16 Νοεμβρίου 2012

23:10
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και άλλα δεκαοκτώ μέλη Διοικητικών Συμβουλίων σωματείων του ευρύτερου δημοσίου τομέα (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ κ.λπ.) ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση των διορισμών του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. 

Οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και παράνομη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012, καθώς θεωρούν πως δεν συνέτρεχε λόγος κατεπείγοντος, ενώ στην απαιτούμενη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής δεν σχηματίστηκε η προβλεπόμενη πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, καθώς οι θετικές ψήφοι ήταν εννέα και οι αρνητικές έξι, ενώ απαιτούνταν τουλάχιστον δέκα.

Υποστηρίζουν ακόμα πως κακώς ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής εξέδωσε έγγραφη έκθεση προς τον υπουργό Οικονομικών για τη θετική γνώμη της επιτροπής, αφού στην ουσία δεν σχηματίστηκε σύμφωνη γνώμη.

Με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου, η υπόθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr