι έχετε να πείτε σε σχέση με αυτό το ζήτημα; Αυτό που λέω πάντα και το αιτιολογώ με μαθηματική ακρίβεια!!! Όταν κάποια στιγμή συμβαίνει ένα γεγονός, το οποίο έχει μια «Α» εξέλιξη η οποία πηγαίνει ως το 10, αν μέσα στα τρία χρόνια έχεις φτάσει στο 3ο στάδιο, μετά από 10 χρόνια θα έχεις φτάσει στο 10ο , είναι απλή μαθηματική εξίσωση, τα πράγματα έτσι λειτουργούν. Εφόσον λοιπόν ασελγώ επάνω σου και εσύ μου επιτρέπεις, με αφήνεις και δεν αντιδράς έτσι όπως έπρεπε να αντιδράσεις, κάποια στιγμή θα φτάσω στο σημείο να σε θανατώσω, να σε σκίσω, να σε μαχαιρώσω αμέτρητες φορές, να σε ξεκοκαλίσω και να σε διαλύσω. Τέτοια τάση έχουμε. Αυτό που συμβαίνει παγκόσμια αυτή τη στιγμή είναι αυτή η τάση των ελαχίστων, όχι των λίγων, απέναντι στους πάρα πολλούς. Αυτό που θέλουν είναι να μας κατακρεουργήσουν, γιατί είναι σαδιστές!

Υπάρχουν δηλαδή κατά τη γνώμη σας άνθρωποι που το προκαλούν εσκεμμένα όλο αυτό;

Είναι γεγονός πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι τα έχουν μεθοδεύσει όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν είναι τυχαία! Μάζεψαν το χρυσό όλου του πλανήτη, με διαφόρους τρόπους, με όλα αυτά τα παιχνίδια που κάνουν, τα οικονομικά, μέσα από υπολογιστές, μέσω των οποίων γίνονται πλέον όλες οι συναλλαγές, αλλά πουθενά δεν υπάρχει χρήμα. Και δεν υπάρχει χρήμα γιατί δεν υπάρχει ανάλογο αντίκρισμα σε χρυσό. Γιατί τον χρυσό τον έχουν αυτοί. Έτσι, έχοντας τον στα χέρια τους, έχουν μια κινητήρια δύναμη. Φυσικά δεν τους ξεφεύγει και το πετρέλαιο, ώστε έχοντας έτσι την υπεροχή, την δύναμη και τον πλούτο, βγαίνουν μπροστά από όλους και πλέον είναι προφανές, αυτό που κάνουν το ξεδιάντροπο, το χυδαίο, η ασυδοσία, η απόλυτη ανομία. Λένε πως εμείς κάνουμε κουμάντο και διατάζουν, όχι μόνο έναν ιδιώτη αλλά και χώρες ολόκληρες. Για παράδειγμα λένε «Η Ισπανία θα πέσει στα νύχια μας» ή «Η Ιταλία είναι στα πρόθυρα» ή «Η Ελλάδα, έχει πέσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Ήταν δεδομένο ότι θα έπεφτε, αφού αυτοί που στείλανε εδώ για να κάνουν τους πολιτικούς, τάχα μου ήταν βαλτοί και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να μας έχουν αιχμαλώτους πάρα πολλά χρόνια. Μιλάνε τώρα αυτοί οι ιδιώτες, αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι, και αναφέρονται σε λαούς ολόκληρους, και τους λένε «Μας χρωστάτε τη ζωή σας» αλλά εκεί έχει φτάσει η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, με τις οικογένειες, αυτών των αληταράδων: Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Στουρνάρη! Πρώτα από όλα παλαιότερα, όταν λέγαμε τη λέξη «Στουρνάρη» ήταν βρισιά, όπως και αν σε λέγανε Αλογοσκούφη πάλι ακουγόταν ψιλο-γελοίο.

Με καταπιέζει η χριστιανική θρησκεία στην πατρίδα μου, όταν παρεμβαίνουν και μου λένε πως πρέπει να γράψω στην ταυτότητά μου πως είμαι χριστιανός. Ποτέ δεν ήμουν και αν το πω θα αρχίσουν οι άνθρωποι και θα έχουν αντίθεση με μένα, σε σημείο εμπόλεμης κατάστασης.

Τίποτα δε γίνεται τυχαία στην πολιτική λοιπόν;

Όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, έχουν σχέση μεταξύ τους. Αυτούς τους ανθρώπους εδώ που τους έβαλαν , τους έφτιαξαν τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να χρωστάει η πατρίδα μας, δισεκατομμύρια ευρώ. Και σε όλο αυτό βοήθησαν και τα «Μέσα Μαζικού Επηρεασμού και Εξευτελισμού», που μας έκαναν να συνηθίσουμε το χυδαίο και τίποτα να μην μας κάνει πια μεγάλη εντύπωση! Όταν ήμουν πιτσιρικάς, πηγαίναμε στον κινηματογράφο και τις ειδήσεις τις βλέπαμε από κει, δεν είχαμε τηλεόραση στα σπίτια μας. Βλέπαμε στα επίκαιρα, πριν ξεκινήσει η ταινία, κάποιες ειδήσεις εκ των προηγουμένων ημερών. Κάποια στιγμή που υπήρχε μια εμπόλεμη κατάσταση σε ένα μέρος του πλανήτη, βλέπαμε έναν άνθρωπο πεθαμένο και αυτό αποτελούσε συγκλονιστική εμπειρία. Και τώρα όχι απλά το προσπερνάμε, αλλά τώρα γίνεται πόλεμος, το βλέπουμε στην τηλεόραση σε απευθείας σύνδεση και δεν αντιδρούμε. Τότε το βλέπαμε σε ταινίες «εξοικειώσεως», που σου έδειχναν πως γίνονται οι πόλεμοι, πως σκοτώνει ο ένας τον άλλο και πως εκτονώνεται μια ολόκληρη πληθυσμιακή ομάδα. Oι ινδιάνοι για παράδειγμα εξοντώθηκαν από τους αγγλοσάξονες, τους σημερινούς αμερικάνους του κώ@@υ!!! Αυτό όμως δεν είχε να κάνει με την πολιτική, ήταν ένα κοινωνικό γεγονός, που οφειλόταν μόνο σε εμάς τους ίδιους! Μην ξεχνάμε πως εγώ γίνομαι ηγέτης, γιατί εσύ με επιλέγεις. Εγώ γίνομαι βιαστής σου, γιατί εσύ μου επιτρέπεις!!!

Βλέπουμε όμως πλέον νέες πολιτικές τάσεις, τις λεγόμενες άκρες, αριστερά ή δεξιά, που μπήκαν στο προσκήνιο πολύ δυναμικά.

Δεν έγινε ακριβώς έτσι, απλά το Πασόκ άλλαξε και έγινε Σύριζα!!!

Άρα θεωρείτε πως υπάρχει μετατόπιση;

Όταν υποστηρίζεις ένα κόμμα για πολλά χρόνια όπως κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι, υποστηρίζεις αυτόματα αυτή την κατάσταση, την πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος και της παράταξης! Κάποια στιγμή ίσως αγανακτείς και φεύγεις αλλά αυτό γίνεται κατόπιν εορτής γιατί έφτασαν στο σημείο να σου ξευτιλίσουν τη ζωή. Το θέμα είναι όμως να μην περιμένεις όλο αυτό για να αλλάξεις.

Πως θα μπορούσαμε να το χειριστούμε διαφορετικά πιστεύετε;

Δεν χρειάζεται να γίνει όπως γινόταν παλιά, να σε θανατώνουν δηλαδή οι ιερείς του χριστιανισμού ή του Μωάμεθ, γιατί δεν πιστεύεις σε αυτό το κίνημα και δια της βίας να θέλουν να σε κάνουν να το πιστέψεις και μόνο υπό αυτές τις συνθήκες να αλλαξοπιστείς. Πρέπει να το κάνεις εγκαίρως. Αλλά αυτοί άλλαξαν ομάδα, μετά το τέλος του αγώνα. Είχε σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Αφού πρώτα τους ξεσκίσανε τελείως, οριστικά και αμετάκλητα τότε φύγανε και πήγανε αλλού. Η μεγαλύτερη αλλαγή που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι η άκρα δεξιά που μπήκε τώρα στο προσκήνιο. Γιατί όμως;;; Διότι το επιτάσσουν οι συνθήκες. Όταν αισθανθείς ότι είσαι απόλυτα απροστάτευτος από παντού, ότι όλοι σε έχουν ξεγελάσει ενώ τους έχεις υποστηρίξει, κι ότι οι υπάλληλοι σου, σου έχουν κατακρεουργήσει όλα σου τα όνειρα και τη ζωή, τότε πηγαίνεις στα άκρα, για να προστατευτείς. Η απάντηση είναι δηλαδή πως είσαι απροστάτευτος και απλά ψάχνεις για προστάτη.

