7 Σεπτεμβρίου 2012

23:41

ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Όπως κάνουμε κάθε φορά, έτσι και τώρα, καλωσορίζουμε τους συναδέλφους και τους ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκριση που έδειξαν στη δεύτερη ανακοίνωσή μας. Βέβαια, αυτό δεν συνέβη από όλους, δεδομένου ότι το καινούριο πάντα κάποιους δεν τους εμπνέει εμπιστοσύνη, άλλους τους προκαλεί αδιαφορία, σε άλλους διάθεση για ειρωνικά σχόλια και σε μερικούς πολύ «συμπαθητικούς» συναδέλφους προκαλεί θυμό και «παιδικές πράξεις» όπως σκισίματα και μουτζουρώματα των ανακοινώσεων μας.

Σε αυτό λοιπόν, το «πολύχρωμο μωσαϊκό» ανθρώπων δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε, με πάσα τιμιότητα και επιμέλεια τα συμφέροντα τους, ώστε η ψήφος τους σε εμάς, να μην πάει χαμένη. Επίσης, να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, ότι δεν υπάρχει κανένας κομματικός προβολέας επάνω μας, διότι , πιστεύουμε, ότι το κόμμα που συμπαθούμε, δεν πρέπει να είναι το κριτήριο απόφασης για τις εσωτερικές μας εκλογές.

Στην δουλειά μας, πρέπει να καταργηθούν οι παρατάξεις και να κατεβάζουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να εκλέγονται κάθε φορά άξια πρόσωπα που θα κρίνονται ανά διετία για το έργο που παράγουν και όχι για πόσους βοήθησαν και βόλεψαν στη θητεία τους. Η ενότητα, συνάδελφοι, θα μας βγάλει από το τέλμα που έχουμε περιέλθει το τελευταίο καιρό. Ένα σε όλα, χωρίς ιδιοτέλειες, μια γροθιά να ήμαστε στην φουρτούνα, που από τι φαίνεται, έρχεται με ταχύ ρυθμό.

Θα θέλαμε, τώρα, να σας ενημερώσουμε για κάποιες ενέργειες που πράξαμε το τελευταίο διάστημα ως κίνηση.

Πρώτον, στις 22/08/12, πραγματοποιήσαμε ένα ραντεβού με το δικηγόρο που ενημέρωσε, συναδέλφους τον Ιούλιο, στο Κ. Μύλο για τις ανισότητες στον τρόπο πληρωμής ανάμεσα σε εμάς και στην πρώην ΕΘΕΛ. Η νομική οδός που προτείνετε θα έχει θετικό αποτέλεσμα ( σύμφωνα με το δικηγόρο ) ωστόσο, εμείς διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Ωστόσο έχουμε ερωτήσεις να κάνουμε προς το Σωματείο μας.

Μπροστά, λοιπόν, στο όποιο αποτέλεσμα μιας τέτοιας διεκδίκησης, γιατί είστε προκλητικά απών; Και γιατί, όταν σας ρώτησαν συνάδελφοι για το γεγονός, τους αποτρέψατε, φοβίζοντας τους; Και γιατί, ενώ έγινε αυτή η ενημέρωση, δεν επικοινωνήσατε με το δικηγόρο, για την διερεύνηση της υπόθεσης μήπως και τελικά φανείτε κάπως χρήσιμοι για την όποια νομική διεκδίκηση; Ο ίδιος ο δικηγόρος μας διαβεβαίωσε πως δεν του δόθηκε η παραμικρή βοήθεια από το προεδρείο.

Δεύτερον, 01/08/12, παραβρεθήκαμε στην συνέλευση της ΑΜΕΛ ( ΜΕΤΡΟ ) και καταλάβαμε ότι όλοι είμαστε στο ίδιο καζάνι και αποτέλεσμα θα επιτύχουμε αν όλος ο συγκοινωνιακός ιστός ενωθεί σε κοινό μέτωπο. Επίσης ένα άλλο στοιχείο που μας έκανε να χαρούμε είναι το γεγονός πως εκπρόσωποι από διαφορετικές παρατάξεις δίνανε το δικαίωμα χειρισμού της κατάστασης στον πρόεδρο που ανήκει σε άλλη πολιτική πλατφόρμα. Ενότητα και πάλι ενότητα συνάδελφοι.

Πότε και εμείς θα κάνουμε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση; Τουλάχιστον η ΕΝ. ΑΝ. αυτό θα προσπαθήσει.

Ως κερασάκι στη τούρτα, σας παραθέτουμε μερικά άρθρα από το Καταστατικό διότι πιστεύουμε ότι μερικά πράγματα ουσίας, δεν εφαρμόζονται, ενώ το άρθρο 9, υποχρεώνει όλα τα μέλη του Σωματείου να τηρούν όλο το Καταστατικό (και τα 36 άρθρα). Για παράδειγμα, το άρθρο 24, που ορίζει πότε η ψηφοφορία γίνεται μυστικά με κάλπη και πότε όχι, ή το άρθρο 30 που ορίζει την λειτουργία της ελεγκτικής επιτροπής, η οποία είναι σημαντική για την οικονομική διαφάνεια του ταμείου μας.

Το σωματείο μας αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να αποκτήσει πάλι ως προμετωπίδα του, τα άρθρα 2 και 3 και ο κανόνας της ζωής του να είναι το άρθρο 4. Στην επόμενη συνέλευση που θα «λάβει χώρα» η ΕΝ. ΑΝ. θα απαιτήσει απαντήσεις, γιατί το Σωματείο δεν εφαρμόζει τα άρθρα του Καταστατικού που αποτελεί εξάλλου και τον κορμό της ύπαρξής του.

