19 Σεπτεμβρίου 2012

08:30

Δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις για «επαναστατική γυμναστική» και αντιπροτείνουν να αναληφθεί δράση για την οργάνωση «πανελλαδικής απεργίας διαρκείας».

Το σωματείο των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του στις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να μην ξαναστηρίξει 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας ως αναποτελεσματική αυτή την πρακτική απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που προωθούν «οι μεγαλοεργοδότες», η τρόικα και οι μέχρι τώρα ελληνικές κυβερνήσεις.

«Σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια που τα χάσαμε όλα και έχουμε ταπεινωθεί τελείως, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ δυστυχώς και το ΠΑΜΕ, μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου.
Το σωματείο καταγγέλλει ότι με τη στάση τους δίνουν την εντύπωση «συνδικαλιστικής τρόικας» και τους καλεί «έστω και την ύστατη στιγμή να το σώσουν», παραμερίζοντας όλες τις ανούσιες κομματικο-ιδεολογικές διαφορές και αφού καθίσουν σε ένα τραπέζι, να κάνουν αυτοκριτική και να πουν ένα μεγάλο συγνώμη και να προτείνουν «το αυτονόητο» δηλαδή «πανελλαδική απεργία διαρκείας.

Το σωματείο καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά να κάνουν άμεσα συνελεύσεις και να στηρίξουν την πρόταση του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.naftemporiki.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.