Το διαδίκτυο ή αλλιώς ο «Μεγάλος αδερφός» δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι απόλυτο σε όλα, μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Είναι ο φασισμός της απληστίας, της άγνοιας, της πορνογραφίας, της παραπληροφόρησης και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άρα θεωρείτε πως είναι ένας τρόπος να αισθανθεί κάποιος ασφάλεια όταν πλέον φοβάται την καθημερινότητά του;

Ε βέβαια! Δε φοβάσαι όταν όλοι οι αριστεροί υποστηρίζουν ότι δικαίως βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα λαθραία;;; Και δεν μιλάω για μετανάστες, γιατί σκοπίμως το μπερδεύουν. Μετανάστες είναι όταν αναφέρεσαι σε έναν άνθρωπο που έχει μετακινηθεί σκοπίμως από τη χώρα του σε μια άλλη χώρα, με την πρέπουσα νομοθεσία και έχει πάει για να εργαστεί. Πολλοί τώρα έχουν πάει στη Γερμανία, στην Αυστραλία στον Καναδά, στη Νότια Αφρική, οπουδήποτε, όπως είχε κάνει και η μητέρα μου και εγώ ο ίδιος παλιότερα. Το έχω κάνει και νομίζω πως είναι εφικτό, λογικό και ανθρώπινο. Όταν όμως ο άλλος φεύγει από την πατρίδα του, καράβια ολόκληρα, δούλοι κυριολεκτικά, με δουλέμπορους να τους μετακινούν και να τους έχουν βάλει σε μια χώρα κατά εκατοντάδες χιλιάδες, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα, από όλες τις απόψεις. Αυτοί ονομάζονται λαθρομετανάστες και τους υποστηρίζουν κάποιοι άνθρωποι από αυτήν εδώ τη χώρα ενώ η λαθρομετανάστευση έχει δημιουργήσει τρομακτικά προβλήματα, στο θέμα της εργασίας και στο θέμα της αισθητικής. Δεν μπορώ να περνάω από το κέντρο της πρωτεύουσας της πατρίδας μου και να μην υπάρχουν Έλληνες. Δεν γίνεται, είναι ανεπίτρεπτο και δεν το δέχομαι. Βιάζουν την πατρίδα μου. Ποιος φταίει και γιατί δεν με ενδιαφέρει. Το αποτέλεσμα μετράει. Το παραμύθι για το πόσα λεφτά πληρώσανε δεν υπάρχει. Είναι γνωστό πως υπάρχουν καθοδηγήσεις από κέντρα εξουσίας και αποφάσεων, που λένε πως πρέπει να γίνει το μπέρδεμα των πολιτισμών σκόπιμα για να είμαστε εύκολοι πελάτες και όχι πολίτες.

Γιατί όμως το λέτε αυτό;

Γιατί μια ομάδα ανθρώπων 10 εκατομμυρίων που είναι με την ίδια συνείδηση, τον ίδιο τρόπο σκέψης, με παρόμοια ήθη και έθιμα, είναι δυνατή γροθιά και με το πρώτο "μπαμ" που θα γίνει, όλοι μαζί θα πάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Όταν εδώ σπέρνουνε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, από αλλού για αλλού, το πράγμα είναι πολύ εύκολο! Το χειρότερο όμως ξέρετε ποιο είναι;;; Που παίρνουν τους λαθρομετανάστες και τους πηγαίνουν εκεί που υπηρέτησα, που ήμουν στρατιώτης, στο Παρανέστι Δράμας. Και ρωτάω: «Που τον πας ρε συ τον λαθρομετανάστη στο στρατόπεδο; Και που ξέρω εγώ ότι δεν θα τον εξοφλήσεις, όταν δοθεί η εντολή για να γίνει η μαυρίλα;;;»

Εννοείται πως τα μετατρέπουν σε «στρατόπεδα συγκεντρώσεως» για τους λαθρομετανάστες;

Μα ναι, αφού στο στρατόπεδο που υπηρέτησα, το κατήργησαν από στρατόπεδο και το έκαναν κέντρο συγκεντρώσεως λαθρομεταναστών. Ο νοών νοείτω!

Το μόνο που κάνουν είναι να κυνηγάνε το ανθρωπάκι που βγαίνει έξω στο δρόμο και πουλάει κουλούρια, γιατί δεν έκοψε μια απόδειξη. Τι λες ρε; Αυτός είναι ένας φουκαράς άνθρωπος, που προσπαθεί πεθαίνοντας κάθε μέρα στον δρόμο, να πουλήσει 2 κουλούρια για να πάει να ταΐσει την οικογένειά του. Αν και παράνομα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις τα στραβά μάτια.

Σε αυτό που όλοι όμως συμφωνούμε είναι ότι δεν θέλουμε να γίνεται όλο αυτό στους λαθρομετανάστες.

Ναι, φυσικά. Στο σπίτι μου έχω έναν άνθρωπο, ο οποίος εργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήρθε πριν από 20 χρόνια περίπου στην Ελλάδα. Στην αρχή εργαζόταν σε ελληνικά πλοία, ως μηχανικός και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο σπίτι μου νομίμως, σαν τον οποιοδήποτε άνθρωπο.

Το μεγάλο θέμα όμως για τους λαθρομετανάστες είναι ο φόβος που υπάρχει και συμφωνούμε όλοι ουσιαστικά. Αυτό υπάρχει κυρίως από τα κόμματα που το μεταφέρουν στη Βουλή και στο γενικότερο αίσθημα. Κυκλοφορεί η άποψη «συμφωνώ μεν αλλά διαφωνώ μαζί σου». Οι πολιτικοί όμως απλά διαφωνούν, αλλά οι λαθρομετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι και θα τους πω έτσι ακριβώς όπως είναι τους πολιτικούς: Κωλόπαιδα, τα οποία κωλοπαιδίστικες κουβέντες λένε. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν γίνεται να είναι κάτι τόσο εμφανές, ηλίου φαεινότερων το πρόβλημα, και να προσπαθείς εσύ με λογοπαίγνια να το διαφοροποιήσεις από ότι είναι στην πραγματικότητα, και να μου το παρουσιάσεις αλλιώς. Αυτό κάνουν, δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη, δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Είπε ποτέ κανένας Έλληνας ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρώμα; Είχαμε ποτέ ρατσιστικό ή φυλετικό πρόβλημα στην Ελλάδα; Φυλές υπάρχουν, η λευκή φυλή, η μαύρη φυλή, η κίτρινη, η ερυθρόδερμη, αλλά δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα στην Ελλάδα με αυτό το ζήτημα. Οι τσιγγάνοι δεν είναι εδώ εκατοντάδες χρόνια; Αλλά κανείς δεν τους πειράζει. Πώς απότομα μας έκαναν ρατσιστές; Οι συνθήκες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις αυτές, να αισθανόμαστε ότι κάποιοι έχουν έρθει και μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, είτε είναι υπαρκτό και πραγματικό είτε όχι. Για αυτό το λόγο αντιδρά ο κόσμος. Αυτοί λοιπόν που λένε τα αντίθετα έχουν μια στρατηγική που ακολουθούν.

Πιστεύετε πως είναι ένα σημάδι αλλαγής που η Χρυσή Αυγή έχει μπει τόσο έντονα και δυναμικά στο προσκήνιο πλέον, ενώ τόσο καιρό ήταν σταθερή η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ;

Σαφέστατα, γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα. Όταν φοβηθείς ενδεχομένως και να συνετιστείς. Η ατιμωρησία και η ανομία όμως μας έχουν καταλάβει. Έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια τα χλιαρά, τα νερόβραστα και τα ψεύτικα. Αυτούς που μιλούν πολύ και στο τέλος δεν κάνουν τίποτα. Αυτό που ξέρω είναι πως όποιος μπορεί κάνει, αλλά όποιος δεν μπορεί, μιλάει. Και αυτοί μιλάνε συνέχεια χρόνια και ζαμάνια, αλλά δεν λένε τίποτα ουσιαστικό, γιατί πάνε γύρω-γύρω συνέχεια, και αφήνουν νεφελωμένο το τοπίο και αφήνουν τα πράγματα να πλανούνται στο περιθώριο, θέλοντας να δείξουν πως εννοούν κάτι διαφορετικό από αυτό που λένε. Είναι ένα κάλπικο παιχνίδι. Αυτοί οι άνθρωποι, οι «Βενιζέλοι», είναι κάλπικοι άνθρωποι, ψεύτικοι, ανειλικρινείς, και κοροϊδεύουν τον κόσμο επικίνδυνα, εις βάρος της ζωής τους. Και οι άνθρωποι αυτοί που τους υποστήριζαν τόσα χρόνια άργησαν πάρα πολύ για να το καταλάβουν. Αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία πρόσφατα εκλέχτηκε, και είχε πει προεκλογικά πως θα κάνει κάποια πράγματα, αλλά τελικά κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι έκνομη. Η υπάρχουσα κυβέρνηση, όπως και του Παπα-δήμιου, του εγκάθετου, κοροϊδεύει τον κόσμο. Έτσι και η προηγούμενη, του Παπανδρέου, του Γιωργακιού, που είναι «επικινδυνάρα» μεγάλη, αφού αυτό που έκανε είναι να αποτελειώσει το έργο του μπαμπά του, που είχε ξεκινήσει από τον παππού του.