Στις επόμενες εκλογές, αποφασίζουμε όλοι μαζί για το τι μας αξίζει. Η ΕΝ.ΑΝ. πάντως, θα ενημερώσει, όσο καλύτερα μπορεί τους φίλους της αλλά και τους εχθρούς της, διότι αυτός που δεν είναι ενήμερος δεν απαιτεί, άρα είναι ακίνδυνος για το «σύστημα».

Άρθρο 2

Σκοποί του σωματείου είναι:

α) Η συσπείρωση όλων των εργαζομένων του Οργανισμού, η μελέτη, προώθηση, προάσπιση και κατοχύρωση των οικονομικών, επαγγελματικών και πάσης φύσεως ασφαλιστικών, κλαδικών και κοινωνικών γενικά συμφερόντων των μελών του Σωματείου και γενικότερα του κλάδου της μεταφοράς.

β) Η ανάπτυξη του μορφωτικού και γενικά του πολιτιστικού επιπέδου των μελών, η κοινωνική εξύψωση τους και η δημιουργία στενών δεσμών αλληλεγγύης και συναδελφοσύνης μεταξύ τους.

γ) Η διεκδίκηση, υπεράσπιση και κατοχύρωση των συνδικαλιστικών και γενικά συνταγματικών δικαιωμάτων και η ενεργός συμμετοχή στους αγώνες που προωθούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Άρθρο 3

Το σωματείο θα επιδιώξει την επίτευξη των σκοπών του με κάθε πρόσφορο μέσο και ενδεικτικά:

α) Με την ένωση και δραστηριοποίηση όλων των εργαζομένων στο σωματείο

β) Με την συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων σε θέματα ειδικού ή γενικευμένου ενδιαφέροντος και την προσπάθεια για άνοδο της συνδικαλιστικής και ταξικής συνείδησης τους

γ) Με την συγκρότηση επιτροπών από μέλη του Σωματείου για τη μελέτη των προβλημάτων και την προώθηση τους με την πρωτοβουλία και του Διοικητικού Συμβουλίου

δ) Με την λειτουργία Λέσχης, βιβλιοθήκης, έκδοσης εντύπων, θεατρικών παραστάσεων, εκδρομών και γενικά πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων

ε) Με την ίδρυση και λειτουργία κατασκηνώσεων, ίδρυση συνεταιρισμών, Ταμείου Ατυχημάτων και Αθλητικών Τμημάτων

στ) Με τη συνεργασία με άλλες επαγγελματικές οργανώσεις του κλάδου και γενικότερα όλων των εργαζομένων ζ) Με κάθε μορφή συνδικαλιστικής πάλης.

Άρθρο 4


Βασικές αρχές για την επίτευξη των σκοπών και τη λειτουργία του Σωματείου είναι:

α) Η απαραβίαστη τήρηση της δημοκρατικής διαδικασίας σε όλα τα όργανα και λειτουργίες του Σωματείου. Με δημοκρατικές και ελεύθερες μεθόδους πρέπει να προωθείται η συμμετοχή όλων των εργαζομένων εάν είναι στην έκφραση της γνώμης του, στη διαμόρφωση, λήψη και υλοποίηση των αποφάσεων καθώς και ο έλεγχος των διοικητικών οργάνων.

β) Η αυτόνομη δράση του Σωματείου ή σε συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και ο αποκλεισμός κυβερνητικών, εργοδοτικών και άλλων παρεμβάσεων.

γ) Η ταξική τοποθέτηση του Σωματείου για τη διεκδίκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Άρθρο 24


…. Κάθε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση που αφορά αρχαιρεσίες, ζητήματα εμπιστοσύνης στην Διοίκηση, έγκριση λογοδοσίας προσωπικά γενικά ζητήματα, εκλογή αντιπροσώπων σε ενώσεις, κήρυξη απεργίας, στάσεις εργασίας, προσχώρηση ή αποχώρηση από ανώτερη συνδικαλιστική ένωση είναι άκυρη αν δεν είναι μυστική. Είναι δυνατό να γίνει μυστική ψηφοφορία και για άλλα θέματα αν το ζητήσουν τουλάχιστον τα μισά συν ένας από τα παρόντα. Σε κάθε άλλο θέμα η ψηφοφορία γίνεται με ανάταση του χεριού ή άλλο ανάλογο τρόπο, ποτέ δια βοής……

Άρθρο 30

Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη που εκλέγονται κάθε διετία μαζί με το Δ.Σ. από την Γεν. Συνέλευση. Τις εργασίες τις διευθύνει ο Πρόεδρος της που εκλέγεται στην πρώτη συνεδρίαση της. Συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα και έκτακτα κάθε φορά που είναι ανάγκη. Έργο της είναι ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του Σωματείου.

Τα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν και οι πηγές τους όπως και οι δαπάνες που έγιναν και η εποπτεία των οικονομικών και διαχειριστικών πράξεων του Δ.Σ. Η Ελεγκτική Επιτροπή έχει δικαίωμα να εξετάζει τα βιβλία του Σωματείου και κάθε στοιχείο που σχετίζεται με τη διαχείριση των οικονομικών του Σωματείου και την κίνηση του Ταμείου. Στο τέλος κάθε χρήσης συντάσσει έκθεση για την διαχείριση που την υποβάλλει στην Γεν. Συνέλευση που ακολουθεί για έγκριση.

ΥΓ. Η ανακοίνωση μας θα αναρτηθεί στο TROLEATZIS.COM όπου μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.