9 Νοεμβρίου 2012

07:48
Μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή πλοήγησης έχει θέσει σε εφαρμογή η Mercedes, αρχικά για το Βερολίνο και κατόπιν για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η οποία συνδυάζει τις οδικές μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ο στόχος της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι να υποδεικνύει στο χρήστη τον καλύτερο τρόπο για να μετακινηθεί από το σημείο Α στο Β.

Σύμφωνα με τον Stefan Muller, διευθυντή του car2go Europe GMBH, «χάρη στο Moovel, τα εκτεταμένα δίκτυα συγκοινωνιών των μεγάλων πόλεων είναι σαφώς πιο «διάφανα», οδηγώντας έτσι σε ένα πολύ πιο αποδοτικό δίκτυο μετακίνησης».

 Με βάση το συγκεκριμένο σύστημα, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί, αν χρειάζεται, το αυτοκίνητό του για λιγότερα χιλιόμετρα, γλιτώνοντας έτσι χρήματα από το καύσιμο αλλά και ταλαιπωρία, αφού το παρκάρισμα στο κέντρο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το Moovel, συνδεόμενο με τα μέσα συγκοινωνίας, τον ενημερώνει για την συντομότερη διαδρομή, τι ώρα περνάει το μετρό ή λεωφορείο που βολεύει, ακόμα και την τιμή του εισιτηρίου. Επίσης, εάν επιθυμεί, μπορεί να καλέσει και ταξί

Πηγή