Μόλις έκανε η Γερμανία ό, τι έκανε το προηγούμενο διάστημα, αντί να κάνουμε μποϊκοτάζ και να τους αποκλείσουμε τα προϊόντα από την αγορά, να μην ψωνίζει κανένας Έλληνας γερμανικό προϊόν, εμείς δεν κάναμε τίποτα. Μια διαδήλωση 3 ωρών δεν βγάζει πουθενά!

Ξεκινάει από πολύ πίσω όλο αυτό που ζούμε σήμερα κατά τη γνώμη σας δηλαδή, από τον παππού Παπανδρέου;

Ξεκίνησε με τον μέγιστο τον κομμουνιστοφάγο, τον παππού Γιωργάκη Παπανδρέου, που τον κάνανε και γέρο της δημοκρατίας (του κ@@@υ μας τα εννιάμερα)! Μετά ήρθε ο μπαμπάς, ο οικονομολόγος, τον οποίο τον στείλανε και γνώριζε πως να κάνει το παιχνίδι και να πάρει τα μεγάλα και τεράστια δάνεια, γνωρίζοντας πως ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τα αποπληρώσουμε, για να αιχμαλωτιστεί η πατρίδα μας. Τέλος, ήρθε το εγγόνι και έβαλε την ταφόπλακα. Αλλά ο λαός εδώ το ανέχτηκε, οπότε δεν φταίνε αυτοί απολύτως, γιατί ο κλέφτης είναι κλέφτης, φταις εσύ που δεν προστατεύεσαι!!! Πρέπει πλέον ή να πληρώνεις ανθρώπους να σε προστατεύουν ή από μόνος σου να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου, ένα από τα δύο γίνεται. Ή θα φτιάξεις μια πραγματική αστυνομία, που θα πληρώνεται από τον λαό και θα κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να προστατεύει τον πολίτη από όλες τις απόψεις, ή θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Χρυσή Αυγή πιστεύω πως είναι η σημερινή «17 Νοέμβρη». Θυμάμαι όταν ακόμα υπήρχε η 17 Νοέμβρη, έκανε κάποιους από τούς μεγάλο – καρχαρίες, με διάφορα τερτίπια να σπαρταράνε, και κάποια στιγμή τους στέλνει ένα ραβασάκι μέσω κάποιας εφημερίδος – ανεξάρτητα αν στο τέλος αποκαλύφθηκε πως το πράγμα ήταν διαφορετικό – και τους είπε «κάτσε καλά, γιατί θα είσαι το επόμενο κελεπούρι μας». Έτσι λοιπόν, μαζευόταν το πράγμα και σφίγγανε οι κώ@@ι. Τώρα μέσα στη βουλή γίνονται όλα αυτά που ξέρουμε όλοι, διότι από εκεί που είχαμε μάθει να μιλάμε και να λέμε ότι γουστάρουμε και να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο, δεν το κάνουν πια για να μπουν μέσα στη κλίκα. Γιατί κλίκες είναι μέσα στη βουλή, και για να τους αποδεχτούν οι παλαιότεροι σηκώνεται ο άλλος και λέει ψέματα, κάτι που δεν επιτρεπόταν στο παρελθόν.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει τρομοκρατία όλο αυτό που γίνεται;

Αν κυριολεκτούμε με την ακριβή έννοια της λέξης τρομοκρατία τότε το κράτος είναι αυτό που τρομοκρατεί. Πουθενά δεν έχουμε δει 2000 ανθρώπους να φοράνε κράνη, αντιασφυξιογόνος μάσκες, να κρατούν ρόπαλα και ασπίδες και να πηγαίνουν να χτυπούν μια άλλη μερίδα πολιτών. Εδώ όμως γίνεται από αυτή την επίλεκτη μονάδα, που βαράει τον κόσμο, τους εργοδότες του στην ουσία. Άκου δηλαδή που έχουν φτάσει οι λαοί! Πληρώνουν έναν άνθρωπο, ο οποίος τους δέρνει 2000 ανθρώπους στην πλατεία Συντάγματος ή οπουδήποτε, σε μια πορεία διαμαρτυρίας, σε μια διαδήλωση, που είναι δικαίωμά μας. Ρε υπάλληλε-Πρόεδρε της Δημοκρατίας της πλάκας, καλλωπιστικό στοιχείο, είναι δικαίωμά μου και το αξιοποιώ. Και έχω κάποιους ανθρώπους σαν και σένα, τον πρωθυπουργό και όλους τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους, που έχετε φτιάξει μια επίλεκτη ομάδα, να έρχεται να μας δέρνει, χωρίς να ξέρουν πως χτυπούν τον εργοδότη τους;;; Έλα όμως που δεν είμαστε πια πολίτες, αλλά πελάτες. Τοπία έχουμε καταντήσει, πελάτες των πολυεθνικών και κορόιδα. Μόλις έκανε η Γερμανία ό, τι έκανε το προηγούμενο διάστημα, αντί να κάνουμε μποϊκοτάζ και να τους αποκλείσουμε τα προϊόντα από την αγορά, να μην ψωνίζει κανένας Έλληνας γερμανικό προϊόν, δεν κάναμε τίποτα. Μια διαδήλωση 3 ωρών δεν βγάζει πουθενά!

Μήπως στην ουσία έχουμε πάθει πλύση εγκεφάλου;

Ναι έχουμε πάθει. Μας ναρκώνουν, μας κοιμίζουν, με διαφόρους τρόπους και όσα φαίνονται και ακούγονται σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν είναι. Μας ψεκάζουν με χημικά και μας καταπραΰνουν και αυτό είναι υπαρκτό γεγονός, το έχω δει με τα μάτια μου. Δεν γίνεται να σε χτυπάω συνέχεια και εσύ να μην αντιδράς, να μένεις ναρκωμένος. Αν σου κάνω μια γενική αναισθησία, και δεν παίρνεις χαμπάρι τι σου κάνω, και μετά ξυπνάς και αρχίζουνε οι πόνοι, ζεις αντιδράς, αλλά δεν το πολυκαταλαβαίνεις και δεν σε πολυνοιάζει. Κάπου εκεί βρισκόμαστε.

Άκου δηλαδή που έχουν φτάσει οι λαοί! Πληρώνουν 2000 ανθρώπους, οι οποίοι τους δέρνουν στην πλατεία Συντάγματος ή σε μια πορεία διαμαρτυρίας, σε μια διαδήλωση, που είναι δικαίωμά μας στην τελική...

Αυτά είναι θέματα για τα οποία μπορούμε να μιλάμε ώρες και μέρες, και δεν ξέρω αν μπορεί να δοθεί μια λύση.

Υπάρχει λύση και αυτή είναι η αντίδραση των πολλών.

Γιατί δεν τολμάμε όμως να το κάνουμε; Κάθε φορά λέμε θα βγούμε στους δρόμους θα αντιδράσουμε και τελικά τίποτα.

Δεν γίνεται γιατί είμαστε σε νάρκη, σε μέθη, φοβισμένοι και δειλοί. Για αυτό και αυτός που δεν φοβάται να σε κοπανά θα συνεχίσει όλο και χειρότερα. Εάν η πλειονότητα των ανθρώπων, που έχουν το δικαίωμα της ψήφου, είχαν δείξει με την ψήφο τους κάθετα πως τους αποβάλλουν από το παιχνίδι, κάτι θα γινόταν. «Σαμαρά, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπανικολάου, Παπαφλέσσα, όπως και να σε λένε, σε βγάζουμε από το παιχνίδι, δεν σε θέλουμε ρε, σε απολύουμε! Η Ελλάδα είναι του λαού, γι' αυτό σε απολύουμε κακήν κακώς, γιατί μας το έκλεισες το μαγαζί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σου κάνω και απόλυτο έλεγχο, για το τι έκανες κατά τη διάρκεια που βρισκόσουν εδώ». Πρέπει να μαζευτούν 1000 άτομα στο σπίτι του κάθε πολιτικού και να τον πάνε στον εισαγγελέα, αλλά και προσοχή με τον εισαγγελέα πάλι, γιατί συνήθως είναι στημένο όλο το κόλπο. «Και εσύ εισαγγελέα που είσαι λειτουργός του κράτους, πρέπει να δικάσεις σύμφωνα με αυτά που έχει κάνει ο καθένας. Εσύ Παπακωνσταντίνου που είσαι παιδί των τραπεζών, στημένε τύπε, που ήσουν και Υπουργός Οικονομικών, έκανες κάτι κακό και τώρα πρέπει να δικαιολογήσεις τις πράξεις σου, διότι αυτές είχαν αποτελέσματα προς όλους μας. Που απέβλεπες, που αποσκοπούσες, και έκανες ότι έκανες;;; Παπανδρέου εσύ μας έβαλες εκεί, εσύ Παπαντωνίου που έλεγες τότε πως έχουμε την πιο ισχυρή οικονομία». Όλοι λοιπόν στο σκαμνί του εισαγγελέα.

