3 Νοεμβρίου 2012

08:23
Συγκεκριμένα μετά από 3μηνη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν 43 μέλη της σπείρας που είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).

Συνολικά εξιχνιάστηκαν συνολικά 208 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Και τα 42 μέλη του κυκλώματος ήταν αλλοδαποί και αναλυτικά :

13 Ρουμάνοι,
10 Αλβανοί,
9 Αλγερινοί,
13 Βούλγαροι,
3 Γεωργίανοί,
2 Ιρακινοί,
ένας Αφγανός και
ένας Παλαιστίνιος.

Η σπείρα χωρισμένη σε ομάδες των τεσσάρων, πέντε ατόμων καθημερινά και κυρίως κατά τις ώρες 10.00 έως 19.00, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως γυναίκες και ηλικιωμένους, μέσα και έξω από Σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) και τους έκλεβαν πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα μέσα από τις τσέπες των ρούχων τους και από τσάντες.

Σε αρκετές περιπτώσεις ασκούσαν και σωματική βία. Τα κλοπιμαία τα έκρυβαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν ειδικά για αυτόν το σκοπό και στην συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους στο Μοναστηράκι και στο Θησείο.

 Όπως εξακριβώθηκε, κατά το τελευταίο εξάμηνο, η σπείρα έχει διαπράξει 208 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και ληστείες σε βάρος πολιτών στους παραπάνω χώρους. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ξυραφάκια, κόφτες καθώς και άλλα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την αφαίρεση των πορτοφολιών και το χρηματικό ποσό των 632,6 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η Αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή