29 Νοεμβρίου 2012

00:39
Γράφει η Πανοπούλου Γιώτα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΚΡΟΑΤΗ
Την παραμονή των παλαιών λεωφορείων της ΕΘΕΛ στα αμαξοστάσια των Άνω Λιοσίων και του Θριάσιου Πεδίου χωρίς καμία αξιοποίηση κάνει λόγο ακροατής του ΣΚΑΪ 100,3. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ζητά η ΕΘΕΛ να θέσει υπό διαβούλευση την πιθανότητα αυτά τα λεωφορεία να εξυπηρετούν την μετακίνηση απομακρυσμένων περιοχών της Αττικής αντί να «σαπίζουν» (όπως δήλωσε) παρκαρισμένα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΘΕΛ
Συνομιλήσαμε με τον κ. Χανό Σωκράτη, Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΘΕΛ.
Μας ενημέρωσε για τις τρεις πιθανότητες αξιοποίησης των παλιών λεωφορείων. Πρώτη, η πώλησή τους στο εσωτερικό είτε το εξωτερικό για περαιτέρω χρήση τους. Η ΕΘΕΛ έχει προσπαθήσει επανειλημμένα, όμως παρόλο που προκηρύσσεται διαγωνισμός κανείς δεν εκφράζει ενδιαφέρον. Η ΕΘΕΛ δεσμεύεται να συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να βρεθεί υποψήφιος αγοραστής.
Δεύτερη, να οδηγηθούν για λιώσιμο των μερών του για δημιουργία Scrap μετάλλων. Αυτή η πιθανότητα είναι και η πιο πιθανή να γίνει μόνο όμως αφού αφαιρεθούν τα χρήσιμα ανταλλακτικά τους. Κάπως έτσι, τα παλιά λεωφορεία και θα αξιοποιηθούν και θα συμβάλλουν στην πιθανή επισκευή των καινούργιων.
Τρίτη, να επισκευαστούν και να τεθούν όντως στην διάθεση απομακρυσμένων περιοχών. Δεδομένης όμως της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της χώρας όπως αναρωτήθηκε ο κος Χανός «ποιός δίνει χρήματα για την επισκευή λεωφορείων 20ετίας που θα μπορέσουν λόγω νομοθεσίας να κυκλοφορήσουν μόνο για μια 5ετία επιπλέον;»

 http://toblogsas.skai.gr