Το θέμα είναι πως στην τελική κανείς δεν είναι στο σκαμνί. Μήπως φταίει πως ο λαός δεν είναι σωστά ενημερωμένος;

Ναι και αυτό οφείλεται στα «Μέσα Μαζικού Επηρεασμού και Εξευτελισμού» όπως συνηθίζω να τα λέω. Παίρνουν εντολές, από εντολοδόχους και κατευθύνουν τους πολλούς, τον κόσμο και τη κοινή γνώμη. Εσύ όμως σαν πολίτης, θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι ποιος λέει ψέματα, ποιος σε κοροϊδεύει και ποιος όχι. Γιατί αν έρθεις να με ξεγελάσεις, μπορεί να τα καταφέρεις γιατί μπορεί να είμαι εύπιστος, αλλά όχι για πολύ. Την τρίτη φορά που θα γίνει δεν θα σου δώσω αυτό που θέλεις και σίγουρα δεν θα σε εμπιστευτώ. Ποιος ευθύνεται για αυτό;;; Εσύ που είσαι απατεώνας ή εγώ που είμαι ανόητος;;;

Όμως πόσο εύκολο είναι όταν άτομα μεγάλης ηλικίας, που ψηφίζουν, επηρεάζονται πάρα πολύ εύκολα, ειδικά αν δεν ενημερώνονται σωστά; Κυρίως όταν τους τρομοκρατούν, όπως για παράδειγμα με το θέμα των συντάξεων και όλα αυτά μαζεύονται.

Όλα αυτά ξεκίνησαν τώρα και δεν πρέπει να ξεκινάμε από το παρόν. Έχουμε αυτό το κουσούρι, μονίμως αναρωτιόμαστε για το τι θα κάνουμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το θέμα όμως είναι πως πρέπει να ξεκινήσουμε πηγαίνοντας πίσω στο παρελθόν, γιατί χωρίς παρελθόν δεν έχεις μέλλον. Πρέπει να πας πίσω να βρεις τους υπεύθυνους για την κατάσταση και να τους πας στον εισαγγελέα, για τιμωρία όσων έκαναν, όπως προστάζει ο νόμος. Ίσως και να πεθάνεις στην φυλακή, αλλά να το κάνεις σαν τον Παπαδόπουλο, που το έκανε χωρίς να ζητήσει χάρη ή βοήθεια. Μιλάμε για απίστευτη μαγκιά... Τελικά ο μόνος μάγκας σε αυτόν τον τόπο, μετά τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το "Όχι" εξ' ονόματός μας, ο αμέσως επόμενος μάγκας, δυστυχώς ήταν πάλι δικτάτορας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ο οποίος είχε το σθένος, την ανδρεία, να τον καταδικάσει η πατρίδα του και να πάει στη φυλακή και να πεθάνει εκεί, χωρίς να ζητήσει χάρη, γιατί θα αποδεχόταν πως έβλαψε την πατρίδα του, ενώ αυτός ήταν πραγματικά πατριώτης. Αυτός που τον καταδίκασε πάλι, ήταν ένας τύπος, ο οποίος ήταν «αδελφή» και αν δείτε απόσπασμα από την δίκη των «Απριλιανών», θα καταλάβετε τι σας λέω. Ήταν στρατιωτικός δικαστής και κάποια στιγμή τον τιμώρησε η χούντα, διότι δεν επιτρεπόταν να είσαι ομοφυλόφιλος μέσα στο στράτευμα, γιατί δίνεις το κακό παράδειγμα. Έτσι λοιπόν, αφού τον έδιωξαν τον ξαναέφεραν κάποιοι πίσω για να τους καταδικάσει. Δεν είναι τυχαία τα πράγματα έτσι όπως έχουν συμβεί. Αυτός ο τύπος είχε βάλε μια τάξη στα πράγματα και δυστυχώς ήταν ο μόνος. Αυτός και ο πρόγονός του ο Σωκράτης, που τον τιμώρησε η πατρίδα του πάλι με δολοπλοκία. «Εγώ θα κάνω αυτό που ορίζει ο νόμος της πατρίδας μου», είπε και ήπιε το κόνιο και πέθανε.

Τελικά ο μόνος μάγκας σε αυτόν τον τόπο, μετά τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το "Όχι" εξ' ονόματός μας, ο αμέσως επόμενος μάγκας, δυστυχώς ήταν πάλι δικτάτορας... ο Γεώργιος Παπαδόπουλος!

Έτσι Βενιζέλε εκεί και εσύ, στη φυλακή, έκανες κάποιες κακόβουλες πράξεις και όχι εν αγνοία σου, για να σου δώσουν συγχώρεση. Γιατί πρέπει να δίνουμε συγχώρεση στους ανθρώπους, για πράγματα που δεν έχουν κάνει σκόπιμα. Έσφαλε ο άλλος αλλά σε συγχωρούμε ρε φίλε. Όχι όμως να το κάνεις συνέχεια και εμείς κάθε φορά να σε συγχωρούμε. Μία είναι η λύση: Τιμωρία. Γιατί η ατιμωρησία και η ανομία μας έφεραν εδώ που είμαστε. Το μόνο που κάνουν είναι να κυνηγάνε το ανθρωπάκι που βγαίνει έξω στο δρόμο και πουλάει κουλούρια, γιατί δεν έκοψε μια απόδειξη. Τι λες ρε; Αυτός είναι ένας φουκαράς άνθρωπος, που προσπαθεί πεθαίνοντας κάθε μέρα στον δρόμο, να πουλήσει 2 κουλούρια για να πάει να ταΐσει την οικογένειά του. Αν και παράνομα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνεις τα στραβά μάτια. Είναι κάτι αντίστοιχο με τον άνθρωπο που έχει περίπτερο και κυρίως παλιότερα που αυτοί που τα είχαν ήταν οι ανάπηροι πολέμου. Κανένας άλλος δεν είχε το δικαίωμα να έχει περίπτερο. Τους βοήθησε η πατρίδα τους για ό, τι προσέφεραν. Είχαν χάσει κάποιο μέλος του σώματος τους και τους έδιναν ένα περίπτερο, για να μπορούν να επιβιώσουν και να μην υπάρχει επαιτεία στους δρόμους. Κάποια στιγμή αυτό, στα πλαίσια της ανομίας και ατιμωρησίας, κυρίως από το '74 και μετά, μπορούσε ο καθένας να το μεταβιβάσει στον γιο ή εγγονό του και μετά αυτοί το πούλαγαν σε άλλους και φτάσαμε σήμερα σε σημείο να βλέπεις έναν Αλβανό στο περίπτερο να δουλεύει. Είναι αλυσίδα, το ένα φέρνει το άλλο, και στην τελική πας και κυνηγάς τον άνθρωπο που πουλάει κουλούρια για να ζήσει και δεν κυνηγάς τον Υπουργό Οικονομικών, που συνάρτησε συμβάσεις οι οποίες είναι απόλυτα εγκληματικές;;;

Ποιος θα τον κυνηγήσει όμως αυτόν αφού όλοι έχουν κάνει τις παρανομίες τους;

Εμείς! Τη στιγμή που έρχεται η δύναμη στα χέρια σου, που πάντοτε την είχες αλλά δεν το είχες συνειδητοποιήσει, κάθε φορά όταν πας να ψηφίσεις, θα πρέπει να τους τιμωρήσεις! Διότι τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων τους την εξαντλούν στη πλάτη μας. Δεν σε ανεχόμαστε πια. Κάποια στιγμή ήμασταν μ@λ@κες, και σου δώσαμε το θάρρος και εσύ τώρα έρχεσαι και μας βαράς! Για αυτό κι εγώ σε ρίχνω, δικαίωμά μου είναι. Ποτέ δεν έχω παίξει αυτό το παιχνίδι το κάλπικο, γιατί το ξέρω από μικρός ότι είναι ψεύτικό και τιποτένιο, η λεγόμενη πολιτική πο@@@@α και οι πολιτικοί που είναι πολιτικάντιδες, «Μαυρογιαλούροι» και παραμυθατζήδες. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω, είναι ευτελής πια η κατάσταση.

