25 Οκτωβρίου 2012

23:35
Γράφει ο "Σιδηροδρομικός"
 Αγαπητό Fimotro,

Πριν 1 σχεδόν χρόνο αποκαλύφθηκε ότι, η συμπληρωματική σύμβαση της σήραγγας του Καλλιδρόμου που ανατέθηκε σε κοινοπραξία στην οποία μετείχε και η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (συμφερόντων Μπόμπολα), έγινε... απολύτως εσπευσμένα και με εμφανή την "πρεμούρα" της Διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ να ανατεθεί η εν λόγω σύμβαση (πλησίαζε η Πρωτοχρονιά βλέπετε...).

Λίγους μήνες μετά, ο πολύς Βορίδης (αυτός που θέλει να χάσει ο κοσμάκης το σπιτάκι του λόγω χρεών...) φρόντισε και εξαίρεσε τους τεχνικούς της ΕΡΓΟΣΕ από το πλαφόν των 1900 ευρώ που όριζε το ενιαίο μισθολόγιο, επαινώντας τους για τα κατορθώματά τους και το σιδηροδρομικό έπος (ξεπέρασαν την Ιλιάδα και κοντράρουν στα ίσα και την Οδύσσεια) που συγγράφουν επί 16 περίπου έτη, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν τον σιδηροδρομικό ΠΑΘΕΠ.

Το σίγουρο είναι ότι τα φυντάνια της ΕΡΓΟΣΕ δεν τα πτοούν ούτε πορίσματα-καταπέλτες των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, ούτε δημοσιεύματα, ούτε αναρτήσεις, γενικώς δε μασάνε και καλά κάνουν, αφού τίποτε και κανένας έλεγχος (έως σήμερα) δεν έβαλε τάξη σε αυτή την κακοφορμισμένη ΔΕΚΟ.

Και για να αντιληφθούν οι αναγνώστες σου τι γλέντι έχει στηθεί στην ΕΡΓΟΣΕ, δείτε την αριθμ. 2854 απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, με την οποία ανατέθηκε μία σύμβαση με μέση έκπτωση μόλις 2,76% !!!, δηλαδή ανατέθηκε ένα δημόσιο έργο στο οποίο ουσιαστικά δεν προσφέρθηκε έκπτωση από την ανάδοχο εταιρεία, με προφανή οικονομική ζημία για το Δημόσιο.

Και αυτό συμβαίνει σήμερα, που ο κατασκευαστικός κλάδος στενάζει και κάθε έργο (από τα λιγοστά που δημοπρατούνται) "χτυπιέται" με μεγάλες εκπτώσεις και γενικώς στην πιάτσα πέφτουν κορμιά.

Μένει να δούμε, αν οι μεγαλόστομες εξαγγελίες περί επίορκων που πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο, θα τύχουν εφαρμογής σε αυτή τη θυγατρική του ΟΣΕ. Το "μαγαζί" της ΕΡΓΟΣΕ πάντως, σύμφωνα με το πόρισμα του Ρακιντζή, αποτελεί μία καλή δεξαμενή ώστε να αρχίσει να ξεβρομίζει το Δημόσιο.

Διευθύνσεις και ονόματα των επίορκων δεν ψάχνει ο κύριος Μανιτάκης και μαζί όλη η κυβέρνηση; Ιδού η ΕΡΓΟΣΕ, ιδού και το πήδημα!

Για τα έγγραφα πατήστε  ΕΔΩ  και ΕΔΩ

 Πάρτι εκατομμυρίων για ΕΡΓΟΣΕ - ΑΚΤΩΡ   ΕΔΩ