2 Δεκεμβρίου 2012

02:18

Φωτογραφία για Και η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ

ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καθώς και της εφημερίδας το ΒΗΜΑ της Κυριακής, το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου βρίσκεται στη δικογραφία που συνέταξαν και διαβίβασαν στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι βουλευτές που μελέτησαν τη δικογραφία κάνουν λόγο για καταθέσεις 500 εκατομμυρίων σε δραχμές δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη, κι εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευτεί η υπόθεση με τη λίστα παίρνει νέα τροπή και αναμένεται να προκαλέσει τεράστιους πολιτικούς κραδασμούς.

Σύμφωνα με τον εν λόγω δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου 2012 ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλοςσε σύσκεψη που είχε με όλους τους διευθυντέ ςτης υπηρεσίας του ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ που μέχρι τότε η τύχη της αγνοούνταν. Σε εκείνη τη σύσκεψη λοιπόν ακούστηκε το όνομα της κ. Μαργαρίτας παπανδρέου από τα στόματα δύο διευθυντών του ΣΔΟΕ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος σημείωσε πως ο Νίκος Λέκκας, διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ του απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο κ. Ευ. Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων.

Αξιοσημείωτο είναι κατά την εφημερίδα ότι η επίμαχη σύσκεψη διεξήχθη σε ημερομηνία (2/10/2012) που συμπίπτει με την αποστολή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου του stick που περιείχε αντίγραφο της λίστας. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το διαβίβασαν αμέσως (και χωρίς να ανοίξουν τον φάκελο) στον κ. Στασινόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη συγκεκριμένη σύσκεψη, αλλά δεν αναφέρθηκε στον διάλογο που είχε με τους συνεργάτες του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι εάν η πληροφορία – «βόμβα» ευσταθεί, τότε «ενισχύονται οι βάσιμες υπόνοιες ότι υπάρχουν δύο λίστες Λαγκάρντ: η γνήσια που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τις γαλλικές αρχές σε μορφή ψηφιακού δίσκου και το αλλοιωμένο αντίγραφό της που σε μορφή stick έφτασε από το γραφείο του κ. Βενιζέλου στους οικονομικούς εισαγγελείς και ήδη φυλάσσεται μαζί με την υπόλοιπη δικογραφία».

Κατά το «Πρώτο Θέμα» επίσης «η κατάθεση εκθέτει τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον καθιστά υπόλογο για τους ολέθριους χειρισμούς του να μην παραπέμψει στα αρμόδια όργανα την αυθεντική λίστα».
http://www.newsnow.gr/
TreloKouneli