Ή θα φτιάξεις μια πραγματική αστυνομία, που θα πληρώνεται από τον λαό και θα κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να προστατεύει τον πολίτη από όλες τις απόψεις, ή θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Πιστεύετε πως ο τρόπος που χειρίζεται η Χρυσή Αυγή τα πράγματα, ίσως να είναι πιο κοντά σε αυτό που χρειαζόμαστε στη παρούσα φάση σαν χώρα;

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η Χρυσή Αυγή. Νομίζω πως κάνει πράγματα που είναι ακραία και χαζά. Δηλαδή, αυτό που έγινε στο θέατρο, θεωρώ πως τους βλάπτει. Εμφανίστηκαν σαν άνθρωποι που έχουν πειθαρχία, βάση της συμπεριφοράς και των λεγόμενών τους, αλλά τελικά θέλουν και αυτοί να πιάσουν μια μερίδα πολιτών, τους χριστιανούς, τους Έλληνες. Δεν έχει δουλειά ο χριστιανισμός με τον ελληνισμό. Αυτό είναι δύο άκρα αντίθετα. Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Ίσως εν μέρη να βοηθήσουν σε αυτό που είπα προηγουμένως, να φοβίσουν αυτούς που κάνουν ακραίες κινήσεις εις βάρος του λαού μπας και μαζευτούν λίγο. Αλλά μόνο αυτό. Από κει και πέρα από τη στιγμή που δεν είναι απόλυτο και συγκεκριμένο το πρόγραμμα που θέλουν να ακολουθήσουν, και όταν βγαίνουν όλοι και τους χαρακτηρίζουν ως νεοναζιστές και δεν αντιδρούν, αυτό με βάζει σε υποψίες. Διότι δεν μπορείς να λες πως εμείς είμαστε Ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, και από την άλλη να σε χαρακτηρίζω εγώ νεοφασίστα και να μην αντιδράς. Αν εμένα με αποκαλέσεις έτσι δημόσια υπονοώντας πως θέλω να εξολοθρεύσω κάποιους ανθρώπους, γιατί αυτό έκανε ο ναζισμός δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, σα να σου λένε πως είσαι φονιάς, θα έρθω και θα σου πω να μην ξανατολμήσεις να με πεις έτσι, γιατί την επόμενη φορά δεν θα αρκεστώ στο να απαντήσω, θα έχεις φάει μια σφαλιάρα κατάμουτρα και δεν θα μπορείς να ακούσεις, ούτε καν να με βλέπεις διότι με προσβάλλεις δημόσια και με λες κάτι που δεν είμαι. Και επειδή δεν το ανέχομαι, όταν ο λόγος μου, η πρώτη μου φυσιολογική αντίδραση όπως κάθε ανθρώπου δεν εισακούεται και δεν γίνεται αντιληπτή, τότε όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Έτσι πάνε τα πράγματα γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Διότι όταν αφήσεις τον άλλο να ασελγεί επάνω σου, θα σε σκίσει, εκτός αν είσαι μαζοχιστής και σου αρέσει. Έτσι όμως οι σαδιστές παίρνουν θάρρος. Είπαν για παράδειγμα, για τα μέτρα που θα έπαιρναν για τις συντάξεις, πως θα φτάσουν στα 350 ευρώ. Άρχισε λοιπόν η ψυχή του κόσμου να μαυρίζει, αφού ταυτόχρονα η τιμή των προϊόντων ανέβαινε, γιατί είναι σαν να σου λέει θα πεθάνεις. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 800 ευρώ για να ζήσεις με αξιοπρέπεια, αλλά θα σου δίνω 320, που σημαίνει ότι θα εξευτελιστείς. Εσύ αρχίζεις να μπουκώνεις, να πεθαίνεις και έρχονται ύστερα και σου λένε "εντάξει θα σου δώσουμε 510", και τότε λες "αμάν τη γλίτωσα"! Σε προετοίμασα για τα χειρότερα και όταν σου έδωσα λίγα παραπάνω αισθάνθηκες και καλά. Αυτό το σύστημα το κάνουν πολλά χρόνια. Όταν λένε πως θα γίνει κάτι, δεν το κάνουν στο μέγεθος που λέγανε για να νιώσεις ότι κάτι κέρδισες. Αισθάνεσαι δηλαδή στο τέλος και κερδισμένος!

Για να αλλάξουμε λίγο τώρα συζήτηση. Στο μουσικό τοπίο, βλέπουμε κάθε χρόνο να γίνονται διαφοροποιήσεις στη μουσική, στο χώρο, στις συνεργασίες, στη δισκογραφία. Και εδώ υπάρχουν αντίστοιχα θέματα που επηρεάζουν τον χώρο αυτό. Πώς το βλέπετε εσείς;

Σε έναν λαό που βρίσκεται σε κρίση, η οποία ξεκίνησε πρώτα από την κρίση αξιών και εξαπλώνεται σε όλη τη ζωή είναι φυσικό επόμενο να υπάρχει κρίση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Όμως από την άλλη σε καιρούς πολύ δύσκολους, κάτω από περίεργες συνθήκες, έχουν δημιουργηθεί απίστευτα πράγματα. Όπως τη δεκαετία του 1970, όπου στον λαό πάλι είχαν δημιουργήσει την αίσθηση ότι είναι ελεύθερος, ενώ δεν ήταν, είχαν δημιουργηθεί τάσεις και είχαν ειπωθεί απίστευτα τραγούδια και συγκλονιστική μουσική. Σε δύσκολους καιρούς, όπως για παράδειγμα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχαμε την Βέμπο και το «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», που αποτέλεσε μια ψυχική ανάταση. Υπάρχουν τέτοια και πάντοτε θα υπάρχουν, σε δύσκολους καιρούς. Επομένως πιστεύω πως υπάρχει και μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Από την άλλη όμως η κρίση είναι κρίση και εξαπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έχετε παρακολουθήσει παιδιά μέσα από τον χώρο της μουσικής, έχετε ξεχωρίσει κάποιον καινούριο;

Εγώ πρώτα από όλα δεν ακούω ελληνική μουσική, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αυτό το θεατρινίστικο εμένα ποτέ δεν μου άρεσε. Γιατί αυτό από μόνο του συνεπάγεται και υποκρισία. Οι άνθρωποι που κάνουν "θεατράλε", έχουν μέσα τους μεγάλη δόση υποκρισίας. Αυτή είναι και η ουσία εξάλλου του θεάτρου. Υποκρίνεσαι ρόλους και δεν είσαι εσύ. Μου αρέσουν αυτά που είναι αυθεντικά και πραγματικά για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί συνεπάγεται πως είναι μοναδικά. Ο καθένας μας είναι ένας και μοναδικός, δεν υπάρχει ταίρι και δεν μπορεί να γίνει σαν τον άλλον. Μπορώ να το θελήσω και να προσπαθήσω να το καταφέρω να σου μοιάσω, αλλά μέχρι εκεί. Να γίνω εσύ δεν γίνεται. Μου αρέσουν οι αυθεντικοί άνθρωποι.

Άρα έχετε δει πως ίσως κάποιοι προσπάθησαν να μοιάσουν ή να αντιγράψουν εσάς;

Αυτό είναι άνευ ουσίας, δεν αξίζει τον κόπο να το συζητήσουμε. Γιατί να θέλεις να μοιάσεις με κάποιον άλλο;;; Σημαίνει ότι εσύ δεν έχεις κάτι καλό δικό σου;;; Βγάλε το δικό σου και άσε μας να κρίνουμε αν μας αρέσει ή όχι.

Αν και δεν έχετε μεγάλη επαφή με την ελληνική μουσική όπως προείπατε, τι έχετε να πείτε για το νέο φαινόμενο νεότερων καλλιτεχνών, που μπορεί να ξεπετάγονται από το πουθενά;

Εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, όταν χαρακτηρίζουμε ανόμοια πράγματα και τα βαφτίζουμε ίδια, δημιουργούμε σύγχυση. Το λευκό είναι λευκό δεν μπορεί να γίνει άλλο χρώμα. Ο καλλιτέχνης λοιπόν, είναι αυτός που παράγει οποιαδήποτε μορφής τέχνη και συνεπάγεται και μοναξιά... ο τραγουδιστής, καλός ή κακός, είναι απλά τραγουδιστής. Άλλο πράγμα είναι ο καλλιτέχνης. Αλλά πλέον τον οποιοδήποτε αποκαλούμε καλλιτέχνη.

