22 Οκτωβρίου 2012

09:12
Προς ματαίωση βαίνει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου «Κ16» στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Αίτηση διάλυσης της σύμβασης και την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεών τους που φτάνουν τα 2,5 εκ. ευρώ ζήτησε ο εργολάβος.

Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση υπεγράφη πριν από έναν χρόνο, ο εργολάβος αδυνατεί να αρχίσει το έργο. Μεγάλο μέρος της περιοχής όπου επρόκειτο να εκτελεστούν οι εργασίες έχει καταληφθεί από καταπατητές.

Καταπέλτης η επιστολή του εργολάβου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώνει σαφείς αιχμές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας, μιλώντας για πολιτικάντικες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για τη λύση της σύμβασης υποβλήθηκε στις 20 Ιουνίου. Η περιφέρεια έκανε δύο ολόκληρους μήνες για να το εξετάσει και τελικά στις 19 Σεπτεμβρίου η αρμόδια διεύθυνση τεχνικών έργων απέρριψε το αίτημα του αναδόχου.

Η έκταση που έχει απαλλοτριωθεί για τις ανάγκες του έργου είναι 95 στρέμματα, εκ των οποίων όμως τα 43 είναι καταπατημένα.

Από αυτά τα 15 τα έχει καταπατήσει ιδιώτης ο οποίος διαθέτει μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ο οποίος έπρεπε να έχει απομακρυνθεί από την περιοχή από το 2002 ακόμη όταν τελεσιδίκησε η υπόθεση.

Άλλα 28 στρέμματα καταλαμβάνονται παρανόμως από εργοληπτική επιχείρηση, η οποία εκτελούσε έργο για λογαριασμό της «Εγνατία Οδός ΑΕ». Ωστόσο καμία αρμόδια αρχή δεν έχει κινηθεί για την απελευθέρωση των καταπατημένων εκτάσεων, αναφέρει η εφημερίδα.

 Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Ζοugla.gr