30 Νοεμβρίου 2012

07:41
Λεμεσός: Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο οι οδηγοί λεωφορείων της Εταιρείας Αστικών Μεταφορών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), καθώς η εταιρεία αδυνατεί και πάλι να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων της.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού Γιάννης Τσουρής ανέφερε ότι η εταιρεία ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι πως, λόγω των συνεχιζόμενων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει, αδυνατεί να καταβάλει το 100% των μισθών των υπαλλήλων της.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουρή, η εταιρεία ανέφερε πως θα καταβάλει το 50% του μισθού των οδηγών που εργάζονται σε εβδομαδιαία βάση και το 60% όσων εργάζονται σε μηνιαία βάση, ενώ σημείωσε πως, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις συντεχνίες, τόσο της ΠΕΟ όσο και της ΣΕΚ.

Υπενθύμισε ακόμη ότι είναι η 4η φορά φέτος που οι οδηγοί λεωφορείων της ΕΜΕΛ διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κατήλθαν ξανά σε 24ωρη απεργία, είχε ληφθεί απόφαση στη Γενική Συνέλευση τους, όπως προχωρήσουν άμεσα σε επ’ αόριστο απεργία, εάν ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα με τη μισθοδοσία.

Ο κ. Τσουρής τόνισε πως οι οδηγοί λεωφορείων είναι αναγκασμένοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό, το οποίο κάλεσε δείξει κατανόηση.

Οι απεργοί αναμένεται να συγκεντρωθούν αύριο το πρωί στο σταθμό μετεπιβίβασης, στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού.

Πηγή