Υπάρχουν όμως κάποια φαινόμενα, όπως τα αποκαλούν, που ξεπετάγονται από το διαδίκτυο. Τι λέτε για αυτό;

Άλλη εγκληματική τάση του πληθυσμού του πλανήτη. Το διαδίκτυο ή αλλιώς ο «Μεγάλος αδερφός» δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι απόλυτο σε όλα, μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Γράφει ο καθένας οτιδήποτε θέλει και στη συνέχεια διαδίδεται. Παίρνεις δηλαδή την άποψη κάποιου, που μπορεί να είναι σκόπιμη και τη συζητάς τριγύρω, δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το όνομα, αυτού που έγραψε αυτό το κάτι, που μπορεί να είναι και ψεύτικο και το αναμεταδίδεις. Γιατί και κάτι σωστό να υπάρχει δεν μπορείς να το ανακαλύψεις. Σε όλα όμως τα Μέσα το ίδιο είναι. Με τη μόνη διαφορά ότι η τηλεόραση για παράδειγμα είναι τοπική, ενώ το διαδίκτυο είναι ευρύτερο, είναι ιστός, ένας πλανήτης ολόκληρος. Το τραγούδι μου «Αράχνη» ταιριάζει απόλυτα σε αυτό.

Έχουμε ακούσει πολλά για το διαδίκτυο. Υπάρχει η άποψη πως η πειρατεία και όλα αυτά που λέμε περί κλοπής της μουσικής, κάνει κακό στους μεσάζοντες. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Εσύ φτιάχνεις ένα χειροτέχνημα και το πουλάς βιοποριστικά και εργάζεσαι για αυτό. Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας και να στο κλέβει. Είναι δικαίωμα σου γιατί είναι δικό σου. Δεν μπορώ να έχω την απαίτηση να ακούω, να βλέπω, να αποκτώ κάτι που δεν μου ανήκει, και κυρίως όταν για αυτό το κάτι κάποιος κοπιάζει για να το δημιουργήσει και αυτό του κοστίζει. Αυτός λοιπόν πρέπει να αμοιφθεί. Είναι απλά τα πράγματα.

Θεωρείτε πως το διαδίκτυο συσχετίζεται με όλο αυτό, περί κλοπής της μουσικής και ότι προωθείται η απαξίωση της μουσικής;

Υπάρχει μια απαξίωση στην τέχνη γενικότερα. Αλλά κάποια στιγμή θα αλλάξουν οι κανόνες. Διότι όταν η πολυεθνική μαζέψει όλα τα μαγαζιά σε ένα, όπως γίνεται δηλαδή και τώρα, με την Universal, στην οποία ανήκω και εγώ που τα αγοράζει όλα, όταν λοιπόν αυτή η εταιρεία τα αγοράσει όλα όπως λέει και η επωνυμία της, θα κόψει τον κώ@ο σε όσους πάνε να το κάνουν αυτό, και θα βρει τον τρόπο να μην αφήσει κανέναν να κλέβει. Θα πρέπει να το αγοράσεις το cd για να το αποκτήσεις και θα δημιουργηθεί κάτι σαν μονοπώλιο και δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να το αγοράσουμε όσο και αν κοστίζει. Όποιος δεν θέλει ας μην ακούει. Αυτή είναι η τιμή του. Όταν έγινε αυτό με την Ολυμπιακή για να εξυγιανθεί και να φθηνύνει το εισιτήριο απαξίωσαν την εταιρεία. Την δικιά μας Ολυμπιακή, το δώρο του Ωνάση, προς τον λαό. Μια εταιρεία η οποία μας ανήκε, την μεγεθύναμε, και την βελτιώσαμε. Την Ολυμπιακή των 5 Ηπείρων λοιπόν, την πούλησαν για πλάκα σε έναν τύπο ο οποίος την πούλησε στη συνέχεια στην Aegean 72 εκατομμύρια, δηλαδή τσάμπα. Οτιδήποτε κερδοφόρο που έχουμε το απαξιώνουν και το εξευτελίζουν. Μόλις έρθει ο «μεγάλος» και το αγοράσει αρχίζουν τα τερτίπια. Φαντάσου να μας αγόραζε μια πολυεθνική το νερό τι θα γινόταν;; Να σου λέει το νερό κάνει 200 ευρώ το μπουκαλάκι;; Αλλά δεν έχουν πρόσβαση, γιατί τους απαγόρεψαν να κάνουν γεωτρήσεις. Εδώ θα μου πεις σου απαγόρεψαν να έχεις στο σπίτι σου οικόσιτα, σε προετοιμάζουν μέσω της nova γιαυτό, η οποία δείχνει να πηγαίνει η αστυνομία των ζώων και να λέει "Ααα, το ζώο σου δεν ζει καλά μαζί σου, το σκυλί σου δεν το προσέχεις" και έτσι σου περνάνε την ιδέα υποσυνείδητα. Αυτό είναι η προετοιμασία, ώστε μια μέρα να έρθουν και να σου πάρουν ό, τι σου ανήκει, διότι αυτοί κρίνουν πως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά διαφορετικά. Ο παγκόσμιος φασισμός δηλαδή, έτσι και το διαδίκτυο. Είναι ο φασισμός της απληστίας, της άγνοιας, της πορνογραφίας, της παραπληροφόρησης και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι πολύ επικίνδυνο το ιντερνέτ.

Μόλις έκανε η Γερμανία ό, τι έκανε το προηγούμενο διάστημα, αντί να κάνουμε μποϊκοτάζ και να τους αποκλείσουμε τα προϊόντα από την αγορά, να μην ψωνίζει κανένας Έλληνας γερμανικό προϊόν, εμείς δεν κάναμε τίποτα. Μια διαδήλωση 3 ωρών δεν βγάζει πουθενά!

Με λίγα λόγια δηλαδή θέλουν να είμαστε πλήρως εξαρτώμενοι...;

Με λίγα λόγια σου απαγορεύουν να είσαι αυτόνομος και αυτάρκης, γιατί όταν θα έρθει η στιγμή που θα ιδρύσουν την παγκόσμια αυτοκρατορία, η οποία θα έχει τον έλεγχο σε παγκόσμια εμβέλεια, θα ακούμε και θα βλέπουμε το ίδιο πράγμα ακριβώς. Θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε, γιατί στο εξής θα ισχύει το συγκεκριμένο που αυτοί θα επιβάλλουν. Και όποιος είναι αντίθετος με το θέλημα αυτό, είναι ενάντια στην παγκόσμια κοινωνία και την παγκόσμια κυβέρνηση και εκεί θα τον γα@@@@@@ε. Έτσι θα μας λένε σύντομα, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Τότε λοιπόν, εφόσον δεν θα είσαι αυτάρκης, δεν θα μπορείς να ζήσεις και θα είσαι αναγκασμένος να υποκύψεις στους κανόνες και να εξαρτάσαι. Όπως όλα αυτά τα μεταλλαγμένα, που βαφτίζονται με την έννοια του μη μεταφυτεύματος σε βάζουν στο παιχνίδι, ώστε να μην έχεις τα δικά σου τρόφιμα, με δικό σου κόπο και έννοια, αλλά μέσω της Ευρωπαϊκής τάχα μου Ενώσεως να πάρεις μια επιχορήγηση και να βγάλεις τη συγκεκριμένη καλλιέργεια που έχεις, και να την αλλάξεις με μια άλλη. Έτσι γίνεται λοιπόν και μετά περνάει ο καιρός και αλλάζουν τα πράγματα και όταν θελήσεις να ξαναφυτέψεις κάτι άλλο δεν θα μπορείς πια γιατί η τράπεζα σπόρων από όπου προμηθευόσουν σε εξυπηρέτησε μόνο μια φορά και δεν γίνεται πάλι. Έτσι με αυτόν τον τρόπο σε αιχμαλωτίζουν σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά.

Για τη σχέση της χώρας μας με την Τουρκία τι έχετε να πείτε με αφορμή και την έντονη εισροή των τούρκικων σήριαλ στη χώρα μας;

Οι Τούρκοι δεν μας κατέκτησαν με το όπλο αλλά με τον πολιτισμό και στοχεύουν στο τέλος να ενωθούμε με αυτούς. Όλες αυτές οι προετοιμασίες που γίνονται, τα νησιά των 150 κατοίκων που είναι ασύμφορα, κτλ. είναι μια προετοιμασία. Όταν έρχεται ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και σου λέει πως το Καστελλόριζο ανήκει στην Τουρκία, τον θεωρώ κλέφτη της πατρίδας μου. Όταν όμως αυτός που έχω εκλέξει σαν ηγέτη μου δεν αντιδρά, δεν μπορώ μετά να κάνω κάτι εγώ, διότι αν μπορούσα θα το έκανα. Θα του έλεγα: «Το ξέρεις πως από την Κωνσταντινούπολη μέχρι και τον Εύξεινο Πόντο ήταν όλα δικά μου για χιλιάδες χρόνια και εσύ ήσουν ένας κατακτητής που κατέβαινες, έσφαζες και μας πήρες την πατρίδα;;;». Αλλά δεν του το λέει κανείς.

