30 Νοεμβρίου 2012

07:55
Γράφει ο "Κοινοβουλευτικός" 

Έκπληξη στους γνωρίζοντες προκαλεί το γεγονός ότι μετά την αποκάλυψη της αστρονομικής αμοιβής που λαμβάνει υπάλληλος της Βουλής με θέση στις Βρυξέλλες, ο ανεκδιήγητος Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου επισκέφθηκε τους δημοσιογράφους και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν συνεργάτης του κ. Παπουτσή και τοποθετήθηκε στις Βρυξέλλες χωρίς να έχει την παραμικρή εμπειρία σε θέματα διεθνών και ευρωπαικών κοινοβουλευτικών σχέσεων αφού ουδέποτε είχε υπηρετήσει στην αρμόδια διεύθυνση του Κοινοβουλίου.

Τα δε πτυχία της (ένα πτυχίο φιλολογίας και ένα μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ - τονίζεται το ένα γιατί έγινε προσπάθεια να αποδειχθεί ότι διαθέτει πολλά πτυχία) ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της εργασίας της!

 Έχουμε και λέμε λοιπόν: καμία σχετική προϋπηρεσία στην αρμόδια διεύθυνση της Βουλής, καμία σχέση το γνωστικό αντικείμενο της κυρίας με τη συγκεκριμένη εργασία!

Μόνο η επιμονή του κ. Παπουτσή να τοποθετηθεί η συγκεκριμένη στο γραφείο της Βουλής στις Βρυξέλλες και βέβαια η "υπόκλιση" του κ. Γενικού Γραμματέα! 

Όσον αφορά στην αμοιβή της, το παραμύθι του Γενικού μόνο δράκο δεν είχε!

Το ποσό που λαμβάνει φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη λόγω των τριών ανηλίκων που έχει η ενλόγω υπάλληλος. Και ο κ. Γενικός βέβαια το γνώριζε αυτό. Ωστόσο, το αποδέχτηκε και το προσυπέγραψε προτιμώντας να πληρώσει η Βουλή τα χρήματα αυτά παρά να δυσαρεστήσει τον πολιτικό του προιστάμενο.

Για τη θέση αυτή εξυπακούεται ότι δεν έγινε ούτε διαγωνισμός, ούτε πρόσκληση προς τους υπαλλήλους να δηλώσουν αν επιθυμούν να καλύψουν τη θέση, ούτε καν μία υποτυπώδης έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υπάλληλοι περισσότερο κατάλληλοι με εμπειρία και ανάλογες γνώσεις.

Αν και με το ύψος των επιδομάτων που λαμβάνει η συγκεκριμένη υπάλληλος θα μπορούσαν να στείλουν δύο υπαλλήλους που δεν θα δικαιούνταν τόσο υψηλά επιδόματα! Υψηλά γράμματα για το ελληνικό κοινοβούλιο!!

Το παραμύθι το Γενικού Γραμματέα προς τους δημοσιογράφους συνεχίστηκε αφού επέμενε κιόλας ότι τα επιδόματα που λαμβάνει η υπάλληλος (για κατοικία και για τα 3 ανήλικα τα οποία συνολικά φθάνουν τα 8000 ευρώ - μόνο τα επιδόματα!!!) φορολογούνται.

 Όμως με τον νόμο 3867/2010 (άρθρο 24 παρ. 5α) φορολογείται "το 50% των αποδοχών που λαμβάνουν λόγω της υπηρεσίας τους στο εξωτερικό, με εξαίρεση τις προσαυξήσεις κατοικίας και τέκνων που αντιστοιχούν στην αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπή".

Άρα μόνο ο μισθός της φορολογείται! 

Τα επιδόματα των 8000 ευρώ είναι αφορολόγητα!!! 

Περιμέναμε και το δράκο στο παραμύθι αλλά τελικά δεν υπήρχε....

 Έκθετος ο Γενικός...πάλι....

Πηγή