26 Νοεμβρίου 2012

23:49



Λεων. Σαμπάνη 6  Ολυμπιακό χωριό –Aχαρνές, Τ.Κ 13677,  ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ: 210 2476812
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.olympic-village.gr  ή Ολυμπιακό Xωριό.gr, e-mail: sull85@otenet.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ( 6959862865), ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (6956990251).



ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤΟΚ.: 69                                                     
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  19/11/2012                               ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΟΑΣΑ
ΟΣΥ (ΕΘΕΛ)
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΧΑΡΝΩΝ κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ
      

                                                                    
                                                                        

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΣΑ


 Αγαπητοί κύριοι,

Ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού καταγγέλλει στην Διοίκηση του ΟΑΣΑ, το απαράδεκτο γεγονός του τραυματισμού δύο νέων του Ολυμπιακού Χωριού, με τη χρήση ηλεκτροφόρου traser, το οποίο είχε στην κατοχή του, οδηγός της ΕΘΕΛ, στη γραμμή 504 Θρακομακεδόνες – Ολυμπιακό Χωριό – Κηφισιά.
Επίσης ο συγκεκριμένος οδηγός τραυμάτισε ακόμα ένα νεαρό, οδηγώντας το λεωφορείο, στο αντίθετο ρεύμα.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, την Παρασκευή 16/11/2012 από τις 6:00 έως και τις 7:00 κατά συρροή. Το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί θαύμα, με το λεωφορείο σε ανεξέλεγκτη πορεία για εκατοντάδες μέτρα.

Αλήθεια κύριοι, οι οδηγοί της ΕΘΕΛ έχουν την άδεια να οδηγούν οπλισμένοι;
Έχουν επίσης άδεια να επιτίθενται και να υβρίζουν πολίτες;
Έχουν την άδεια να προκαλούν σε σύρραξη το επιβατικό κοινό;
Ή μήπως έχουν εξουσιοδότηση να σταματούν όποτε θέλουν το λεωφορείο στη μέση του δρόμου και να κατεβάζουν επιβάτες;

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στον Σύλλογό μας καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, που ξεπερνάει τα όρια των καθηκόντων τους, ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΩΝ, οδηγών και ελεγκτών, απέναντι σε κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν απρεπείς συμπεριφορές , απέναντι σε νέους ακόμα και σε ανήλικους.

Αφορμή των περισσοτέρων επεισοδίων αποτελεί, ακριβώς αυτή η απρεπής συμπεριφορά, κατά τον  έλεγχο κατοχής εισιτηρίου αλλά και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των δρομολογίων, λόγω έλλειψης λεωφορείων και οδηγών.
Ορισμένοι υπάλληλοι, φτάνουν στα όρια της αυτοδικίας, προσπαθώντας να αντικαταστήσουν τις αστυνομικές αρχές ή αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως θηριοδαμαστές, φερόμενοι απολίτιστα.
Δεν νομίζουμε ότι ο κώδικας ενδεδειγμένης συμπεριφοράς κάποιων υπαλλήλων της ΕΘΕΛ, θα έπρεπε να περιλαμβάνει ειρωνείες, απειλές, ύβρεις και σε ορισμένες περιπτώσεις χειροδικία εναντίον ανηλίκων.

Απαιτούμε από την διοίκηση της ΕΘΕΛ και του ΟΑΣΑ να παρέμβει για την οριστική εξάλειψη, αυτού του απαράδεκτου φαινομένου και να νουθετήσει ανάλογα τους συγκεκριμένους υπαλλήλους.
Απαιτούμε επίσης την απόσυρση του συγκεκριμένου οδηγού, από τις γραμμές που εξυπηρετούν το Ολυμπιακό Χωριό.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση επαφή με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εταιρείας προκειμένου να εκθέσουμε δύο πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που πάγια διατυπώνουμε αλλά δεν ικανοποιούνται:

1) Την ανάγκη πύκνωσης των λεωφορειακών γραμμών και κυρίως της 504 προς Κηφισιά ανά 15’.

2) Την απαίτησή μας για την ελεύθερη διακίνηση, χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, των μαθητών του Ολυμπιακού Χωριού, τουλάχιστον εντός του οικισμού, καθώς είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν καθημερινά συγκοινωνία προς το σχολείο και τα φροντιστήρια, για λόγους που αφορούν την υγεία και ασφάλειά τους.
Την ίδια απαίτηση έχουμε και για τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες πλέον ανέργους του οικισμού.

Μετά από πολλές ενέργειες του Συλλόγου έχει κατ’ επανάληψη διαπιστωθεί, ότι τουλάχιστον το 50% των κατοίκων βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας και εκατοντάδες από αυτούς αναζητούν επίσημα τη βοήθεια σε τρόφιμα, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδης ανάγκες της.
Το Ολυμπιακό Χωριό είναι σε τέτοια γεωγραφική θέση και έτσι ρυμοτομημένο που οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα για την εξυπηρέτησή τους, ακόμα και για τις πιο στοιχειώδης υποχρεώσεις τους.
Υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες που δεν μπορούν να δαπανήσουν εκατοντάδες ευρώ για την μετακίνηση των παιδιών τους. Αν τα είχαν δεν θα είχαμε τις περιπτώσεις υποσιτισμένων μαθητών που λιποθυμούν στα σχολεία.

Τι θα γίνει με όλους αυτούς;
Δεν θα πηγαίνουν φροντιστήριο; Θα εκθέτονται σε τόσους κινδύνους περπατώντας χιλιόμετρα; Ή θα πρέπει να σταματήσουν τα παιδιά το σχολείο; Ποιο θα είναι το κέρδος της ΕΘΕΛ και της ΟΑΣΑ από όλο αυτό;

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και πυροδοτείται ακόμα παραπάνω από συμπεριφορές που αναφέραμε! Πρέπει σαν εταιρεία να αναλάβετε τις ευθύνες σας!

Θα επανέλθουμε με νέο πιο ολοκληρωμένο έγγραφο, σε σχέση με τα αιτήματά μας και τις προτάσεις μας και αναμένουμε τον καθορισμό συνάντησης για την διευθέτηση αυτών των σοβαρών ζητημάτων.   




                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                                                                                   

       Ο                                                                      Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        



ΝΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                         ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


 http://forum.olympic-village.gr/forums/p/1203/3099.aspx