Έχετε συνεργαστεί κάποια στιγμή με τούρκο δημιουργό σωστά, πως ήταν;

Κάποτε έκανα μια συνεργασία με έναν Τούρκο καλλιτέχνη, τον Φαγίρ Ατάκογλου. Τα τραγούδια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη ήταν ορχηστρικά. Όταν εγώ έβαλα στίχο, με την Ελένη Γιανατσούλια, υπήρξαν δύο στίχοι, το «τέλος δίχως τέλος» και το «πικρός καιρός» ήταν ακριβώς το αντίθετο με αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι Τούρκοι. Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις τούρκικο μουσικά τραγούδι, γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα, αλλά ο στίχος που βάλαμε σε τραγούδια ενός Τούρκου καλλιτέχνη, ήταν απόλυτα εθνικιστικός, αναφερόμενος σε αυτά που έχουν συμβεί, στην πατρίδα και το έθνος μας. Πιστεύω πως δεν είναι κακό να είσαι εθνικιστής και να αγαπάς την πατρίδα σου. Είμαστε ο μόνος λαός, που δεν αγαπά την πατρίδα του. Εμένα η σημαία της Ελλάδος κυματίζει στο σπίτι μου πολλά χρόνια, καθημερινά όλο το έτος. Σε οποιαδήποτε χώρα και να πας κυματίζουν οι σημαίες τους. Μόνο στην Ελλάδα δεν το βλέπεις αυτό. Ναι είμαι Έλληνας εθνικιστής, και όχι Χρυσαυγίτης. Αγαπώ την πατρίδα μου λίγο πιο πάνω από την οικογένειά μου. Αυτό τα λέει όλα. Δεν ανήκουμε πουθενά και δεν επηρεαζόμαστε. Συμπάσχουμε με τα σωστά και είμαστε ενάντια στο άδικο. Αυτό δεν είναι σε καμιά ιδεολογία ή κόμμα. Είναι η αγάπη προς τη ζωή σου, την πατρίδα σου και το σπίτι σου. Ούτε χριστιανοί ούτε βουδιστές, ούτε άλλες θρησκείες που μόνο βλάπτουν.

Δεν μπορώ να περνάω από το κέντρο της πρωτεύουσας της πατρίδας μου και να μην υπάρχουν Έλληνες. Δεν γίνεται, είναι ανεπίτρεπτο και δεν το δέχομαι. Βιάζουν την πατρίδα μου!!!

Έχει παίξει και η θρησκεία το ρόλο της σε όλο αυτό;

Έχουν συμβεί πολλά άσχημα στο παρελθόν από σκοταδιστές και όλοι αυτοί πληρώνονται από εμάς. Όλα έχουν όμως τη σημειολογία τους και υπάρχει κάποια εξήγηση. Υπάρχουν άνθρωποι, 60 ετών με οικογένεια, με παιδιά και μέσα τους βαθιά έχουν μια γυναίκα, η οποία είναι καταπιεσμένη και έρχεται κάποια στιγμή που το βγάζουν. Αυτός που ντύνεται γυναικεία, είναι ηλίου φαεινότερων, το λέει με την πράξη του τι είναι. Οι τύποι αυτοί λοιπόν πληρώνονται από εμάς. Εγώ δεν είμαι χριστιανός, δεν ανήκω σε καμιά θρησκεία, και δεν καταλαβαίνω γιατί μου παίρνει λεφτά η εφορία, θέλοντας να πληρώσει αυτούς που κάνουν προσηλυτισμό ενάντια στην πατρίδα μου. Το φως, της Ελλάδος, ο Παρθενών, έχει μεγάλη απόκλιση από το αραβούργημα των χριστιανικών εκκλησιών και κυρίως διαφέρουν αισθητικά. Η ιστορία μου είναι ο Παρθενών. Γιατί δεν είμαι Άραβας, είμαι Έλληνας, και όπως δια της βίας μας έκαναν χριστιανούς έτσι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σταματήσουμε. Εμένα ας πούμε μου παίρνουν λεφτά για την φορολογία, γύρω στα 67000 ευρώ ήταν τη φετινή χρονιά, διότι τόσα περίπου δίνω, είναι ανάλογα με τα έσοδα του καθενός. Το κράτος λοιπόν με αυτό τον τρόπο παίρνει το 43% του προσωπικού κόπου μου, και μου παίρνει και 23% σε κάθε τι που αγοράζω. Αλλά δεν τα αξιοποιούν σωστά, αφού πάνω από όλα θα έπρεπε να τα διοχετεύουν στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και ανάπτυξη, αλλά τελικά δεν το κάνουν.

Αναφέρατε τώρα το ποσό που σας καταλογίζει η εφορία, και σκεπτόμενη πως πολλοί καλλιτέχνες, κατηγορήθηκαν ότι δεν δήλωναν ή απέκρυπταν στοιχεία, μήπως ήταν και αυτοί εξιλαστήρια θύματα για να ξεχαστούμε από κάτι άλλο;

Βέβαια!!! Ακόμα και τότε που είχαν βγάλει το βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδρατου, υπήρχε λόγος, ήταν η στιγμή που ξεκίνησε το κακό, το μεγάλο παιχνίδι, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έτσι προκαλέσανε αποπροσανατολισμό, με την έξαρση του γεγονότος του βίντεο και όλοι το συζητούσαν και ασχολούνταν μόνο με αυτό.

Άρα πιστεύετε πως και πριν λίγο καιρό τα όσα μαθαίνουμε για κάποιους καλλιτέχνες ήταν για να κάνουν τον κόσμο να ασχοληθεί με αυτό το θέμα;

Ναι!!! Γιατί δεν σας είπαν ότι δεν δήλωναν τα χρήματα γενικότερα και δεν ανέλυαν τα χρήματα που βγάλανε, που πήραν ή που εισέπραξαν και πως;;; Δηλαδή εγώ ο Παναγιώτης Σφακιανάκης, έχω δικαίωμα να έχω άλλη εταιρεία που έχει άλλη επωνυμία; Κι εσύ σαν εργοδότης της επιχείρησης, μπορείς να πληρώνεις την εταιρεία μου και όχι εμένα προσωπικά; Διότι μπορείς να με βάλεις στο ΙΚΑ και να δηλώνω ότι παίρνω 10 ευρώ, και στην εταιρεία μου να παίρνω 1000. Η εταιρεία όμως ανήκει πάλι σε μένα. Μπορεί να μην έχει το όνομά μου, αλλά είναι δικά μου τα έσοδά της. Άρα ίσως ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης, η Βίσση, η Πέγκυ Ζήνα, τα ποσά που βγήκαν αφορούσαν τα εισοδήματά τους σε προσωπικό επίπεδο. Ίσως ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και φαινόταν ο μισθός τους και σε μια άλλη εταιρεία που ήταν πάλι δικά τους λεφτά. Αλλά τέτοια κάνουν γιατί οι άνθρωποι είναι κάλπικοι και κάνουν αντίστοιχες κινήσεις! Κάνουν απατεωνιές και αποπροσανατολίζουν. Είμαστε πολύ ευάλωτοι και το έχουν καταλάβει.

Πιστεύετε πως με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να αποδείξουν πως όλοι φταίνε;

Ναι και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο!!! Πρόσφατα τώρα, έχει βγει μια ταινία σε παραγωγή της nova, που αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο. Υπάρχουν πολλές προβολές στην κρατική τηλεόραση και όχι μόνο, που αναφέρονται σε εκείνη την περίοδο και θυμίζουν στον κόσμο πως έχουν διαφορές. Να το φοβάστε αυτό, γιατί είναι εσκεμμένο.

