24 Σεπτεμβρίου 2012

23:42
Τα δύο κείμενα είναι οι δύο σελίδες της ίδιας ανακοίνωσης που θα μοιραστεί στους συναδέλφους από αύριο το πρωί.
Συνάδελφε troleatzi:
Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση των ανακοινώσεών μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/9/2012 

Συνάδελφοι Με αφορμή τα όσα ανυπόστατα λέγονται εναντίον μας, από “επαγγελματίες” συνδικαλιστές, αλλά και από τα γνωστά “πτηνά”, διαφόρων κομματικών αποχρώσεων, για να αμαυρώσουν τη μέχρι σήμερα προσπάθειά μας για ενημέρωση του κλάδου και απαλλαγή του από τους εργατοπατέρες που λυμαίνονται το χώρο, απαντάμε κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι : 

- ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
 - ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΡΑΣΗ - ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, 
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟΝ ΗΛΠΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ, ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ Ο ΗΛΠΑΠ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ «ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ» και λοιποί υποστηρικτές τους. 
Και είστε συνυπεύθυνοι διότι: 

- Μας αφήσατε ανενημέρωτους και ουσιαστικά ανυπεράσπιστους απέναντι σε όσα αποφασίστηκαν για τον ΗΛΠΑΠ και για εμάς τους εργαζόμενους, από την ψήφιση του 3920, έως την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και από την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, έως τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων, με αναδρομική μάλιστα ισχύ. 

 – Αδιαφορήσατε για την πορεία των οικονομικών του ΗΛΠΑΠ, με αποτέλεσμα να γινόμαστε ως εργαζόμενοι εύκολη λεία σε εκείνους που επικαλούμενοι τα ελλείμματα του οργανισμού, μιλούσαν για “επίδομα κεραίας” στρέφοντας τον κόσμο εναντίον μας. 

 - Σαμποτάρατε κάθε προσπάθεια προσέγγισης και συνεννόησης με άλλα σωματεία των μεταφορών, όπως του Μετρο, για κοινή κάθοδο σε κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα χλιαρές δράσεις που ως μόνο αποτέλεσμα είχαν την ταλαιπωρία του κοινού και χαμένα μεροκάματα για εμάς. 

- Μας συμπεριφερθήκατε σαν να ήμασταν επαίτες (παραμονές Χριστουγέννων του 2011), όταν προσφερθήκατε να μεσολαβήσετε στο διευθύνοντα για να μας δώσει “εορτοδάνειο”, ώστε να κάνουμε γιορτές, καθώς πολλοί από εμάς πήραν “χαρτζιλίκι” αντί μισθού… και άλλα πολλά. 
Αυτές και μόνο οι πράξεις καταδεικνύουν την ανικανότητα και την αδυναμία σας να μας εκπροσωπήσετε και σας καθιστούν επιβλαβείς για το μέλλον των εργαζομένων και για το μέλλον του οργανισμού. Συνάδελφε εργαζόμενε στον ΗΛΠΑΠ Είναι ακόμα στο χέρι όλων μας το να καθορίσουμε το εργασιακό μας αύριο, καθώς και το να διαφυλάξουμε τη βιωσιμότητα των Αστικών Συγκοινωνιών ώστε να παραμείνουν ΔΗΜΟΣΙΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

 ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές από τις θέσεις - προτάσεις μας : 

- Πιστή εφαρμογή του νόμου περί συνδικαλιστικών απαλλαγών. 

- Δημιουργία εντύπου καταγραφής προβλημάτων κίνησης. 

- Θέσπιση παραβόλου καταγγελιών των επιβατών, με σκοπό την αποτροπή ψευδών καταγγελιών κατά των συναδέλφων. 

- Ανάθεση καθηκόντων – προαγωγές με αντικειμενικά κριτήρια και διαφανείς διαδικασίες.

- Δημιουργία ιστοσελίδας και παράλληλη κυκλοφορία εφημερίδας από το σωματείο, με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων και την προσφορά βήματος γραπτού λόγου σε όλους. 

- Σύσταση γραφείου τύπου στο σωματείο, ώστε να ενημερώνει τα Μ.Μ.Ε μέσω δελτίων τύπου για τις όποιες δραστηριότητές μας και να ανταπαντά σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. 

- Τροποποίηση της ακροαματικής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παρουσίας στη διαδικασία της απολογίας του εγκαλούμενου συναδέλφου, προκειμένου να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του. 

- Ενίσχυση της κίνησης Σταματόπουλου (ΜΕΤΡΟ), με παράλληλη κατάθεση αγωγής κατά των περικοπών, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο στις 13/06/2013. 

- Δημιουργία συνεταιρισμού εργαζομένων. - Κίνηση διαδικασιών για την κάλυψη, της από μακρόν, κενής θέσης του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ της εταιρείας. 

- Συνένωση όλων των σωματείων των Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ – ΣΤΑ.ΣΥ), σε ένα ενιαίο συνδικάτο, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ΕΝΟΤΗΤΑ και να λαμβάνονται αποφάσεις για κοινές κινητοποιήσεις όλων των μέσων μεταφοράς. 

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις μας, για τις οποίες και θα αγωνιστούμε για να υλοποιηθούν και με τη δική σας συμμετοχή. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς για την Πρωτοβουλία Οδηγών ΗΛΠΑΠ 
Αντώνης Βυθούλκας α/μ 9860 
Γιώργος Γιολδάσης α/μ 9894