Μας ενδιαφέρει πολύ όμως να μάθουμε τι να περιμένουμε δισκογραφικά, μουσικά, καλλιτεχνικά από εσάς;

Αισθάνομαι πάνω από όλα πολιτικό ον και έπειτα είμαι τραγουδιστής γι' αυτό και επιλέγω να μιλάω λιγότερα για τα επαγγελματικά μου. Καμιά φορά γίνομαι και καλλιτέχνης και ψυχαγωγητής!!! Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στο στούντιο τον νέο μας δίσκο, που θα περιλαμβάνει αρκετά νέα και όμορφα τραγούδια. Η κυκλοφορία του θα γίνει μάλλον στην αρχή του επόμενου έτους, αν δεν έχει καταστραφεί ο πλανήτης (γέλια). Στις 2 Νοεμβρίου ξεκινήσαμε στην Ιερά Οδό, με την Φανή Δρακοπούλου, μια πολύ καλή τραγουδίστρια και το συγκρότημα Mamacita ή «Μαμακίτα» όπως λέω εγώ, γιατί η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έλεγε στη μαμά της «μαμά κοίτα», και έτσι βγήκε το όνομά τους. Μαζί μας είναι επίσης ο Βασίλης Δήμας, ο Μανώλης Καμπούρης, τα κορίτσια και το μπαλέτο μας, που είναι απίστευτο! Όλοι άνθρωποι που παίζουν χρόνια μαζί μας, η διάθεσή μας, η τρέλα μας, οι αντιλήψεις μας για τα πράγματα, όλα βρίσκονται εκεί! Μέσα από την ψυχαγωγία καυτηριάζουμε και αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Τι καινούριο προσθέσατε στο φετινό σχήμα, όσον αφορά το πρόγραμμα;

Είμαστε οι ίδιοι όπως πάντα, αυθεντικοί, Δεν είμαστε θέατρο, δεν βγαίνουμε πάνω στη σκηνή για να παίξουμε ρόλο!!! Κάθε φορά κάνω αυτό που μου έρχεται εκείνη τη στιγμή. Θέλω να βγω και μόνο το πρώτο τραγούδι να ξέρει η ορχήστρα και εγώ. Τα υπόλοιπα κανένας μας. Ανάλογα με τη διάθεσή, το τι θα συναντήσουν τα μάτια μου και η διάθεσή μου να πω το δεύτερο και κάπως έτσι να έρθουν και τα υπόλοιπα. Την ορχήστρα μου την αποκαλώ «ειδικές δυνάμεις», γιατί μπορεί και διαβάζει όλες τις κινήσεις μου. Με χειρονομίες τους λέω τα τραγούδια, δείχνω τον keyboardista και παίζει το «γύφτισσα μέρα», γιατί είναι γύφτος (γέλια), είναι τσιγγάνος το παιδί, ο Βαγγέλης και πολλές φορές κάνουμε αστεία μεταξύ μας και έτσι αυτή η καλή διάθεση βγαίνει προς το κοινό. Πιστεύω πως τους αρέσει να βλέπουν κάτι διαφορετικό κάθε μέρα,. Τη μια μπορεί να είναι κωμωδία και την άλλη τραγωδία, ανάλογα με την διάθεση. Έχουμε πολλές εναλλαγές που έχουν να κάνουν με τη διάθεση. Δεν είναι συχνό φαινόμενο να είσαι ο εαυτός σου. Εγώ πάντα όμως μιλάω όπως μιλάω σε έναν φίλο μου, δεν βάζω μάσκα και δεν καταπιάνομαι με κάτι που δεν γνωρίζω μόνο για να αρέσω. Δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Υπάρχουν πολλοί, που βγαίνουν και δεν έχουν απολύτως τίποτα να πουν. Από τα πολλά ψέματα ξεχνάνε τι λένε και μετά φαίνονται ηλίθιοι! Για παράδειγμα κάποιες φορές στο ραδιόφωνο, βγαίνει κάποιος, ο οποίος έχει στείρα γνώση για κάτι και την ώρα που μιλάει καταλαβαίνεις πως ξέρει λίγα πράγματα. Όταν λοιπόν κάποια στιγμή του ξεφεύγει κάτι και λέει ψέματα, χάνεται αλλά ο άλλος κάθεται και τον ακούει και δεν τον διακόπτει να τον ρωτήσει αν όντως ισχύει. Όλοι πιστεύουν τα πάντα και πιστεύω πως αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη να πιστέψεις σε κάτι ανώτερο γιατί νιώθεις αδύναμος.

Δεν μας βοηθάει όμως κάποιες φορές αυτό το «ανώτερο»;

Ο άνθρωπος προσπαθεί πάντα να βρει κάποιον να ζητήσει ελεημοσύνη. Πες πως υπάρχει ο Θεός στον οποίο ζητάς ελεημοσύνη, ζητιανιά, όταν σου συμβαίνει κάτι άσχημο αλλά όταν σε καθημερινή βάση δεν είσαι κεχρισμένος, κορόιδεψες, έκλεψες, έβρισες, εξαπάτησες, υποκρίθηκες δεν μπορείς να λες μετά ότι είσαι πιστός. Αγανακτώ! Η πίστη σου δημιουργεί πρόβλημα στον άλλο. Με καταπιέζει η χριστιανική θρησκεία στην πατρίδα μου, όταν παρεμβαίνουν και μου λένε πως πρέπει να γράψω στην ταυτότητά μου πως είμαι χριστιανός. Ποτέ δεν ήμουν και αν το πω θα αρχίσουν οι άνθρωποι και θα έχουν αντίθεση με μένα, σε σημείο εμπόλεμης κατάστασης. Έχεις όμως το δικαίωμα να πιστέψεις αν αυτό σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, και όχι όταν το εκμεταλλεύεσαι με άσχημο τρόπο για να βλάψεις κάποιον. Δεν έχω τίποτα με καμία θρησκεία. Το πρόβλημα με τις θρησκείες είναι πως πιστεύω ότι είναι παραμύθια γα μικρά παιδιά που αν τους τα πεις ακόμα και αυτά θα γελάσουν. Αν όμως κάτι τους χρησιμεύει, ώστε να τους κάνει καλύτερους, δεκτών. Την υποκρισία όμως δεν την μπορώ. Πίστεψε αλλά δείξε το κιόλας. Η θρησκεία είναι στην κυριολεξία «πίστεψε και μη ερεύνα», γιατί αν ερευνήσεις θα μάθεις! Τα ευαγγέλια όλα περί Θεού και Μωυσή, της φυλής του Ισραήλ, που είναι αγαπητοί στον θεό και τους Αποστόλους, οι άνθρωποι τα έγραψαν! Κανένας δεν πήγε στο όρος με τον Θεό για να του δώσει δυο πλάκες με 10 εντολές. Αυτά και μόνο που τα συζητάω τώρα προσβάλλουν τη νοημοσύνη μου. Η χριστιανική θρησκεία, που είναι η μεγαλύτερη, την έγραψαν 80 με 120 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού, ο οποίος μπορεί να υπήρξε σαν φυσικό πρόσωπο και να ήταν ένας άνθρωπος ή ένα πλάσμα, που είχε το θείο μέσα του, ή να ήταν εξωγήινος. Δεν υπάρχει τίποτα που να το αποδεικνύει.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως υπάρχει και εξωγήινη ζωή πέρα από εμάς δηλαδή;

Υπάρχει εξωγήινη ζωή και υπάρχουν αποδείξεις, για όντα νοήμονα, τα οποία υπάρχουν και έχουν κάνει επισκέψεις. Αυτά τα γνωρίζουμε, διότι έχουν αφήσει τα χνάρια τους. Ο Παρθενών δεν γίνεται να είναι δημιούργημα από άνθρωπο, όπως και οι πυραμίδες. Οι Μάγια και όσα είχαν φτιάξει, τα οποία ανακαλύψαμε χρόνια μετά, δεν είναι δημιουργήματα ανθρώπων σαν εμάς. Άλλοι μας έδωσαν αυτή την τεχνολογία. Αυτοί που ήρθαν από πάνω, με τα ιπτάμενα άρματα. Κάποιοι ήταν εκεί και έδωσαν τα ονόματα στην Ινδονησία και τη Πολυνησία, που έχουν τις ονομασίες χιλιάδες χρόνια τώρα, κάπως έφτασαν εκεί. Σας παραπέμπω σε έναν, που κάνει τέτοια ανεξήγητα πράγματα και λέγεται Dynamo. Αν τον δεις, καταλαβαίνεις πως είναι κάτι άλλο. Βλέπεις τα μάτια του, και αν και μοιάζει, δεν είναι σαν εμάς. Ακόμα και αυτά που κάνει, δεν μπορεί να είναι οφθαλμαπάτη. Πηγαίνει, για παράδειγμα, στο Ριο Ντε Τζανέιρο, στο άγαλμα του Χριστού, όπου μαζεύεται πολύς κόσμος από κάτω και περνάει ανάμεσα από το πλήθος απαρατήρητος, ανεβαίνει στα σκαλιά και πηγαίνει μπροστά στο άγαλμα και αρχίζει να ίπταται στα 10 μέτρα. Μετά κατεβαίνει και φεύγει και ο κόσμος συνεχίζει να τον κοιτάζει με ανοιχτό το στόμα. Θα μπορούσε να είναι ο Χριστός ή κάποιου είδους κεχρισμένου ατόμου με όσα κάνει. Υπάρχουν πολλές μορφές και διαφορετικές δυνάμεις.

Συνέντευξη Σοφία Μπεκιάρη – Θάνος Κωτσιόπουλος
tralala.gr
diaforetikimatia.blogspot.gr